မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Saturday 7 May 2016

ပင္လယ္စာကင္မ္ခ်ီဟင္းရည္
















ပင္လယ္စာကင္မ္ခ်ီဟင္းရည္

ကင္မ္ခ်ီအရသာခ်ဥ္ခ်ဥ္ေလးနဲ ့ပဲျပားအိအိေလးနဲ ့အ၇မ္းကိုေသာက္လို ့ေကာင္းတဲ ့ဟင္းရည္ေလးပါ။ ခ်က္ျပီးျပီးခ်င္းစားလွ်င္ ပိုေကာင္းပါသည္။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ျကိုက္နွစ္သက္ရာပင္လယ္စာ(ပုဇြန္၊ ျပည္ျကီးငါး၊ ဂဏာန္းအေခ်ာင္း) - တရုတ္ထမင္းစားပန္းကန္လုံး ၁ လုံး
၂။ ကင္မ္ခ်ီ - တရုတ္ထမင္းစားပန္းကန္လုံး တ ၀က္
၃။ နွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၄။ ကိုရီးယားငရုတ္သီးမွဳန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း (မရွိလွ်င္ အေ၇ာင္တင္မွဳန္ ့ထည့္ပါ။)
၅။ ကင္မ္ခ်ီအခ်ဥ္ရည္- ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
၆။ ကိုရီးယားငရုတ္သီးအနွစ္(ပုံတြင္ျပထားေသာ) -လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၇။ ကိုရီးယားပဲငပိအနွစ္(ပုံတြင္ျပထားေသာ)- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း ခြဲ (မရွိလွ်င္ ပဲငံျပာရည္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း ခဲြ)
၈။ သျကား -လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၉။ ျကက္ဥ - ၁ လုံး
၁၀။ ပဲျပားအေပ်ာ့ - တရုတ္ထမင္းစားပန္းကန္လုံး သုံးပုံ တပုံ
၁၁။ ျကက္သြန္ျမိတ္- အနည္းငယ္
၁၂။ ေရ - တရုတ္ထမင္းစားပန္းကန္ ၁ လုံး ခြဲ

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ပင္လယ္စာမ်ားကို ေရေစးရ်္ အတုံးေလးေတြတုံးထားပါ။ ကင္မ္ခ်ီကို လက္မ၀က္အ၇ြယ္ တုံးထားပါ။ ျကက္သြန္ျမိတ္ကို ပါးပါးလွီးပါ။ ေရထဲတြင္ ငရုတ္သီး အနွစ္နွင့္ ပဲငပိ အႏွစ္ကိုေဖ်ာ္ထားပါ။
၂။ ဟင္းရည္လုပ္မည့္ အိုးထဲတြင္ နွမ္းဆီ နွင့္ ငရုတ္သီးမွုန္ ့ကို အ၇င္ေလွာ္ပါ။ အိုးကိုအ၇င္ အပူမေပးရပါ။ ငရုတ္သီး မွဳန္ ့မ်ား တူးတြားတပ္ပါသည္။
၃။ ျပီးလွ်င္ ကင္မ္ခ်ီကိုထည့္ပါ။ ငရုတ္သီးအနွစ္နွင့္ပဲငပိကိုေဖ်ာ္ထားေသာ ေ၇၊သျကား၊ ကင္မ္ခ်ီအခ်ဥ္ရည္ တို ့ကိုထည့္ပါ။
၄။ အ၇သာျမည္းျကည့္ရ်္ေပါ့ေနလွ်င္ ပဲငပိပိုထည့္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ပင္လယ္စာမ်ားကုိထည့္ ရ်္ ၃ မိနစ္ခန္ ့တည္ပါ။
၅။ ပဲျပားမ်ားကို ေနာက္ဆုံးထည့္ရ်္ မီးဖိုေပၚမွခ်ပါ။
၆။ ပန္းကန္ထဲကဟင္းရည္ ပူပူထဲတြင္ ျကက္သြန္ျမိတ္ထည့္ ျကက္ဥကိုေဖာက္ထည့္ျပီး ေမြွလိုက္ပါ။ သုံးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။

( ၁ ခြက္ = 240 ml = ရိုးရိုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ခြက္) (ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon= 15ml) (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon= 5ml)

Ei San's Homemade Inspiration 
 ပင္လယ္စာ ဟင္းလ်ာမ်ား


No comments:

Post a Comment