အေနာက္တိုင္း စတိုင္လ္ ငါးအိုးကပ္ေျကာ္
ဒီနည္းက အေနာက္တိုင္းကလူေတြ ငါးကိုေျကာ္စားတဲ ့နည္းပါ။ ဆိုင္ေတြ မွာ ဧည့္သည္လာမွ ခ်က္ခ်င္းေျကာ္ေပးတဲ ့ဟင္းေလးပါ။ အရမ္းျမန္ျပီးလြယ္ကူပါတယ္။ ပါ၀င္တဲ ့ပစၥည္းသိပ္မမ်ားပဲ ဟင္းတခြက္ပါ။ အေနာက္နိုင္ငံက လူေတြက ေတာ့ စပါဂတီတို ့ေပါင္မုန့္ တို ့နဲ ့တြဲစားပါတယ္။
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ အကြင္းလိုက္ ငါးအသားတုံး- ၂၅ က်ပ္သား (သို ့) ၁ ေပါင္
၂။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၃။ ငရုတ္ေကာင္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၄။ အေျကာ္မွုန္ ့- ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၅။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
ျပဳလုပ္နည္း
၁။ လတ္ဆတ္ေသာငါးကို အသုံးျပဳပါ။ ညွီနံ ေျကာက္လွ်င္ ဂ်င္းကို ညက္ေနေအာင္ေထာင္းျပီး ငါးကို ဂ်င္းအရည္နွင့္ နွပ္ထားပါ။
၂။ ငါးကို သန့္ စင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ။ ေရေျပာင္ေအာင္ စကၠဴ ျဖင့္သုပ္ေပးပါ။ ထို ့ေနာက္ ငါးကို ဆား ျဖင့္ ၂ ဖက္လုံး နွံ ့ေအာင္လုပ္ပါ။ ျပီးလ်ွင္ ငရုတ္ေကာင္းကို ငါးရဲ ့၂ ဖက္လုံး နွံ ့ေအာင္ျဖဴ းပါ။
၃။ မကပ္ေသာအိုးထဲတြင္ ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္းကို ထည့္ရ်္ အပူေပးပါ။
၄။ အေျကာ္မွဳန္ ့ကို ပန္းကန္ျပားတခု ေပၚတြင္ ထည့္ပါ။ ထုိ ့ေနာက္ ငါးကို အေျကာ္မွ ုန္ ့ျဖင့္ ၁ ဖက္အရင္ ကပ္လူးပါ။ ျပီးလွ်င္ ေနာက္တဖက္ အရင္ကပ္လူးပါ။
၅။ ပူေနေသာ ဆီအိုးထဲတြင္ ထည့္ေျကာ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ အိုးကို အဖုံးဖုံးထားပါ။ ၃ မိနစ္ေလာက္ေနလွ်င္ ငါးကို အသားေလးလွန္ျကည့္ပါ။ အေျကာ္မွနု္ ့မ်ား ညို ရ်္ ျကြပ္ေနလွ်င္ ေနာက္ တဖက္လွန္ ရ်္ ျပန္ ျပီး အဖုံးအုပ္ထားပါ။ ၃ မိနစ္ေလာက္ေနလွ်င္ အိုးေပၚမွ ခ်ရ်္ သုံးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။
(ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml) ( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)
Ei San's Homemade Inspiration
No comments:
Post a Comment