ထိုင္းစတိုလ္ ပင္စိမ္းနံေမြွးေမြွးနွင့္ ငါးခူအစပ္ေျကာ္
ထိုင္းဟင္းလ်ာေတြထဲမွာ နာမည္ျကီးဟင္းတမ်ိဳးျဖစ္တဲ ့ငါးခူအစပ္ေျကာ္ပါ။ အိစံတို ့အိမ္ကလူေတြက အစပ္မစားေပမယ့္ ဒီဟင္းကိုေတာ့ အရမး္ျကိုက္ျကပါတယ္။ ပင္စိမ္းနံေမြွးေမြွး ငရုတ္သီးစပ္စပ္ေလးနဲ ့စားလို ့ေကာင္းတဲ ့ဟင္းေလးပါ။
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ငါးခူ - ၂၅ က်ပ္သား (သို ့) ၁ ေပါင္
၂။ ပင္စိမ္းအရြက္ - ၁၅ ရြက္ (သို ့) ၂၀ ရြက္
၃။ red curry paste - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
၄။ ယိုးဒယားငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၅။ သျကားအညို (သို ့) ရိုးရိုးသျကား - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၆။ ငရုတ္ပြ - အနည္းငယ္
၇။ ေရ - ခြက္ တ၀က္
ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ငါးကိုအတုံးတုံးရ်္ ေရေဆးျပီး ေျခာက္ေအာင္စစ္ထားပါ။
၂။ ငါးေျကာ္ရန္ဆီ အိုးကိုတည္ ဆီထည့္ျပီး ပင္စိမ္းအရြက္မ်ားကို ျကြပ္လာသည္အထိေျကာ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ပင္စိမ္းရြက္မ်ားကို ဆီစစ္ထားပါ။
၃။ ပင္စိမ္းရြက္ေျကာ္ထားေသာ ဆီျဖင့္ ငါးကိုထည့္ေျကာ္ပါ။ နွစ္ဖက္လုံးအ၀ါေရာင္သန္းသည္
၄။ ေျကာ္ထားေသာဆီအိုးထဲမွ ဆီကို ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္းစာခ်န္ ရ်္ က်န္ေသာဆီမ်ားကို ခပ္ထုတ္ပါ။
၅။ မီးဖိုခဏပိတ္ထားျပီး ဆီအိုးထဲကို red curry paste ထည့္ျပီးေမြွပါ။ ျပီးလ််ွင္ မီးဖိုျပန္ဖြင့္ျပီး ငံျပာရည္၊ သျကားတို ့ကိုထည့္ေမြွပါ။
၆။ ထို ့ေနာက္ ငါးကိုထည့္၊ ေရထည့္ျပီး အသာေလးေမြွပါ။ ၅ မိနစ္ေလာက္တည္ျပီး မီးဖိုေပၚမွခ်ခါနီးတြင္ ငရုတ္ပြပါးပါးလွိးထားတာကိုထ
၇။ ဟင္းပြဲျပင္ရန္ပန္းကန္ထဲတြင
Ei San's Homemade Inspiration
No comments:
Post a Comment