မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Saturday 7 May 2016

ပုဇြန္ ထမင္းလုံး



















ပုဇြန္ ထမင္းလုံး

( ဆူရွီဆိုင္ေတြ မွာေရာင္းတဲ့ upside down shrimp)

အိစံ ဆူရွီဆိုင္ေတြ သြားစားရင္ အဓိက သြားစားတာ ဒီ ပုဇြန္ ထမင္းလုံးပါ။ ဆူရွီ ဘူးေတြက အျပင္ကစတိုးမွာ၀ယ္လို ့ရေပမယ့္ ပုဇြန္ထမင္းလုံးက ဆူရွီေရာင္းတဲ ့ဆိုင္ေတြ မွာမွ ၀ယ္စားလို ့ရပါတယ္။ လုပ္နည္းမသိခင္ကေတာ့ ဒါစားခ်င္လို ့ခဏခဏသြားစားရတာေပါ့။ လုပ္နညး္လဲ သိေရာ အိမ္မွာပဲ စားေတာ့ တယ္။ ပါ၀င္တဲ ့ပစၥည္းလဲ နည္းပါတယ္ လုပ္ရတာလဲ လြယ္တယ္ စားလို ့လဲ ေကာင္းလို ့လုပ္စားျကည့္ျကဘို ့တိုက္တြန္းလိုက္တယ္ေနာ္။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ေခါင္းမပါေသာအခြံခြာထားေသာ ပုဇြန္ - ၅ ေကာင္
၂။ ေပ်ာ့ေပ်ာ့ခ်က္ထားေသာ ဆူရွီထမင္း (သို ့) ရွမ္းဆန္ (သို ့) ေပၚဆန္းေမြွး - လက္တဆုပ္စာ
၃။ မရိုနီစ္ (Mayonnaise) - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း ေမာက္ေမာက္
၄။ ျကက္သြန္ျမိတ္ - ၁ ပင္
၅။ ဂဏာန္းသားအတု (imitation crab) - ၁ ေခ်ာင္း
၆။ နွမ္း - အနည္းငယ္

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ပုဇြန္ ျပဳတ္ ရန္ေရေႏြးအိုးတည္ထားပါ။ ေရေႏြး ပြက္လွ်င္ ပုဇြန္ကို ၃ မိနစ္ထည့္ ျပဳတ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ပုဇြန္ကို ဆယ္ရ်္ အေအးခံထားပါ။
၃။ပန္းကန္တခုထဲတြင္ ဂဏာန္းသားအတုကို အမွ်င္ ေလးေတြျဖစ္ေအာင္မွ်င္ ထားပါ။ ထို ့ေနာက္ ထမင္း၊ ဂဏာန္းအသားတု အမွ်င္ နွင့္ မရိုနီစ္ ကိုေရာရ်္ နွ့ံေအာင္နယ္ပါ။
၄။ ပုဇြန္ တေကာင္ဆီကို ယူရ်္ နယ္ထားေသာ ထမင္းကို ပုဇြန္ ကိုယ္ပိုင္းကို အုပ္ရ်္ အလုံးေလးျဖစ္ေအာင္ကပ္ပါ။
၅။ ပန္းကန္ျပားေပၚတြင္ ျပဳလုပ္ထားေသာ ပုဇြန္ထမင္းလုံးကို တင္ရ်္ နွမ္း၊ ျကက္သြန္ျမိတ္တို ့ကိုျဖဴး ရ်္ ျကိုက္နွစ္သက္ရာ ေဆာ့စ္ ျဖင့္ သုံးေဆာင္ နိုင္ပါသည္။


Ei San's Homemade Inspiration ပင္လယ္စာ ဟင္းလ်ာမ်ား


No comments:

Post a Comment