မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Saturday 7 May 2016

ပုုဇြန္ဆီ အႏွစ္နဲ ့ျပန္ေျကာ္ထားတဲ ့ပုုဇြန္ေျကာ္


















ပုုဇြန္ဆီ အႏွစ္နဲ ့ျပန္ေျကာ္ထားတဲ ့ပုုဇြန္ေျကာ္

ပုုဇြန္ဆီ အႏွစ္နဲ ့ျပန္ေျကာ္ထားတဲ ့ပုုဇြန္ေျကာ္ကိုု အန္တီျကီးတေယာက္ဆီက စားဖူးတာပါ။ အ၇မ္းေမြွးျပီး စားလိုု ့လဲ အ၇မ္းေကာင္းပါတယ္။ လုုပ္ရတာ လြယ္ကူျပီး လူတိုုင္းျကိုုက္တဲ ့ဟင္းတခြက္ပါ။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ေခါင္းမပါေသာ ပုုဇြန္ - ၁ ေပါင္ (သိုု ့) ၂၅ က်ပ္သား
၂။ ပုုဇြန္ဆီ - ၅ က်ပ္သား (ready made ပုုလင္းထဲမွ ပုုဇြန္ဆီကိုုသုုံးမယ္ဆိုုရင္ ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း)
၃။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၄။ ျကက္သြန္ျဖဴ - ၂ တက္
၅။ ျကက္သြန္နီ - အေသး ၁ လုုံး
၆။ ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း (ready made ပုုဇြန္ဆီကိုုသုုံးမယ္ဆိုုရင္ ငံျပာ၇ည္မထည့္ပါနဲ ့၊ အေပါ့အငံ ျမည္းျကည့္ျပီးမွ ထည့္တာပိုုေကာင္းပါတယ္။ တခ်ိဳ ့ပုုလင္းေတြက အငံပါျပီးသားမိုု ့ပါ။)
၇။ အေ၇ာင္တင္မွဳန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
၈။ ဆႏြင္းမွဳန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
၉။ ဟင္းခ်ိဳမွဳန္ ့(သိုု ့)သျကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ပုုဇြန္ကိုုအခြံခြ်တ္ ေက်ာကိုုဓါးနဲ ့ခြဲျပီး သန္ ့စင္ထားပါ။ ထိုု ့ေနာက္ အေ၇ာင္တင္မွဳန္ ့၊ဆနြင္း၊ ဟင္းခ်ိဳမွဳန္ ့၊ ငံျပာရည္တိုု ့ျဖင့္နယ္ထားပါ။ ျကက္သြန္နီ နွင့္ ျကက္သြန္ျဖဴကိုု ေထာင္းထားပါ။
၂။ ေျကာ္မည့္ ဒယ္အိုုး ကိုုအပူေပးျပီး ပူလာလွ်င္ ဆီထည့္၊ ဆီပူလာလွ်င္ ျကက္သြန္ျဖဴ၊ ျကက္သြန္နီ ဆီသတ္ပါ။ ေမြွးလာလွ်င္ ပုုဇြန္ဆီကိုုထည့္လုုံးပါ။ ၁ မိနစ္ခန္ ့လုုံးျပီးေနာက္ ပုုဇြန္မ်ားကိုု ထည့္ေျကာ္ပါ။ ၅ မိနစ္ေလာက္ေျကာ္ျပီးလွ်င္ အလြန္ ေမြွးျပီး အ၇သာရွိေသာ ပုုဇြန္ေျကာ္ကိုု သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။

(ထမင္းစားဇြန္း =1 tablespoon= 15ml) (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း =1 teaspoon = 5 ml)


Ei San's Homemade Inspiration ပင္လယ္စာ ဟင္းလ်ာမ်ား


No comments:

Post a Comment