ငါးေကာင္လုံးေျကာ္ အနွစ္ဆမ္း
ငါးေကာင္လုံးကို ေျကာ္ထားျပီး အေပၚမွ ျကက္သြန္နီနဲ ့ခ်က္ထားတဲ ့အနွစ္ကိုဆမ္းထားတဲ ့ဟင္းပါ။ အိစံတို ့သြားစားေနျက ဆိုင္မွာ ေ၇ာင္းတဲ ့ဟင္းေလးပါ။ အရမ္းကို စားေကာင္းျပီး လူျကိုက္မ်ားတဲ ့ဟင္းတမ်ိဳးပါ။ ပါ၀င္ေသာပစၥည္း သိပ္မမ်ားပဲ ခ်က္လို ့လြယ္တဲ ့ဟင္းပါ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
၁။ ျကိုက္နွစ္သက္ရာငါး - ၁ ေကာင္
၂။ ျကက္သြန္နီ - ၁ လုံး
၃။ ျကက္သြန္ျဖဴ - ၂ တက္
၄။ ငရုတ္ပြ - အနည္းငယ္
၅။ ဆား - အနည္းငယ္
၆။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၇။ pad thai sauce - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ငါးကုိ ဆားအနည္းငယ္ျဖင့္ နယ္ျပီး ေျကာ္ထားပါ။ ျပီးလွ်င္ ဆီစစ္ျပီး ပန္းကန္တခုထဲထည့္ထားပါ။ (ညွီနံ နံေသာငါးျဖစ္လွ်င္ ဂ်င္း အနည္းငယ္ကို ေထာင္းျပီး အ၇ည္ကို ငါးေပၚညွစ္ ၊ ဆားအနည္းငယ္ျဖင့္ ေျကာ္ပါ။)
၂။ ျကက္သြန္နီကို ေသးေသးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ တုံးထားပါ။ (သို ့) food processor ျဖင့္ ျကိတ္ထားပါ။
၃။ ဒယ္အိုးထဲတြင္ ဆီ ထမင္းစားဇြႏ္း ၂ ဇြန္း ကို အပူေပးျပီး ျကက္သြန္ျဖဴကို ဆီသတ္ပါ။ ျပီးလ်ွင္ ျကက္သြန္နီကို ထည့္ပါ။ ထို ့ေနာက္ pad thai sauce ကို ထည့္ပါ။ ေရ ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္းကို ထည့္ျပီး ျကက္သြန္နီ က်က္သည္ အထိ တည္ပါ။ ( ၃ မိနစ္ခန္ ့)
၄။ ၃ မိနစ္ ခန္ ့တည္ျပီးေနာက္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ငရုတ္ပြကို ထည့္ေမြွပါ။ ထို ့ေနာက္ မီးဖိုေပၚမွ ခ်ရ်္ အနွစ္မ်ားကို ေျကာ္ထားေသာ ငါးေပၚသို ့ဆမး္ပါ။ သုံးေဆာင္နိုင္ပါျပီ၊
(ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml) (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)
Ei San's Homemade Inspiration
No comments:
Post a Comment