မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Sunday 8 May 2016

ထိုုးမုုန္ ့ (အလြယ္လုုပ္နည္း)
















ထိုုးမုုန္ ့ (အလြယ္လုုပ္နည္း)

ထိုုးမုုန္ ့ကို အ၇င္က လုပ္တာ လက္အ၇မ္းေညာင္းေတာ့ အလြယ္နည္းလုုပ္ျကည့္မယ္ဆိုုျပီး စမ္းလုုပ္ျကည့္တယ္။ အ၇သာကလဲ နဂိုုအတိုုင္း တူျပီးလြယ္ကူတာေျကာင့္ ဒီနည္းေလးနဲ ့လုုပ္ရင္ ျမန္ျပီး စားလိုု ့လဲေကာင္းပါတယ္။ လုုပ္စားျကည့္ေနာ္။ တခ်ိဳ ့ကသျကားအညိုု ကိုုသုုံးပါတယ္။ အိစံကေတာ့ သျကားအျဖဴပဲသုုံးတယ္ အေ၇ာင္ညိုုေနတာက ေျမပဲကေနညိုုညိုုေလးျဖစ္သြားတာပါ။ ေျမပဲ မထည့္ပဲ သီဟိုုဥ္ေစ့ ကိုုပဲသုုံးရင္ေတာ့ အျဖဴေ၇ာင္ေလးျဖစ္ေနပါလိမ့္မယ္။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ေကာက္ညွင္းမွဳန္ ့- ၄ ခြက္
၂။ သျကား - ၂ ခြက္ခြဲ
၃။ ေရ - ၄ ခြက္
၄။ ေထာပတ္ (အရည္ေပ်ာ္ေနေသာ)- ၁ ခြက္
၅။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
၆။ ေထာင္းထားေသာေျမပဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
၇။အေသးေလးေတြတုုံးထားေသာ ဖ၇ံုုယိုု -ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
၈။ ျခမ္းထားေသာ သီဟိုုဥ္ေစ့ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
၉ ။ ပါးပါးလွီးထားေသာ အုုံးသီးဖတ္ - ၁ ခြက္
၁၀။ ဆား -လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံ တပုုံ
၁၁။ ေျကာ္ထားေသာ အုုံးသီးဖတ္ - ၁ ခြက္ ( အေပၚက အုုံးသီးေျကာ္ျဖဴးရန္အတြက္)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ထိုုးမုုန္ ့ေမြွရန္ ေယာင္းမ ၂ ေခ်ာင္းကိုု ဆီစိမ္ထားပါ။ (ေမြွ၇င္ သိပ္မကပ္ေအာင္လိုု ့ပါ။)
၂။ ေကာက္ညွင္းမွဳန္ ့နဲ ့ေ၇ ကိုု ေဖ်ာ္ပါ။ အလုုံးေလးမ်ား မက်န္တဲ ့အထိ ခေလာက္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ဆား၊ သျကား၊ ဆီ၊ ေထာပတ္ ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း၊ ေျမပဲ၊ ပါးပါးလွီးထားေသာအုုံးသီးဖတ္တိုု ့ ကိုုထည့္ရ်္ သျကားမ်ား အ၇ည္ေပ်ာ္သည္အထိ ခေလာက္ပါ။
၃။ ေဖ်ာ္ထားေသာ ေကာက္ညွင္းမွဳန္ ့၇ည္ကိုု ထမင္းေပါင္းအိုုးထဲ ထည့္ရ်္ ထမင္းခ်က္သလိုု ခ်က္ပါ။ ပထမတေခါက္ က်က္လွ်င္ အ၇ည္မ်ားက်န္ေနပါသည္။ ေပါင္းအိုုးရဲ ့ေအာက္ေျခကိုု ထမင္းေကာဇြန္း ျဖင့္ ကပ္ေနေသာ အ၇ာမ်ားကိုု အသာေလးခြာျပီး ေနာက္တေခါက္ ျပန္ခ်က္ပါ။ က်က္လွ်င္ ၁ နာ၇ီခန္ ့နွပ္ထားပါ။ ပုုံပါအတိုုင္း ေကာက္ညွင္းမ်ား လုုံးသြားပါလိမ့္မည္။
၄။ ထိုုးမုုန္ ့လုုပ္ရန္ အတြက္ ဒယ္အိုုးကိုု မီးဖိုုေပၚတင္ျပီး ထမင္းေပါင္းအိုုးထဲ မွေကာက္ညွင္းလုုံးကိုု ထည့္ပါ။ ထိုု ့ေနာက္ဖရုုံယိုု ကိုုထည့္၊ က်န္ေနေသာေထာပတ္ထဲမွ သုုံးပုုံ တပုုံ (ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း) ကိုုထည့္ရ်္ေမြွပါ။ (ေယာင္းမ၂ ေခ်ာင္းကိုု အသုုံးျပဳျပီး ေမြွပါ။) အ၇မ္းကပ္လာလွ်င္ ေနာက္ထပ္ ေထာပတ္ ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္းကိုု ထည့္ ေမြွပါ။ ေမြွ၇င္းျဖင့္ ထပ္ကပ္လာလွ်င္ က်န္ေနေသာ ေထာပတ္ အကုုန္ထည့္ျပီး ေမြွပါ။
၅။ အျဖဴပစ္ပစ္ အေ၇ာင္မရွိေတာ့ပဲ ျကည္လာေသာအေ၇ာင္ေျပာင္းလာလွ်င္ မီးဖိဳေပၚမွ ခ်ရ်္ ဆီသုုတ္ထားေသာ ဘန္းထဲထည့္အေအးခံပါ။
၆။ ေအးလွ်င္ ျကိုုက္နွစ္သက္၇ာ အ၇ြယ္အစားတုုံးရ်္ အေပၚက အုုံးသီးေျကာ္ဖတ္ ျဖဴးျပီး သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါသည္။

(၁ခြက္ =240 ml = ရိုုးရိုုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ ခြက္ = ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း)
( ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း = 1 tablespoon= 15ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း = 1 teaspoon= 5 ml)


Ei San's Homemade Inspiration ျမန္မာ့ မုုန္ ့ပဲသေရစာ နွင့္ အခ်ိဳပြဲ


No comments:

Post a Comment