မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Sunday 8 May 2016

ပုုသိမ္ ဟာလ၀ါ
















ပုုသိမ္ ဟာလ၀ါ (အလြယ္နည္း) (လက္ေညာင္းတာ တ၀က္ေက်ာ္ေက်ာ္ေလာက္သက္သာတဲ ့နည္း)

အိစံက အ၇င္က မႏ ၠေလးမွာေနေတာ့ ပုုသိမ္ဟာလ၀ါကိုု ျကိုုက္ေပမယ့္ လက္ေဆာင္ေပးမယ့္သူ ရွိမွတိုု ့ေခ်ာင္းသာသြားမွတိုု ့စားရတယ္။ ေခ်ာင္းသာသြားတိုုင္းလဲ ပုုသိမ္ဟာလ၀ါေတြ အမ်ားျကီး ၀ယ္ျပီးစားပလိုုက္တယ္။ အခုုဒီကိုုေ၇ာက္ေတာ့ ပုုသိမ္ဟာလ၀ါစားခ်င္ေတာ့ လုုပ္နည္းေမးျပီး လုုပ္တာ လက္ကိုု အ၇မ္းေညာင္းေကာ။ ဒီနည္းေလးက ေတာ့ လက္ေညာင္းေတာ္ေတာ္ သက္သာျပီး ခနခန လုုပ္စားျဖစ္တဲ ့နည္းေလးပါ။ ထမင္းေပါင္းအိုုးနဲ့ ၂ခါ ခ်က္ျပီးမွ ဒယ္အိုုးေပၚေမြွရတာမိုု ့လက္ေညာင္းတာ ေတာ္ေတာ္ သက္သာတာပါ။ လုုပ္စားျကည့္ေနာ္။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား (ဗန္း အေသး ၁ ဗန္းစာ)
၁။ ေကာက္ညွင္းမွဳန္ ့- ၃ ခြက္
၂။ ေရ - ၄ ခြက္
၃။ အုုံးနိုု ့- ၁ ဗူး (400 ml)
၄။ ႏြားနိုု ့- အုုံးနိုု ့နွင့္ ဆတူ (အုုံးနိုု ့ထည့္ျပီး အဲ့ဒီသံဗူးနဲ့ႏြားနိုု ့ကိုု ခ်ိန္ထည့္ပါ။)
၅။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၆။ သျကား - ၁ ခြက္
၇။ ေညာင္ေစးက်ေအာင္ က်ိဳထားေသာ ျကံသကာရည္ - ၁ ခြက္
၈။ ဆီ - ခြက္ တ ၀က္ (သိုု ့) ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း
၉။ အရည္ေပ်ာ္ေနေသာ ေထာပတ္ - ခြက္ေလးပုုံ သုုံးပုုံ (သိုု ့) ထမင္းစားဇြန္း ၁၂ ဇြန္း
၁၀။ ဘိန္းေစ ့- ခြက္ ေလးပုုံ တ ပုုံ (သိုု ့) ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ထမင္းေပါင္းအိုုးထဲကိုု ေကာက္ညွင္းမွဳန္ ့၊ေရ နွင့္ ဆားကိုု ထည့္ရ်္ ေကာက္ညွင္းမွဳန္ ့ကိုု အရည္ေဖ်ာ္ပါ။ ထိုု ့ေနာက္ ထမင္းခ်က္သလိုု ခ်က္ပါ။
၂။ က်က္လွ်င္ ထမင္းေပါင္းအိုုးထဲသိုု ့အုုံးနိုု ့၊ႏြားနိုု ့၊ ျကံသကာရည္၊ဆီ၊ ေထာပတ္၊သျကားတိုု ့ကိုု ထည့္ရ်္ သမေအာင္ေမြွ ျပီး ေနာက္တေခါက္ ထပ္ခ်က္ပါ။
၃။ ဒုုတိယတခါက်က္လွ်င္ မကပ္ေသာ ဒယ္အိုုးထဲသိုု ့ေျပာင္းရ်္ မီးဖိုုေပၚ တင္ပါ။ ဘိန္းေစ့ထည့္ျပီး ဆီျပန္လာသည္အထိ ေမြွပါ။ (၁၅ မိနစ္ခန္ ့ေမြွ၇ပါတယ္။)
၄။ ဆီျပန္လာလွ်င္ အေအးခံျပီး သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။

( ၁ ခြက္ = 240ml = ၇ိုုး၇ိုုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ ခြက္ = ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း)
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)


Ei San's Homemade Inspiration ျမန္မာ့ မုုန္ ့ပဲသေရစာ နွင့္ အခ်ိဳပြဲ


No comments:

Post a Comment