မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Sunday 8 May 2016

မုန္ ့လက္ေကာက္ေျကာ္
















မုန္ ့လက္ေကာက္ေျကာ္

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ေကာက္ညွင္းမွဳန္ ့- ၄ ခြက္ 
၂။ ဆန္ မွဳန္ ့- ၁ ခြက္ 
(အိမ္မွာ ပြဲလုပ္တိုင္း လာလာကူေပးတဲ ့အန္တီျကီးက ငယ္ငယ္ေလးကတည္းက သင္ေပးထားတဲ ့နည္းပါ ။ေကာက္ညွင္းေလးပုံ ဆန္မွုန္ ့၁ပုံဆိုျပီးသင္ေပးထားပါတယ္။ ေကာက္ညွင္းနွင့္ ပတ္သတ္တဲ ့မုန္ ့ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား အဲဒီနည္းနဲ ့လုပ္ပါတယ္။)
၃။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၄။ ဆိုဒါ (အပြမွုန္ ့) - လက္ဖက္ရည္ ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ
၅။ ထန္းညက္ - ၁၅ က်ပ္သား (သို ့) ၂ ခြက္
၆။ ေရ - ၂ခြက္ ႏွင့္ ခြက္ ေလးပုံတပုံ
၇။ ေျကာ္ရန္ဆီ

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ေကာက္ညွင္းမွုန္ ့၊ ဆန္မွုန္ ့၊ဆား ၊ ဆိုဒါတို ့ကိုေရာပါ။ ျပီးလွ်င္ ေရ ၂ ခြက္ကို အရင္ထည့္ျပီး နယ္ပါ။ အလုံးလုံးလို ့၇တဲ ့အေနအထားဆိုရင္ က်န္ေရ ေလးပုံတပုံကို မထည့္ပါနွင့္ ။ မရေသးရင္ ေရေလးပုံတပုံကို ေျဖးေျဖးခ်င္းထည့္နယ္ပါ။ ထို ့ေနာက္ ေရခဲ ေသတၱာထဲတြင္ ၄ နာရီခန္ ့ႏွပ္ထားပါ။(ေ၇ခဲေသတၱာထဲမနွပ္ထားရင္ဆီေပါက္တတ္ပါသည္။)
၂။ ထန္းလ်က္ ကို ဆားအနညး္ငယ္ထည့္၊ ေရထည့္ျပီး ထန္းလ်က္ အရည္ေပ်ာ္ေအာင္တည္ပါ။ အရည္ေပ်ာ္လွ်င္ ေရစစ္နွင့္ အမွိဳက္မ်ား စင္သြားေအာင္ စစ္ပါ။ စစ္ထားေသာ ထန္းလ်က္ရည္မ်ားကို ျကြက္ျမီွးတန္းေအာင္အထိတည္ျပီး မီးဖိုေပၚမွခ်ပါ။
၃။ ေျကာ္ရန္ဆီကို အပူေပးပါ။(ဒယ္အုိးကို ေဇာက္နက္ေသာဒယ္အိုးကိုသုံးပါ။) နွပ္ထားေသာ မုန္ ့နွစ္မ်ားကို မုန္ ့လက္ေကာက္လုပ္ရန္ အလုံး လုံးျပီး ရွည္ရွည္ေလးေတြရေအာင္လက္နွင့္လိွမ့္ျပီး ထိပ္၂ ခုကိုဆက္ျပီး ဆီထဲထည့္ေျကာ္ပါ။ မုန္ ့လက္ေကာက္မ်ားကို ဆီထဲ ျမဳ ပ္ေအာင္ထည့္ပါ။ (ဆီအေပၚေပၚေနရင္လဲ ဆီေပါက္တတ္ပါသည္။)
၄။ မုန္ ့လက္ေကာက္မ်ား ျကြပ္လာလွ်င္ ဆီအိုးထဲမွဆယ္ရ်္ ဆီစစ္ထားပါ။ ထန္းလ်က္ရည္ ျဖင့္သုံးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။

( ၁ ခြက္ = 240 ml = ရိုးရိုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ ခြက္) ( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)


Ei San's Homemade Inspiration ျမန္မာ့ မုုန္ ့ပဲသေရစာ နွင့္ အခ်ိဳပြဲ


No comments:

Post a Comment