မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Sunday 8 May 2016

သီးေမႊးနွင့္လုပ္တဲ ့မႏၱေလးငွက္ေပ်ာေပါင္း
















သီးေမြွးနွင့္လုပ္တဲ ့မႏၱေလးငွက္ေပ်ာေပါင္း


ဖီးျကမ္းငွက္ေပ်ာသီးကိုအလြယ္တကူ၀ယ္လို ့မရတဲ ့ေနရာကလူေတြအတြက္စမ္းလုပ္ျကည့္ထားတာပါ။ ညီမေလးတေယာက္နဲ ့သူငယ္ခ်င္းတေယာက္က သူတို ့ေနတဲ ့ေနရာမွာ ဖီးျကမ္းမရွိဘူး သီးေမြွးနဲ ့ေကာဆိုလို ့လုပ္ျကည့္လိုက္တာ။ သီးေမြွးနဲ ့ေပါင္းတာ က ပိုေမြွးျပီး ပိုခ်ိဳတယ္။စားလို ့ေကာင္းတယ္။ လုပ္နည္းကေတာ့တူူတူပါပဲ။ သီးေမြွးကပိုခ်ဳိေတာ့ ထန္းလ်က္ကိုေလ်ာ့ထည့္ထားပါတယ္။ ျပန္ေတာ့ေရးေပးလိုက္မယ္ေနာ္။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ထန္းညက္အညို - ၅ က်က္သား
၂။ က်က္ျပီးသားနြားနို ့- ၁ လီတာ
၃။ သီးေမြွး ငွက္ေပ်ာသီး - ၁၀ လုံး
၄။ ဆား - အနည္းငယ္
၅။ အုံးသီးဖတ္- ၁ ခြက္
၆။ ေရ - ၃ လီတာ

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ငွက္ေပ်ာေပါင္းျပဳလုပ္မည့္ ေရ ၅လီတာေလာက္ဆံ့တဲ ့အိုးထဲမွာ ေရ၊ ထန္းညက္၊ ဆားအနည္းငယ္ကို တည္ပါ။ ထန္းညက္ နွင့္ ဆားအ၇ည္ေပ်ာ္သြား၇င္ တဖက္က အိုးခံျပီး ေရစစ္နွင့္ စစ္ပါ။ ထန္းညက္ ထဲမွအမွိဳက္မ်ား ပါရင္ စစ္သြားေအာင္လို ့ပါ။
၂။ စစ္ျပီးေသာ ထန္းညက္ရည္ထဲတြင္ ငွက္ေပ်ာသီးမ်ားထည့္ျပီး နာရိီ၀က္ခန္ ့မီးေအးေအးျဖင့္ တည္ထားပါ။အ၇ည္ အ၇မ္းပစ္သြား၇င္ေ၇အနည္းငယ္ထပ္ထည့္ပါ။ ငွက္ေပ်ာသီးမ်ားေပ်ာ့ျပီး အခ်ိဳရည္မ်ား၀င္သြားပါလိမ့္မည္။
၃။ အဲေနာက္ နြားနို ့ကိုထည့္ရ်္ မီးေအးေအးနွင့္ပဲတည္ပါ။ နြားနို ့ကိုထည့္ျပီးခ်ိန္တြင္ နြားနို ့ပြက္လာရင္ ေ၀က်တက္လို ့ဂရုတစိုက္ေမြွေပးပါ။ မလိုင္အဖတ္ေလးေတြရလာပါလိမ့္မည္။ လိုခ်င္တဲ့ အခ်ိဳရည္ အေနအထားနဲ ့မလိုင္ဖတ္မ်ားမ်ားရလာခ်ိန္တြင္ မီးဖိုေပၚမွခ်ပါ။
၄။ ငွက္ေပ်ာေပါင္းေလးကိုထည့္ အုံးသီးဖတ္ကို အေပၚက ျဖဴး အခ်ိဳထက္ျကိုက္ရင္ သျကားပါျဖဴးျပီး စားနိုင္ပါျပီ။


Ei San's Homemade Inspiration ျမန္မာ့ မုုန္ ့ပဲသေရစာ နွင့္ အခ်ိဳပြဲ


No comments:

Post a Comment