သီးေမြွးနွင့္လုပ္တဲ ့မႏၱေလးငွက္ေပ်ာေပါင္း
ဖီးျကမ္းငွက္ေပ်ာသီးကိုအလြယ
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ထန္းညက္အညို - ၅ က်က္သား
၂။ က်က္ျပီးသားနြားနို ့- ၁ လီတာ
၃။ သီးေမြွး ငွက္ေပ်ာသီး - ၁၀ လုံး
၄။ ဆား - အနည္းငယ္
၅။ အုံးသီးဖတ္- ၁ ခြက္
၆။ ေရ - ၃ လီတာ
ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ငွက္ေပ်ာေပါင္းျပဳလုပ္မည့္ ေရ ၅လီတာေလာက္ဆံ့တဲ ့အိုးထဲမွာ ေရ၊ ထန္းညက္၊ ဆားအနည္းငယ္ကို တည္ပါ။ ထန္းညက္ နွင့္ ဆားအ၇ည္ေပ်ာ္သြား၇င္ တဖက္က အိုးခံျပီး ေရစစ္နွင့္ စစ္ပါ။ ထန္းညက္ ထဲမွအမွိဳက္မ်ား ပါရင္ စစ္သြားေအာင္လို ့ပါ။
၂။ စစ္ျပီးေသာ ထန္းညက္ရည္ထဲတြင္ ငွက္ေပ်ာသီးမ်ားထည့္ျပီး နာရိီ၀က္ခန္ ့မီးေအးေအးျဖင့္ တည္ထားပါ။အ၇ည္ အ၇မ္းပစ္သြား၇င္ေ၇အနည္းငယ္ထ
၃။ အဲေနာက္ နြားနို ့ကိုထည့္ရ်္ မီးေအးေအးနွင့္ပဲတည္ပါ။ နြားနို ့ကိုထည့္ျပီးခ်ိန္တြင္ နြားနို ့ပြက္လာရင္ ေ၀က်တက္လို ့ဂရုတစိုက္ေမြွေပးပါ။ မလိုင္အဖတ္ေလးေတြရလာပါလိမ့္
၄။ ငွက္ေပ်ာေပါင္းေလးကိုထည့္ အုံးသီးဖတ္ကို အေပၚက ျဖဴး အခ်ိဳထက္ျကိုက္ရင္ သျကားပါျဖဴးျပီး စားနိုင္ပါျပီ။
Ei San's Homemade Inspiration & ျမန္မာ့ မုုန္ ့ပဲသေရစာ နွင့္ အခ်ိဳပြဲ
No comments:
Post a Comment