မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Sunday 8 May 2016

စေတာ္ဘယ္ရီ ဆႏြင္းမကင္း
















စေတာ္ဘယ္ရီ ဆႏြင္းမကင္း

အသစ္အဆန္းေလးနဲ ့အခ်ိဳပြဲေလးစားခ်င္သူမ်ားအတြက္ စေတာ္ဘယ္ရီဆႏြင္းမကင္းပါ။ စေတာ္ဘယ္ရီ အနံေမြွးေမြွးေလးနဲ ့အရမ္းကိုစားေကာင္းတဲ ့အခ်ိဳပဲြေလးပါ။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ စေတာ္ဘယ္ရီ - ၂၅ က်ပ္သား (သို ့) ၁ ေပါင္(စေတာ္ဘယ္ရီ ျခင္းျကီးတျခင္းစာ)
၂။ နို ့စိမ္း - ခြက္ တ ၀က္ (ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း)
၃။ နို ့ဆီ - ခြက္ တ၀က္ (ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း)
၄။ သျကား - ခြက္ ေလးပုံသုံးပုံ (ထမင္းစားဇြန္း ၁၂ ဇြန္း)
၅။ ေရြွျကည္- ခြက္ တ၀က္ ( ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း)
၆။ ဂ်ံဳမွဳ န္ ့- ခြက္ တ၀က္ (ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း)
၇။ အုံးသီးဖတ္ - ခြက္ တ ၀က္ (ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း)
၈။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုံတပုံ
၉။ ေထာပတ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း(ေထာပတ္က ခဲေနတာ ကိုသုံးလွ်င္ ပိုေကာင္းပါသည္။ အရည္ေပ်ာ္ေနလ််င္ အရည္က်ဲက်ဲျဖစ္တတ္ပါသည္။ မခဲလွ်င္ ေရခဲေသတၱာထဲ ခနထည့္ထားျပီးမွ သုံးလွ်င္ ပိုေကာင္းပါသည္။)
၁၀။ စားေသာဆိုးေဆး အနီေ၇ာင္- ၂ စက္
၁၁။ ဘိန္းေစ့ - အနည္းငယ္

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ စေတာ္ဘယ္ရီကို ေရေဆးျပီး အညွာေခြ်ထားပါ။ oven ကို ၃၅၀ ' F (175'C) မွာအပူေပးထားပါ။
၂။ စေတာ္ဘယ္ရီကို လက္နွင့္ေျခပါ။ နို ့ဆီ၊ နို ့စိမ္း၊ သျကား၊ ဆား ၊ ေထာပတ္၊ စားေသာဆိုးေဆး အနီေ၇ာင္တို ့ကို blender ထဲထည့္ျပီး ေမြွပါ။ (အိမ္မွာ လက္နွင့္ေျခတာေကာ စက္နွင့္ေျခတာေကာ ၂ မ်ိဳးလုပ္ျကည့္တာ လက္နွင့္ေျခတာက ပိုေကာင္းပါသည္။)
၃။ ထို ့ေနာက္ ဇလုံတခုထဲသို ့ထည့္ရ်္ ဂ်ံဳမွုန္ ့၊ ေရြွျကည္တို ့ျဖင့္သမေအာင္ေမြွပါ။
၄။ မုန္ ့ဖုတ္မည့္ ဗန္းကို ေထာပတ္(သို ့)ဆီသုတ္ျပီး မုန္ ့အနွစ္မ်ားကို ထည့္ပါ။ အေပၚ မွ ဘိန္းေစ ့မ်ား နွံ ့ေအာင္ျဖဴ းျပီး အပူခ်ိန္ ၃၅၀ 'F (175'C) မွာ ၄၅မိနစ္ ဖုတ္ပါ။
၅။ အေအးခံရ်္ ျကိုက္ေသာ အရြယ္ျဖတ္ျပီး သုံးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။

(၁ ခြက္ = 240 ml = ရိုးရိုးေကာ္ဖီခြက္ တခြက္ = ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း)
(ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml) ( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)


Ei San's Homemade Inspiration ျမန္မာ့ မုုန္ ့ပဲသေရစာ နွင့္ အခ်ိဳပြဲ


No comments:

Post a Comment