မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Sunday 8 May 2016

ငွက္ေပ်ာဆႏြင္းမကင္း
















ငွက္ေပ်ာဆႏြင္းမကင္း

ဆႏြင္းမကင္းေတြထဲမွာေတာ့ ငွက္ေပ်ာဆႏြင္းမကင္းကို အျကိုက္ဆုံးပါပဲ။ အဲတာေျကာင့္ နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳး နဲ ့စမ္းလုပ္ျကည့္ခဲ ့တယ္။ ဒီနည္းကေတာ့ အေကာင္းဆုံးနဲ ့လူျကိုက္အမ်ားဆုံးပါပဲ။ ဒီနည္း နဲ ့လုပ္ျပီး ၄ နွစ္ဆက္တိုက္ နိဗၼာန္ ေစ်း မွာေရာင္းတာ အရမ္းေ၇ာင္းေကာင္းလို ့အမ်ားျကီးလွဴ ျဖစ္ခဲ့ပါတယ္။ အဲတာေျကာင့္ သူမ်ားေတြ လဲသိေအာင္လို ့မွ်ေ၀ေပးတာပဲ။ အိစံ နဲ ့ခင္တဲ့သူေတြကိုေတာ့ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား ေျပာျပခဲ့ဘူးျပီးသားပါ။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား (ဘန္းအျကီး ၁ ဘန္းစာ)
၁။ သီးေမြွး ငွက္ေပ်ာသီးမွည့္မွည့္ - ၈ လုံး (သို ့) ေသးရင္ ၉ လုံး
၂။ အုံးသီးဖတ္ - ၁ ခြက္
၃။ ေရြွျကည္ - ၁ ခြက္
၄။ ဂ်ံဳ မွဳန္ ့- ၁ ခြက္ နွင္ ့ခြက္ေလးပုံ တပုံ
၅။ သျကား - ၁ ခြက္ ခြဲ
၆။ ဆား -လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
ရ။ အုံးနို ့- ၄၀၀ ml
၈။ ေထာပတ္ - ထမင္းစားဇြန္ ၈ ဇြန္း (သို ့) ခြက္ တ ၀က္
၉။ ဘိန္းေစ့ - အနည္းငယ္
၁၀။ စားေသာဆိုးေဆး အနီေ၇ာင္ - ၄ စက္ (သို့) ၅ စက္ (ေလ်ာ့ထည့္လို ့လဲရပါတယ္။မထည့္လို ့လဲရပါတယ္။)

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ငွက္ေပ်ာသီးကို လက္ျဖင့္ ေျခပါ။ (အရမ္းေက်ရန္မလိုပါ။)
၂။ blender ထဲသို ့အုံးသီးဖတ္၊ ေထာပတ္ နွင့္ အုံးနို ့ကို ထည့္ရ်္ ေမြွပါ။ (ေထာပတ္က ခဲေနတာ ကိုသုံးလွ်င္ ပိုေကာင္းပါသည္။ အရည္ေပ်ာ္ေနလ််င္ အရည္က်ဲက်ဲျဖစ္တတ္ပါသည္။ မခဲလွ်င္ ေရခဲေသတၱာထဲ ခနထည့္ထားျပီးမွ သုံးလွ်င္ ပိုေကာင္းပါသည္။)
၃။ ဇလုံ တခုထဲတြင္ ငွက္ေပ်ာသီး ၊ ေျခထားေသာအုံးသီးဖတ္ အႏွစ္၊ သျကား၊ ဆား၊ ေရြွျကည္၊ ဂ်ံဳမွဳန္ ့၊ ဆိုးေဆး အနီေ၇ာင္တို ့ကိုေရာရ်္ သမေအာင္ေမြွပါ။
၄။ မုန္ ့ဖုတ္မည့္ ဗန္းထဲကို ဆီ (သို ့) ေထာပတ္သုတ္ထားပါ။ ထို ဗန္းထဲသို ့မုန္ ့အနွစ္မ်ားကို ထည့္ျပီး အေပၚမွ ဘိန္းေစ ့မ်ားကို ျဖဴးေပးပါ။
၅။ ၃၅၀'F (175'C) မွာ အပူေပးထားေသာ oven ထဲတြင္ ၁ နာရီ ထည့္ဖုတ္ပါ။ ျပီးရင္ အေအးခံရ်္ ျကိုက္နွစ္သက္ရာ အရြယ္ ျဖတ္ရ်္ သံုးေဆာင္နိုင္ပါသည္။

( ၁ခြက္ = 240 ml = ရိုးရိုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ ခြက္ = ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း) ( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon= 15 ml ) ( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)


Ei San's Homemade Inspiration ျမန္မာ့ မုုန္ ့ပဲသေရစာ နွင့္ အခ်ိဳပြဲ


No comments:

Post a Comment