မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Saturday 7 May 2016

ငရုတ္ပြအစာသြပ္

















ငရုတ္ပြအစာသြပ္

ဒီဟင္းကို အန္တီတေယာက္ဆီက သင္လာတာပါ။ ငရုတ္ပြနံေမြွးေမြွးေလးနဲ ့အသားသုံးမ်ိဳးထည့္ထားလို ့အရမ္းကိုစားလို ့ေကာင္းပါတယ္။ လူျကီးေတြရဲ ့ဟင္းခ်က္နည္းဆိုေတာ့ ရိုးရိုးရွင္းရွင္းပါပဲ။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ေတာက္ေတာက္ဆင္းထားေသာျကက္သား - ၅ က်ပ္သား
၂။ ငါးဖယ္ - ၅ က်ပ္သား
၃။ ပုဇြန္ အျကီး - ၅ ေကာင္ (အခြံနြာျပီးေတာက္ေတာက္ဆင္းထားပါ။)
၄။ ငရုတ္ပြ - အျကီး ၂ ခု (သို ့) အေသး ၄ ခု
၅။ ယိုးဒယားငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
၆။ သျကား (သို ့) ဟင္းခ်ိဳ မွဳန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၇။ ငရုတ္ေကာင္း အနည္းငယ္
၈။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ ဇြန္း
၉။ အေရာင္တင္မွဳန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သုံးပုံ တပုံ

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ငရုတ္ပြအျကီးဆိုလွ်င္ ေရေဆးျပီး ၂ ပိုင္းပိုင္းပါ။ အေသးဆိုလွ်င္ ငရုတ္ပြရဲ ့ထိပ္ပိုင္းကိုပဲ ျဖတ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ အတြင္းက အစိနွင့္ အူတိုင္ကို ဒါးအေသးနွင့္ အသာေလး ျခစ္ထုတ္ပါ။
၂။ ျကက္သား၊ ငါးဖယ္၊ ပုဇြန္၊ ငံျပာရည္၊ သျကား၊ ငရုတ္ေကာင္းတို ့ကို သမေအာင္နယ္ပါ။ နယ္ထားေသာ အသားထဲမွ ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္းကို ခ်န္ရ်္ က်န္ေသာ အသားမ်ားကို ငရုတ္ပြထဲ အစာသြပ္ပါ။
၃။ ငရုတ္ပြကို အိုးတခုထဲထည့္ရ်္ ေရကို ငရုတ္ပြ တ၀က္ထိပဲေ၇ာက္ေအာင္ထည့္ျပီး မီးေအးေအးျဖင့္တည္ထားပါ။ ငရုတ္ပြမ်ားက်က္ျပီး ေရခမ္းသည္အထိတည္ပါ။ ထို ့ေနာက္ ပန္းကန္ျပားေပၚသို ့ငရုတ္ပြမ်ားကို စီထည့္ထားပါ။
၄။ ဆီကို အပူေပးျပီး အေ၇ာင္တင္မွဳန္ ့ထည့္ ၊ ခ်န္ထားေသာ အသားမ်ားကို ထည့္လုံးပါ။ အသားမ်ားက်က္လွ်င္ ဆီနွင္ ့အသားမ်ားကို ငရုတ္ပြေပၚကို ေလာင္းခ်ပါ။ အရမ္းေမြွးျပီး အလြန္စားေကာင္းတဲ ့ငရုတ္ပြ အစာသြပ္ဟင္းကို သုံးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။


Ei San's Homemade Inspiration 
ပင္လယ္စာ ဟင္းလ်ာမ်ား


No comments:

Post a Comment