ငရုတ္ပြအစာသြပ္
ဒီဟင္းကို အန္တီတေယာက္ဆီက သင္လာတာပါ။ ငရုတ္ပြနံေမြွးေမြွးေလးနဲ ့အသားသုံးမ်ိဳးထည့္ထားလို ့အရမ္းကိုစားလို ့ေကာင္းပါတယ္။ လူျကီးေတြရဲ ့ဟင္းခ်က္နည္းဆိုေတာ့ ရိုးရိုးရွင္းရွင္းပါပဲ။
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ေတာက္ေတာက္ဆင္းထားေသာျကက္သာ
၂။ ငါးဖယ္ - ၅ က်ပ္သား
၃။ ပုဇြန္ အျကီး - ၅ ေကာင္ (အခြံနြာျပီးေတာက္ေတာက္ဆင္း
၄။ ငရုတ္ပြ - အျကီး ၂ ခု (သို ့) အေသး ၄ ခု
၅။ ယိုးဒယားငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
၆။ သျကား (သို ့) ဟင္းခ်ိဳ မွဳန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၇။ ငရုတ္ေကာင္း အနည္းငယ္
၈။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ ဇြန္း
၉။ အေရာင္တင္မွဳန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သုံးပုံ တပုံ
ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ငရုတ္ပြအျကီးဆိုလွ်င္ ေရေဆးျပီး ၂ ပိုင္းပိုင္းပါ။ အေသးဆိုလွ်င္ ငရုတ္ပြရဲ ့ထိပ္ပိုင္းကိုပဲ ျဖတ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ အတြင္းက အစိနွင့္ အူတိုင္ကို ဒါးအေသးနွင့္ အသာေလး ျခစ္ထုတ္ပါ။
၂။ ျကက္သား၊ ငါးဖယ္၊ ပုဇြန္၊ ငံျပာရည္၊ သျကား၊ ငရုတ္ေကာင္းတို ့ကို သမေအာင္နယ္ပါ။ နယ္ထားေသာ အသားထဲမွ ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္းကို ခ်န္ရ်္ က်န္ေသာ အသားမ်ားကို ငရုတ္ပြထဲ အစာသြပ္ပါ။
၃။ ငရုတ္ပြကို အိုးတခုထဲထည့္ရ်္ ေရကို ငရုတ္ပြ တ၀က္ထိပဲေ၇ာက္ေအာင္ထည့္ျပီး
၄။ ဆီကို အပူေပးျပီး အေ၇ာင္တင္မွဳန္ ့ထည့္ ၊ ခ်န္ထားေသာ အသားမ်ားကို ထည့္လုံးပါ။ အသားမ်ားက်က္လွ်င္ ဆီနွင္ ့အသားမ်ားကို ငရုတ္ပြေပၚကို ေလာင္းခ်ပါ။ အရမ္းေမြွးျပီး အလြန္စားေကာင္းတဲ ့ငရုတ္ပြ အစာသြပ္ဟင္းကို သုံးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။
Ei San's Homemade Inspiration
No comments:
Post a Comment