Sunday, 8 May 2016
ထန္းလ်က္ေျကာ္ (ျမန္မာေခ်ာကလက္)
ထန္းလ်က္ေျကာ္ (ျမန္မာေခ်ာကလက္)
ျမန္မာရိုးရာ ထန္းလ်က္ ကေလးကို ေခ်ာကလက္လို လုပ္ျပီး ဧည့္သည္ ကိုဧည့္ခံလို ့လဲ ေကာင္းပါတယ္။ ကိုယ္တိုင္အိမ္မွာစားလို ့လဲ အရမ္းေကာင္းတဲ ့ထန္းလ်က္ေျကာ္ပါ။ အိစံငယ္ငယ္ကတည္းက အရမ္းျကိုက္လို ့ဒီတခါ ျမန္မာျပည္ျပန္ေတာ့ ငယ္ငယ္တည္းက ေကြ်းတဲ ့အန္တီတေယာက္ဆီက ေန သင္လာခဲ ့ပါတယ္။ လုပ္နည္းသိေတာ့လဲ အရမ္းကိုလြယ္ကူပါတယ္။
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ထန္းလ်က္ ခဲ အညို (အေသး) - ၁၀ သား (ထန္းလ်က္ခဲ အတုံးျကီးမ်ားကို သုံးလွ်င္ သဲပါတတ္ပါသည္။)
၂။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
ျပဳလုပ္နည္း
၁။ မကပ္ေသာဒယ္အိုးကို အသံုးျပဳလွ်င္ ပိုေကာင္းပါသည္။ ေမြ မည့္ ေယာင္းမကို ဆီသုပ္ထားပါ။
၂။ ထန္းလ်က္ခဲ မ်ားကို ငရုတ္ က်ည္ေပြ ့ျဖင့္ ထုထားပါ။ ေျကေနေအာင္ ထုစရာမလို ပါ။
၃။ လင္ဗန္း တခုကို ဆီသုတ္ထားပါ။
၄။ ဒယ္အိုးကို အေသးပဲ အသံုးျပဳပါ။ ဒယ္အိုးကို မီးေအးေအးျဖင့္ မီးဖို ေပၚတင္ရ်္ ဆီထည့္ပါ။ ဆီ က်က္လွ်င္ ထုထားေသာ ထန္းလ်က္ ခဲမ်ားကို ထည့္ပါ။ ထန္းလ်က္ ခဲမ်ား အရည္ေပ်ာ္ လွ်င္ အိုးေပၚမွ ခ်ပါ။ ( မီးျပင္းလွ်င္ တူးသြားတတ္သည္။)
၅။ ထို ့ေနာက္ ထန္းလ်က္ အရည္မ်ားကို ဆီသုတ္ထားေသာ လင္ဗန္းေပၚသို ့ေလာင္းပါ။ အေအးခံ ရ်္ ျကိုက္နွစ္သက္ေသာ အရြယ္လွီးရ်္ သုံးေဆာင္ နိုင္ပါျပီ။
Ei San's Homemade Inspiration & ျမန္မာ့ မုုန္ ့ပဲသေရစာ နွင့္ အခ်ိဳပြဲ
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment