မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Sunday 8 May 2016

ကန္စြန္းဥယုိ
















ကန္စြန္းဥယုိ

ဒီ ကန္စြန္းဥယို ကေတာ့ အိစံ အဘြားရဲ ့ညီမ (အဘြား အပ်ိဳျကီး) အျမဲလုပ္ေနက်ေလးပါ။ အရမ္းေမြွး အရမ္းစားေကာင္းလြန္းတဲ ့ကန္စြန္းဥယို မို ့အဘြား ဆီကေန ရေအာင္သင္ထားခဲ ့တာ။ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းလဲ သိပ္မမ်ားသလို လုပ္နည္းကလဲ လြယ္ကူပါတယ္။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ကန္စြန္းဥ - ၁ ပိသာ
၂။ သျကား - ၂၅ က်ပ္သား (အခ်ိဳျကိုက္လွ်င္ ပိုထည့္ပါ။)
၃။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ ဇြန္း ေလးပုံတပုံ
၄။ ေထာပတ္ - ၁၀ သား
၅။ ဆီ - ၁၀ သား
၆။ ျခစ္ျပီးသား အုံးသီးဖတ္ - ၃ ခြက္ (ရိုးရိုးေကာ္ဖီခြက္)
ရ။ စပ်စ္သီးေျခာက္ - အနည္းငယ္
၈။ သီဟိုငွ္ေစ့- အနည္းငယ္ (ပုံထဲတြင္ မပါပါ)

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ကန္စြန္းဥ ကို ေပ်ာ့သည္အထိျပုတ္ထားပါ။
၂။ ျပဳတ္ျပီးသား ကန္စြန္းဥမ်ားကို အေအးခံျပီး အႏွစ္မ်ားရေအာင္ ဇကာျဖင့္တိုက္ပါ။
၃။ ယိုထိုးမည့္ ဒယ္အိုးထဲတြင္ ဆီ နွင့္ ေထာပတ္ကို ထည့္ရ်္ အပူေပးပါ။ ပူလာလွ်င္ ကန္စြန္းဥထည့္ပါ။
၄။ ထို ့ေနာက္ သျကား၊ ဆား၊ အုံးသီးဖတ္မ်ားထည့္ရ်္ အဆက္မပ်က္ ေမြွပါ။
၅။ မိနစ္ ၃၀ ခန္ ့ေမြွျပီးေနာက္ အညိုေ၇ာင္သန္းလာျပီး ေမြွးရ်္ ဆီျပန္လာပါလိမ့္မည္။
၆။ ဆီျပန္လာလွ်င္ စပ်စ္သီးေျခာက္နွင့္ သီဟိုငွ္ေစ့ ကို ထည့္ရ်္ ခနေမြွပါ။ ျပီးေနာက္ မီးဖိုေပၚမွခ်ရ်္ အေအးခံပါ။ သုံးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။
( ကန္စြန္းဥ ယို ကို ေလလုံေသာ ဗူးထဲမွာ ထည့္ ၊ ေရခဲေသတၱာထဲတြင္ ၂ လ (သို ့) ၃ လ သိမ္းထားနိုင္ပါသည္။)

( ၁ ခြက္ = 240 ml = ရိုးရိုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ ခြက္) ( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)



Ei San's Homemade Inspiration ျမန္မာ့ မုုန္ ့ပဲသေရစာ နွင့္ အခ်ိဳပြဲ


No comments:

Post a Comment