Friday, 29 January 2016
ေ၇ႊထမင္း ♡ Sweet Yellow Rice
ေ၇ႊထမင္း ♡ Sweet Yellow Rice
အိႏၵိယအခ်ိဳပြဲတမ်ိဳးျဖစ္တဲ့ေ၇ႊထမင္း(ထမင္းခ်ိဳ)ေလးကိုပြဲေတာ္ရက္၊ဝတ္ျပဳဆုေတာင္းပြဲေတြမွာတည္ခင္းဧည့္ခံေလ့႐ွိပါတယ္။ဒီအခ်ိဳပြဲေလးကိုငယ္ငယ္ကမၾကာမၾကာစားခဲ့ရဖူးလို႔အလြမ္းေျပခ်က္စားရင္ခ်က္နည္းေလးကိုမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
ဆန္ ( Basmati ) - ၄ခြက္ ဆန္ခ်ိန္ခြက္
သၾကား - ၂ခြက္
ေထာပတ္ - ၄ဇြန္း
Zaffron/ေဆးေရာင္အဝါ - အနည္းငယ္
က႐ေဝးရြက္ - ၂ရြက္
ဖာလာေစ့ - ၅ေစ့
ေရ - ၆ခြက္ခြဲ
စပ်စ္ေျခာက္ - လက္တစ္ဆုပ္
သီဟိုဠ္ေစ့ ၊ Almond Flake
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
*************
(၁)ဆန္ကိုေရေဆးၿပီးႏွစ္နာရီခန္႔ေ၇စိမ္ထားပါ။ေရစစ္ထားပါ။
(၂)ခ်က္မည့္အိုးတြင္ေထာပတ္ထည့္ၿပီးက၇ေဝးႏွင့္ဖာလာေစ့ကိုဆီသပ္ၿပီးေ၇စစ္ထားေသာဆန္ထည့္ပါ။ေရထည့္ပါ။သၾကားႏွင့္ေဆးေ၇ာင္ထည့္ၿပီးတည္ပါ။ဆူပြက္ပါကသမေအာင္ေမြေပးပါ။ခလုတ္ျပဳတ္က်က္သည္ထိခ်က္ပါ။
(၃)ေရႊထမင္းက်က္ပါကစပ်စ္ေျခာက္ႏွင့္သစ္သီးေျခာက္တို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
***ဆန္အမ်ိဳးအစားေပၚမူတည္၍ေရကိုခ်ိန္ထည့္ပါ။
Sofia Food Paradise
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment