မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Friday, 29 January 2016

သာကူက်ိဳ ႏြားနို႔ထမင္း




















သာကူက်ိဳ ႏြားနို႔ထမင္း 

ေမြးရပ္ေျမနဲ႔ ငယ္ဘဝအလြမ္းေျပ
သာကူက်ိဳႏြားနို႔ထမင္းကိုအညာေဒသမွာေတာ့ေန႔လည္ခင္းအစာေျပအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။လုပ္ရလြယ္ကူၿပီးအာဟာရျပည့္ဝတဲ့သားေရစာတခုလည္းျဖစ္ပါတယ္။လုပ္နည္းေလးၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
သာကူက်ိဳအတြက္ပါဝင္ပစၥည္း
****************
သာကူ - ၂၅၀ ဂရမ္ တစ္ထုပ္
ထန္းလ်က္ - ၄၀၀ ဂရမ္ (၂၅က်ပ္သား )
ေရ - ၂လီတာ 
ဆား - လ႓က္စားဇြန္းတဇြန္း
ျပဳလုပ္နည္း
******
ထန္းလ်က္ကို ေရျဖင့္က်ိဳၿပီး အမွိုက္မ်ားစစ္ထုတ္ပါ။ သာကူေစ့ကိုေရ၅မိနစ္ခန္႔စိမ္ထားပါ။ဆူပြက္ေအာင္တည္ထားေသာထန္းလ်က္ရည္အတြင္းသို႔ဆားနွင့္သာကူေစ့ခ်ၿပီးတခ်က္နွစ္ခ်က္ေမြေပးပါ။ ျပန္လည္ဆူပြက္လာပါကမီးပိတ္ၿပီးအဖံုးအုပ္ထားေပးပါ။ ၁၅မိနစ္ခန္႔အုပ္ထားၿပီးပါကသာကူေစ့အဆန္ေလးမ်ားေပ်ာက္ကာသံုးေဆာင္လို႔ရပါၿပီ။ေရက်ဲေနတယ္လို႔ထင္ရေပမဲ့တေျဖးေျဖးပစ္လာကာအေရေပ်ာက္သြားပါလိမ့္မယ္။
ႏြားနို႔ထမင္းက်ိဳနည္း
***********
ဆန္ကိုေရေဆးၿပီးဆားထည့္၍ေရမ်ားမ်ားျဖင့္က်ိဳပါ။ဆန္ေစ့မ်ားေၾကကာႏူးအိလာလ်ွင္ႏြားနို႔ထည့္က်ိဳပါ။ႏြားနို႔ထည့္ၿပီးပါကအိုးကပ္တတ္၍မၾကာခဏေမြေပးရပါမယ္။အေတာ္ႏူးလာပါက လွည့္တံျဖင့္ေက်ေအာင္ေခ်ေပးပါ။စက္ျဖင့့္တခ်က္တခ်က္ေမြ၍လည္းရပါတယ္။ၿပီးလ်ွင္သၾကားျဖဴး၍ေသာ္လည္းေကာင္း၊ သာကူက်ိဳျဖင့္တြဲဖက္၍ေသာ္လည္းေကာင္းသံုးဆာင္ နိုင္ပါၿပီ။
(ဆန္ခ်ိန္ခြက္သံုးခြက္ကိုႏြားနို႔၁လီတာသံုးထားပါတယ္ ။
ေရကိုေတာ့ပထမစတည္ခ်ိန္တြင္မ်ားမ်ားထည့္တည္ၿပီးဆန္မႏူးမခ်င္းေျဖးေျဖးခ်င္းထပ္ထည့္၍တည္ပါတယ္)


Sofia Food Paradise

No comments:

Post a Comment