မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Friday, 29 January 2016

ကန္ဇြန္းဥဆႏြင္းမကင္း ♡ Sweet Potato Walnut Cake



















ကန္ဇြန္းဥဆႏြင္းမကင္း ♡ Sweet Potato Walnut Cake

ငယ္ငယ္ကတည္းကႏွစ္သက္ခဲ့တဲ့အခ်ိဳပြဲေလးျဖစ္ပါတယ္။ဒီမုန္႔လုပ္နည္းအခ်ိဳးေလးကသူငယ္ခ်င္းLin Thawdarဆီကပါ။ပါဝင္ပစၥည္းနဲ႔လုပ္နည္းအဆင့္အနည္းငယ္ျပင္ၿပီးျပဳလုပ္ထားပါတယ္။ေက်းဇူးပါ Sis Lin Thawdar smile emoticon 

ပါဝင္ပစၥည္း
********
ကန္ဇြန္းဥ - တစ္ကီလို
သၾကား - ၂၀၀ ဂရမ္
ေ႐ႊၾကည္ - ၁၀၀ ဂရမ္ 
ဆား - ၁ဇြန္းလ႓က္ဇြန္း
အုန္းနို႔ - အေသးတစ္ဘူး
ေထာပတ္ - ၂၀၀ ဂရမ္ 
သစ္ၾကားသီး - ၁၀၀ ဂရမ္ (ေသးေသးစိတ္)
အုန္းသီးေျခာက္အမႈန္႔ - အနည္းငယ္ 
ဘိန္းေစ့ - အနည္းငယ္
ျပဳလုပ္နည္း
******
(၁)ဦးစြာကန္ဇြန္းဥကိုေရေဆးၿပီးႏူးေအာင္ျပဳတ္ထားပါ။
(၂)ႏူးအိပါကအခြံသင္ၿပီးေက်ေအာင္ေျခပါ။ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးဘိန္းေစ့နွင့့္အုန္းသီးမွအပအကုန္ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။
(၃)အိုးတခုတြင္ထည့္ၿပီးမီးဖိုေပၚတင္ကာပ်စ္ျပီးလံုးလာသည္ထိေမြေပးပါ။မုန္႔ဖုတ္မည့္ဘမ္းကိုေထာပတ္သုပ္ၿပီးကန္ဇြန္းဥကိုထည့္ကာမ်က္နွာျပင္ညီေအာင္ညိွပါ။
(၄)အုန္းသီးမႈန္႔နွင့္ဘိန္းေစ့ျဖဴးၿပီးovenအပူခ်ိန္ ၂၀၀ဒီဂရီျဖင့္ ၃၀မိ နွစ္ခန္႔ဖုတ္ၿပီးမ်က္နွာျပင္အေရာင္ရပါကအေအးခံၿပီးလိုသလိုလွီးျဖတ္သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

Sofia Food Paradise 

No comments:

Post a Comment