မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Friday, 29 January 2016

ခုနွစ္လႊာေပါက္စီ























ခုနွစ္လႊာေပါက္စီ


ေပါက္စီလုပ္နည္းမ်ားစြာရွိၿပီးတေယာက္နဲ႔တေယာက္လုပ္နည္းမ်ားကြဲျပားၾကပါတယ္ဘယ္လုပ္နည္းနဲ႔လုပ္လုပ္ေပါက္စီမွာအစအလယ္အဆံုးအကုန္အေရးႀကီးပါတယ္။တခ်ိဳ႕မုန္႔လုပ္နည္းမ်ားလိုပါဝင္ပစၥည္းအခ်ိဳးအစားမွန္ရံုနဲ႔ေပါက္စီလွလွေကာင္းေကာင္းမထြက္လာနိုင္တဲ႔မုန္႔တခုလည္းျဖစ္ပါတယ္။ျပဳလုပ္နည္းအဆင့္ဆင့့္ကိုအရွင္းဆံုးေရးေပးထားတဲ့အတြက္တဆင့္ခ်င္းကိုေသခ်ာဖတ္ၿပီးလိုက္လုပ္မယ္ဆိုရင္အဆင္ေျပနိုင္ဖို႔ေမ်ာ္လင့္ပါတယ္။
❀❀ဝါသနာ႐ွင္မ်ားေမးထားတဲ့ေမးခြန္းမ်ားအားလံုးကိုျခံဳဳၿပီးအေတြ႕အၾကံဳမ်ားစြာကိုအေျခခံလို႔အေရးႀကီးလိုအပ္တဲ့သတိျပဳရမဲ့အခ်က္ေတြထပ္မံျဖည့္စြက္ေပးထားပါတယ္။ေအာင္ျမင္ၾကပါေစ....
ပါဝင္ပစၥည္း ၁၂လံုးစာ
***********
ဂ်ံဳ - ၅၀၀ ဂရမ္ (All Purpose Flour)
Yeast ပြေဆး - ၁/၃ စားပြဲတင္ဇြန္း
သၾကား - ၅၀ဂရမ္ 
ဆား - ၃ ဂရမ္ အနည္းငယ္ 
ဆီ - ၅၀ ဂရမ္
ၾကက္ဥ - တလံုး
ေရ - ၂၀၀ ml
ဆီစာအတြက္လိုအပ္ေသာပစၥည္း
*****************
ဆီ - ၁၀၀ ဂရမ္
ဂ်ံဳ - ၁၅၀ ဂရမ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
(၁)ဂ်ံဳကိုဇလံုတခုတြင္ထည့္ၿပီးပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးျဖင့္ဂ်ံဳသားေခ်ာေမြ႕လာသည္ထိနွယ္ပါ။ ေခ်ာေမြ႕လာပါကသံုးပိုင္းခြဲၿပီးဆယ္မိနစ္ခန္႔နွပ္ထားပါ။
❀❀ေရကိုအကုန္မထည့္ဘဲျဖည္းျဖည္းဆီထည့္နယ္ပါ၊ဂ်ံ ဳအမ်ိဳးအစားေပၚမူတည္ၿပီးအေပ်ာ့အမာကြဲႏိုင္ပါတယ္။
❀❀မုန္႔သားျဖဴရန္ဂ်ံဳနယ္သားက်ရန္အေရးႀကီးပါတယ္။လက္ျဖင့္နယ္လ်ွင္မိနစ္၂၀ႏွင့္စက္ျဖင့္၁၂မိနစ္။
(၂)နွပ္ထားစဥ္ဆီစာျပဳလုပ္ပါ။ဆီနွင့္ဂ်ံဳကိုသမေအာင္ေရာေမြထားၿပီးသံုးပံုပံုထားပါ။
(၃)ၿပီးလ်ွင္နွပ္ထားေသာဂ်ံဳလံုးကိုျပားၿပီးဆီစာထည့္ၿပီးျပန္လံုးထားပါ။ဆီစာမထြက္လာေစရန္အထူးဂရုျပဳပါ။
(၄)မိမိနွစ္သက္ရာအစာကိုအဆင္သင့္လုပ္ထားပါ။(ပဲယို၊ အုန္းသီးသို႔ အသား)
(၅)ဂ်ံဳသားနွပ္ပါကလိမ့္တုန္းျဖင့္ျပားၿပီးျပန္႔ေနေအာင္ျဖန္႔ပါ။ဆီစာမ်ားေပါက္မထြက္ေစရန္ဂရုျပဳရပါမယ္။
(၆)အျပန္႔ညီပါကအစြန္းတဖက္မွစ၍အတြင္းဘက္သို႔က်စ္ေနေအာင္လိပ္ေပးပါ။
(၇)ရလာေသာအလိပ္ကိုေလးပိုင္းပိုင္းၿပီးေထာင္၍စီထားပါ။ေရစိုအဝတ္ပါးျဖင့္ဖံုးအုပ္ထားပါ။
(၈)ဂ်ံဳသံုးလံုးစလံုးလိပ္ၿပီးျဖတ္ၿပီးပါကပထမဆံုးလိပ္ထားေသာအလိပ္မွစတင္ၿပီးေထာင္ထားသည့္အတိုင္းျပားေပးပါ။အလႊာမ်ားမကြဲေအာင္ဂရုျပဳပါ။
(၉)ျပားၿပီးပါကနွစ္သက္ရာအစာထည့္ၿပီးလံုေအာင္ပိတ္ပါ။ခုနွစ္လႊာေပါက္စီသည္ပန္းေဖာ္ရန္မလြယ္ကူပါ။ပိတ္ထားေသာဘက္ကိုေအာက္ဖက္တြင္ထားရမည္။အလြယ္တကူပြင့္ထြက္နိုင္သည္။
(၁၀)အစာသြပ္ၿပီးသားေပါက္စီကိုမိမိေပါင္းမည့္ဘမ္းတြင္စကၠဴခံၿပီးေမွာက္၍တင္ပါ။
(၁၁)အားလံုးၿပီးပါက အဖံုးအုပ္ၿပီး ပူေႏြးေသာေနရာတြင္အပြခံထားပါ။ (၁၂)အပြခံထားစဥ္ေပါက္စီေပါင္းမည္အိုးက္ိုေရေႏြးအစဥ္သင့္တည္ထားပါ။
(၁၃)အပြခံထားေသာမုန္႔လိုအပ္ေသာအပြအေနထားသို႔ေရာက္ပါကဆူပြက္ေနေသာေရေပါင္းခံအိုးသို႔တင္ၿပီးအဖံုးလံုလံုျဖင့္ဆယ္မိနစ္ခန္႔ေပါင္းၿပီးလွ်င္သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီရွင္။
ပဲယိုျပဳလုပ္နည္း
*********
ပဲလြန္း - ၂၅က်ပ္သား
ထန္းလ်က္ ၂၅က်ပ္သား
ဆီ - ၁၅ က်ပ္သား
ဆား - အနည္းငယ္ 
(၁)ပဲလြန္းကိုေရတညစိမ္ၿပီးေဆာ္ဒါလ႓က္ဇြန္းတစ္ဇြန္းထည့္ၿပီးျပဳတ္ပါ။
(၂)ပဲႏူးပါကေရစစ္ထားၿပီးႀကိတ္စက္ျဖင့္ေၾကေအာင္ႀကိတ္ပါ။
(၃)ထန္းလ်က္ကိုေရအနည္းငယ္ျဖင့္က်ိဳၿပီးအမွိုက္မ်ားစစ္ထုတ္ပါ။ၿပီးလ်ွင္ေညာင္ေစးက်ေအာင္ျပန္က်ိဳထားပါ။
(၄)ပဲယိုထိုးမည့္ဒယ္အိုးတြင္ဆီထည့္ၿပီးထန္းလ်က္ထည့္ေၾကာ္ပါ။
(၅)ေမႊးၿပီးထန္းလ်က္ပြလာပါကပဲႀကိတ္ထားသည္ကိုထည့္ပါ။ဆားအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးေရခမ္းဆီျပန္လာသည္ထိေမြေပးပါ။
ပဲနွင့္ထန္းလ်က္တြင္ေရက်န္ပါကက်ိဳေနစဥ္တြင္အပူမ်ားစင္တတ္၍ဂရုျပဳပါ။
(၆)အထားခံရန္ဆီျပန္ၿပီးလံုးလာသည္ထိက်ိဳေပးပါ။ၿပီးလ်ွင္အေအးခံထားကာလိုသလိုအသံုးျပဳနိုင္ပါၿပီ။
ၾကက္သားအစာသြပ္ရန္အတြက္
*****************
(၁)ၾကက္သြန္နီအတံုးေသးေသးစိတ္ၿပီးေၾကာ္ပါ။
(၂)ၾကက္သားစင္းေကာထည့္ပါ။
(၃)ဆား၊ဟင္းခတ္မႈန္႔၊ ေရွာက္ေကာထည့္ပါ။
(၄)က်ိဳခ်ိဳက္ ထည့္ပါ။ နွစ္သက္ပါကပဲပင္ေပါက္ထည့္ပါ။
(၅)အရသာျမည္းကာဆယ္ယူဆီစစ္ထားပါ။
(၆)အစာသြပ္မည့္အခ်ိန္တြင္ၾကက္ဥအစိမ္းတလံုးထည့္ကာေမြေပးပါ။

Sofia Food Paradise 

No comments:

Post a Comment