ပုဇြန္ခ်ိဳခ်ဥ္ ♡ Sweet and Sour Prawn
ဆီျပန္ဟင္းေတြစားေနရတာ႐ိုးေ နလို႔အေျပာင္းအလဲအျဖစ္ခ်က္စ ားႏိုင္ေအာင္ပုဇြန္ခ်ိဳခ်ဥ္ ျပဳလုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက ္ပါတယ္။ပုဇြန္ခ်ိဳခ်ဥ္အစားင ါးအသားခ်ိဳခ်ဥ္၊ၾကက္ခ်ိဳခ်ဥ ္လည္း ခ်က္နိုင္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
ပုဇြန္ - ၁၀ ေကာင္
အေၾကာ္မႈန္႔ - ၁၀၀ ဂရမ္
ဂ်ံဳမႈန္႔သံုးလိုပါၾကက္ဥျဖင ့္ေရာပါ။
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
မုန္လာဥနီ - အနည္းငယ္
င၇ုပ္ခ်ိဳ - တစ္ျခမ္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - တစ္ျခမ္း
ၾကက္သြန္မိတ္ - ၂ပင္
သခြားသီး - အနည္းငယ္
နာနတ္သီး - အနၫ္းငယ္ (မထည့္လည္းရ)
ဆား - လိုသေလာက္
သၾကား - ၂ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
သံပုရာသီး - တစ္ျခမ္း
င၇ုပ္ဆီ သို႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ - ၅ဇြန္း
ေရ သို႔ ၾကက္ျပဳတ္၇ည္ - တစ္ပန္းကန္လံုး
ေကာ္မႈန္႔ - ၂ဇြန္း
ဆီ - ေၾကာ္ရန္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
*************
(၁)ဦးစြာပုဇြန္းကိုအခြံသင္ အၿမီးခ်န္ေက်ာခြဲထားပါ။
(၂)ပန္းကန္လံုးတခုတြင္အေၾကာ ္မႈန္႔ကိုပ်စ္ေနေအာင္ေဖ်ာ္ပ ါ။ဂ်ံဳမႈန္႔ကိုသံုးလိုပါကၾက က္ဥတလံုထည့္ၿပီးေဖ်ာ္ပါ။
(၃)ဆီအိုးတည္ထားၿပီးပုဇြန္တ စ္ေကာင္ဆီမုန့္ႏွစ္ပ်စ္ပ်စ္ ကပ္ႁပီး ဆီပူတြင္အေရာင္ရသည္ထိခ်ေၾကာ ္ေပးပါ။ အေရာင္ရပါကဆယ္ယူဆီစစ္ထားပါ။
(၂)ၾကက္သြန္နီကိုအေျမာင္းႀက ီးတံုးၿပီးအလႊာခြာထားပါ။မုန ္လာဥနီ၊သခြားသီး၊င၇ုပ္ခ်ိဳ၊ နာနတ္သီးတို႔ကိုခပ္ႀကီးႀကီး စိတ္ထားပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးအေျမာင္းႀကီးစိ တ္ထားပါ။ၾကက္သြန္မိတ္လက္တဆစ ္ခန္႔ျဖတ္ထားပါ။
(၃)အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကအ ိုးထဲတြင္ဆီအနည္းငယ္ထည့့္ၿပ ီးပါဝင္ပစၥည္းမ်ားမွခရမ္းခ် ဥ္သီးၾကက္သြန္မိတ္မွအပအားလံ ုး ထည့္ေၾကာ္ပါ။ အၾကာႀကီးမေၾကာ္၇ပါ။
(၄)ၾကက္သြန္အေ၇ာင္ေျပာင္းပါ ကၾကက္ျပဳတ္ရည္ သို႔မဟုတ္ ေ၇တစ္ပန္းကန္လံုးစာထည့္ပါ။ေ ၾကာ္ထားေသာပုဇြန္လံုးေၾကာ္ထ ည့္ပါ။
(၅)အရသာျဖည့္စြက္ပါ။စိတ္ႀကိ ဳက္ခ်ိဳခ်ဥ္အရသာရပါကေကာ္မႈန ္႔တစ္ဇြန္းကိုေ၇ႏွစ္ဇြန္းျဖ င့္ေဖ်ာ္ၿပီးဟင္းအိုးထည္းျဖ ည္းျဖည္းေလာင္း ထည့္ကာခပ္ျမန္ ျမန္ေမြေပးပါ။
(၆)အရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးၾက က္သြန္မိတ္ႏွင့္ခရမ္းခ်ဥ္သီ းထည့္ကာပန္းကန္တြင္တည္ခင္းသ ံုး ေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
***သီးႏွံမ်ားကိုေပ်ာ့ေအာင္ မေၾကာ္ရပါ။
ဆီျပန္ဟင္းေတြစားေနရတာ႐ိုးေ
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
ပုဇြန္ - ၁၀ ေကာင္
အေၾကာ္မႈန္႔ - ၁၀၀ ဂရမ္
ဂ်ံဳမႈန္႔သံုးလိုပါၾကက္ဥျဖင
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
မုန္လာဥနီ - အနည္းငယ္
င၇ုပ္ခ်ိဳ - တစ္ျခမ္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - တစ္ျခမ္း
ၾကက္သြန္မိတ္ - ၂ပင္
သခြားသီး - အနည္းငယ္
နာနတ္သီး - အနၫ္းငယ္ (မထည့္လည္းရ)
ဆား - လိုသေလာက္
သၾကား - ၂ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
သံပုရာသီး - တစ္ျခမ္း
င၇ုပ္ဆီ သို႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ - ၅ဇြန္း
ေရ သို႔ ၾကက္ျပဳတ္၇ည္ - တစ္ပန္းကန္လံုး
ေကာ္မႈန္႔ - ၂ဇြန္း
ဆီ - ေၾကာ္ရန္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
*************
(၁)ဦးစြာပုဇြန္းကိုအခြံသင္
(၂)ပန္းကန္လံုးတခုတြင္အေၾကာ
(၃)ဆီအိုးတည္ထားၿပီးပုဇြန္တ
(၂)ၾကက္သြန္နီကိုအေျမာင္းႀက
ခရမ္းခ်ဥ္သီးအေျမာင္းႀကီးစိ
(၃)အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကအ
(၄)ၾကက္သြန္အေ၇ာင္ေျပာင္းပါ
(၅)အရသာျဖည့္စြက္ပါ။စိတ္ႀကိ
(၆)အရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးၾက
***သီးႏွံမ်ားကိုေပ်ာ့ေအာင္
Sofia Food Paradise & တ႐ုပ္အစားအစာမ်ား.
No comments:
Post a Comment