မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Friday, 22 January 2016

ေတာက္ေတာက္ေၾကာ္

















ေတာက္ေတာက္ေၾကာ္

ေတာက္ေတာက္ေၾကာ္ကဟင္းအသစ္အဆန္းႀကီးမဟုတ္ေပမဲ့ဆိုင္ထမင္းဆိုင္ဟင္းစားတဲ့အခ်ိန္ဆိုရင္တခါတရံေရြးခ်ယ္တတ္ၾကမယ္ထင္ပါတယ္။သီးႏွံႀကိဳက္တဲ့ဆိုဖီယာအတြက္ေတာ့မၾကာခဏဆိုသလိုလုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။ဒီနည္းေလးကေတာ့မိ႐ိုးဖလာအစဥ္အဆက္ေရာင္းလာတဲ့နည္းေလးျဖစ္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ၾကက္သားမုန္႔ႏွစ္ေၾကာ္အတြက္ (ပြဲႂကီးတစ္ပြဲစာ)
ၾကက္သား - လက္တစ္ဆုပ္ ၁၅၀ ဂရမ္
ၾကက္ဥ -တစ္လံုး
တန္ပူရာမႈန္႔ (သို႔) ဂ်ံဳ - ၁၀၀ ဂရမ္
ဆား - အနည္းငယ္
ဆီ - ေၾကာ္ရန္
သီးႏွံစံုေၾကာ္ရန္အတြက္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ေျမာင္း
မုန္ညင္းျဖဴ ၊ စိမ္း - ၂ပင္
မုန္လာဥနီ - ေသးေသး တစ္ေတာင့္
ေျပာင္းဖူး - ၅ေတာင့္
ေ၇ႊပဲ - ဆယ္ေတာင့္
ကန္စြန္း၇ြက္ - လက္တစ္ဆုပ္
ပဲပင္ေပါက္- လက္တစ္ဆုပ္
ပန္းပြင့္ /စိမ္း -တစ္ခက္
ဘိုစားပဲ - ၅ေတာင့္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - တစ္ျခမ္း
ၾကက္ျပဳတ္ရည္ - တစ္ပန္းကန္
ဆား - လိုသေလာက္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - ၂ဇြန္းစားပြဲတင္ဇြန္း
ေကာ္မႈန္႔ - ၂ဇြန္း
င႐ုတ္ဆီ - တစ္ပန္းကန္ (chilli sauce )
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
*************
(၁)ဦးစြာပထမသီးႏွံမ်ားအားလံုးကိုလိုသလိုလွီးျဖတ္ၿပီးေဆးေၾကာသန္႔စင္ကာေရစစ္ထားပါ။ကန္စြန္း၇ြက္ထည့္လိုပါကေနာက္ဆံုးခ်ခါနီးမွထည့္ပါ။
(၂)ၾကက္သားကိုႏုတ္ႏုတ္စင္းၿပီးပန္းကန္လံုးတခုတြင္ထည့္ပါ။ၾကက္ဥ၊ဆား၊အေၾကာ္မႈန္႔ထည့္ပါ။ေ၇အနည္းငယ္ထည့္ၿပီးခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေလးေဖ်ာ္ထားပါ။(အရင္ကေတာ့ဂ်ံဳမႈန္႔သံုးပါတယ္)
(၃)အိုးထဲတြင္ဆီထည့္ၿပီးပူလာပါကေဖ်ာ္ထားေသာၾကက္သားမုန့္႔ႏွစ္ကိုထည့္ၿပီးအခ်ပ္လိုက္အေရာင္႐သည္ထိလွန္ေၾကာ္ကာဆယ္ယူဆီစစ္ထားပါ။
(၄)ဆီစစ္ၿပီးပါကအခ်ပ္လိုက္ပံုမပ်က္ခပ္ေသးေသးစိတ္ႁပီးပြဲျပင္မည့္ပန္းကန္တြင္ထည့္ထားပါ။
(၅)အိုးထဲမွပိုေသာဆီကိုသြန္ထုတ္ၿပီးလက္က်န္ဆီအနည္းငယ္ျဖင့့္ၾကက္သြန္ျဖဴဆီသပ္ကာသီးႏွံမ်ားထည့္ေၾကာ္ပါ။မီးျပင္းျဖင့္ေၾကာ္ပါ။ၾကက္ျပဳတ္၇ည္ထည့္ပါ။အရသာျဖည့္စြက္ပါ။အေ၇ာင္အတြက္င၇ုပ္ဆီထည့္ပါ။ဆူပြက္ပါကအ၇သာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးေကာ္မႈန္႔ေ၇ေဖ်ာ္ၿပီးထည့္ကာခပ္ျမန္ျမန္ေမြၿပီးမီးဖိုမွခ်ကာအသင့္လွီးျဖတ္ထားေသာအေၾကာ္ပန္းကန္အေပၚမွဆမ္းေပးၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။


Sofia Food Paradise  & တ႐ုပ္အစားအစာမ်ား.

No comments:

Post a Comment