မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Friday, 22 January 2016

ဖရံုသီးပူတင္း
















































ဖရံုသီးပူတင္း 


ဖရံုသီးပူတင္းအတြက္ဦးစြာပထမ ဖရံုသီးႏုႏုတလံုးကို ေရ ေဆးသန္႔စင္ပါ ။ ပံုမွာ ပါတဲ့အတိုင္း ဓားခ်ြန္ခ်ြန္နဲ႔အရာေပးၿပီးအိုးပံုစံေလးလွီးထုတ္ပါ ။ အဆင္မေျပလည္းအကြင္း လိုက္လွီးလိုက္လို႔ရပါတယ္ ။ ၿပီးလ်ွင္အတြင္းမွ အသားမ်ားအေစ့မ်ားကို ဇြန္းျဖင့္ေကာ္ထုတ္သန္႔႔စင္လိုက္ပါ ။ ဖရံုသီးအိုးေလးအဆင္သင့္ၿပီဆိုပါက ေရ ေႏြးအိုးေပါင္းဖို႔အဆင္သင့္တည္ထားလို႔ရပါၿပီ။ အတြင္းမွာ ထည့္ဖို႔ပူတင္းအတြက္ျပင္ဆင္ပါ့မယ္။
ကိုယ္လုပ္မဲ့ဖရံုသီးအိုးအ႐ြယ္ကို ၾကည့္ၿပီးပူတင္း အခ်ိဳးကို ခ်ိန္ဆပါ။
ပူတင္းအတြက္လိုအပ္ပစၥည္း
***************
နို႔စိမ္း -၂၀၀ ဂရမ္
ၾကက္ဥ - ၂လံုး
သၾကား -၂ဇြန္း (အခ်ိဳ ႀကိဳက္ရင္ ပို ထည့္ပါ)
ပ်ားရည္ - ၁ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
(၁)အိုးတခုတြင္ နို႔စိမ္း၊သၾကား၊ပ်ားရည္ ထည္ၿပီးအပူေပးပါ။ (၂)ၾကက္ဥကိုေခါက္ထားပါ ။
(၃)အပူေပး ထားေသာနို႔စိမ္းဆူပြက္စရာမလိုပါ (၄)ပူၿပီးသၾကားေပ်ာ္ပါကေခါက္ထားေသာၾကက္ဥကို ေျဖးေျဖးခ်င္း ထည့္ကာအဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ (၅)နို႔နွင့္ၾကက္ဥတသားထည္းျဖစ္ပါကဇကာတခုျဖင့္ စစ္ထုတ္လိုက္ပါ ။ နို႔တအားပူလ်ွင္ၾကက္ဥက်က္ၿပီးအဖတ္မ်ားျဖစ္ တတ္ပါတယ္။ (၆)စစ္ၿပီးသားပူတင္းရည္ကိုအဆင္သင့္လုပ္ထားေသာဖရံုသီးအိုးေလးထည္း ထည့္ၿပီးအဖံုးျပန္ဖံုးထားပါ။ (၇)ေရဆူတည္ထားေသာေပါင္းအိုးတြင္ဖရံုသီးေအာက္ေျခၿငိမ္ေအာင္ပန္းကန္တခုခံၿပီးေပါင္းပါ ။ (၈)ဖရံုသီးႀကီးေသးေပၚမူတည္ၿပီးေပါင္းခ်ိန္ၾကာျမင့္ပါ မယ္။ ခုလုပ္ထားေသာအ႐ြယ္ကိုတနာရီေပါင္းရပါတယ္။နာရီဝက္တခါေလာက္ဖရံုသီးအိုးေလးဖြင့္ၾကည့္ကာပူတင္း သားက်က္မက်က္ၾကည့္ပါ အလယ္တည့္တည့္ကိုဖိၾကည့္ၿပီးမာခဲလာလ်ွင္မီးဖိုမွခ်ၿပီးအေအးခံပါ။ေပါင္းထားေသာပန္းကန္လိုက္ကိုေရခဲေသတၱာတြင္ထည့္ၿပီးလံုးဝေအးမွသာလ်ွင္ထုတ္ယူၿပီးလိုသလိုလွီးျဖတ္သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ ။ အရသာပူတင္းခ်ိဳခ်ိဳေအးေအးနဲ႔ဖရံုစိမ့္စိမ့္တြဲဖက္ၿပီးစားရတာထူးကဲတဲ့အရသာပါ ။

Sofia Food Paradise  

No comments:

Post a Comment