ယိုးဒယားငါးပိထမင္းေၾကာ္ ♥♥♥Shrimp Paste Fried Rice
ယိုးဒယားငါးပိထမင္းေၾကာ္အတြက္လို အပ္ေသာပစၥည္း
******************************
ထမင္း - တစ္ပြဲ
ပုဇြန္ငါးပိ - ဇြန္းတဝက္ ( လ႓က္စားဇြန္း)
အခ်ိဳမႈန္႔သၾကားအေရာ - ၁ဇြန္း
ယိုးဒယားငံျပာရည္ - ဇြန္းတဝက္( ဟင္းစားဇြန္း)
ခရုဆီ - ဇြန္းတဝက္
ဆီ - ၁ဇြန္း
******************************
ထမင္း - တစ္ပြဲ
ပုဇြန္ငါးပိ - ဇြန္းတဝက္ ( လ႓က္စားဇြန္း)
အခ်ိဳမႈန္႔သၾကားအေရာ - ၁ဇြန္း
ယိုးဒယားငံျပာရည္ - ဇြန္းတဝက္( ဟင္းစားဇြန္း)
ခရုဆီ - ဇြန္းတဝက္
ဆီ - ၁ဇြန္း
တြဲဖက္အုန္းနို႔ၾကက္သားဟင္းအတြက္လိုအပ္ေသာပစၥည္း
*******************************
ဆီ - ၁ဇြန္း
ၾကက္သား - လက္တဆုပ္
ယိုးဒယားဟင္းခ်က္အနွစ္ - ၁ဇြန္း
ငံ ျပာရည္ - ဇြန္းတဝက္
ခရုဆီ - ဇြန္းတဝက္
အုန္းနို႔ - 1/2 cup
Curry powder - 1tsp
*******************************
ဆီ - ၁ဇြန္း
ၾကက္သား - လက္တဆုပ္
ယိုးဒယားဟင္းခ်က္အနွစ္ - ၁ဇြန္း
ငံ ျပာရည္ - ဇြန္းတဝက္
ခရုဆီ - ဇြန္းတဝက္
အုန္းနို႔ - 1/2 cup
Curry powder - 1tsp
တြဲဖက္ ေပးရန္လိုအပ္ေသာပစၥည္း
******************
သရက္သီးစိမ္း - အမ်ွင္စိပ္ထား
ၾကက္ဥ တလံုး - အျပားလိုက္ေၾကာ္ၿပီးအမ်ွင္လွီးထားတာ
ၾကက္သြန္ျဖဴ၂ေျမာင္း - ပါးပါးစိပ္
ၾကက္သြန္နီ ဥ ေသးေသး - အကြင္းလွီး
ဂ်င္း၂ျပား - ႏုတ္ႏုတ္စိပ္
ငရုပ္သီးစိမ္းနီ - ေသးေသးစ္ိပ္
ပုဇြန္ေျခာက္ေၾကာ္ - တဇြန္း
******************
သရက္သီးစိမ္း - အမ်ွင္စိပ္ထား
ၾကက္ဥ တလံုး - အျပားလိုက္ေၾကာ္ၿပီးအမ်ွင္လွီးထားတာ
ၾကက္သြန္ျဖဴ၂ေျမာင္း - ပါးပါးစိပ္
ၾကက္သြန္နီ ဥ ေသးေသး - အကြင္းလွီး
ဂ်င္း၂ျပား - ႏုတ္ႏုတ္စိပ္
ငရုပ္သီးစိမ္းနီ - ေသးေသးစ္ိပ္
ပုဇြန္ေျခာက္ေၾကာ္ - တဇြန္း
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံု
**********
ဦးစြာထမင္းကိုအရင္ေၾကာ္ပါမယ္။ဒယ္အိုးတခုတြင္ဆီအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးငါးပိကိုခ်ေၾကာ္ပါ။ ထမင္းထည့္ပါ ။ အခိ်ဳမႈန္႔သၾကား၊ ငံျပာရည္ ၊ခရုဆီ ၊တို႔ကို ထည့္ၿပီး ေၾကာ္ပါ ၿပီးလ်ွင္ပန္း ကန္လံုးတခုျဖင့္ထည့္ၿပီးပြဲျပင္မည့္ပန္းကန္တြင္ေမွာက္ထည့္ထားပါ ။
ၾကက္သားအုန္းနို႔ဟင္းခ်က္ပါ့မယ္။
အိုးေသးေသးတခုတြင္ ဆီးအနည္းငယ္ျဖင့္ Curry paste ကို ဆီသပ္ကာၾကက္သားခ်ေၾကာ္ပါ အုန္းနို႔ထည့္ၿပီးပါဝင္တဲ့အခ်ိဳမႈန္႔သၾကား၊ငံျပာရည္ ၊ခရုဆီ တို႔ျဖင့္အရသာျဖည့္စြက္ပါ ။ အုန္းနို႔အနည္းငယ္ပ်စ္လာပါက curry powder ထည့္ၿပီးပန္းကန္ေသးေသးတခုျဖင့္ထည့္ေပးပါ ။ ၿပီးလ်ွင္ အသင့္ျပဳလုပ္ၿပီးသားတြဲဖက္ပစၥည္းမ်ားၾကက္ဥ အမ်ွင္၊ သရက္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊နီ၊ ဂ်င္း၊ ငရုပ္သီးစိမ္းနီတို႔ ျဖင့္ ပံုတြင္ျပထားသည့္အတိုင္းျပင္ဆင္ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ နိုင္ပါၿပီ။
အရသာမွာခ်ိဳခ်ဥ္ငံစပ္ေပါင္းစပ္စားရေသာယိုးဒယားငါးပိထမင္းေၾကာ္ေလးဘဲျဖစ္ပါတယ္ ။
Sofia Food Paradise
**********
ဦးစြာထမင္းကိုအရင္ေၾကာ္ပါမယ္။ဒယ္အိုးတခုတြင္ဆီအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးငါးပိကိုခ်ေၾကာ္ပါ။ ထမင္းထည့္ပါ ။ အခိ်ဳမႈန္႔သၾကား၊ ငံျပာရည္ ၊ခရုဆီ ၊တို႔ကို ထည့္ၿပီး ေၾကာ္ပါ ၿပီးလ်ွင္ပန္း ကန္လံုးတခုျဖင့္ထည့္ၿပီးပြဲျပင္မည့္ပန္းကန္တြင္ေမွာက္ထည့္ထားပါ ။
ၾကက္သားအုန္းနို႔ဟင္းခ်က္ပါ့မယ္။
အိုးေသးေသးတခုတြင္ ဆီးအနည္းငယ္ျဖင့္ Curry paste ကို ဆီသပ္ကာၾကက္သားခ်ေၾကာ္ပါ အုန္းနို႔ထည့္ၿပီးပါဝင္တဲ့အခ်ိဳမႈန္႔သၾကား၊ငံျပာရည္ ၊ခရုဆီ တို႔ျဖင့္အရသာျဖည့္စြက္ပါ ။ အုန္းနို႔အနည္းငယ္ပ်စ္လာပါက curry powder ထည့္ၿပီးပန္းကန္ေသးေသးတခုျဖင့္ထည့္ေပးပါ ။ ၿပီးလ်ွင္ အသင့္ျပဳလုပ္ၿပီးသားတြဲဖက္ပစၥည္းမ်ားၾကက္ဥ အမ်ွင္၊ သရက္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊နီ၊ ဂ်င္း၊ ငရုပ္သီးစိမ္းနီတို႔ ျဖင့္ ပံုတြင္ျပထားသည့္အတိုင္းျပင္ဆင္ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ နိုင္ပါၿပီ။
အရသာမွာခ်ိဳခ်ဥ္ငံစပ္ေပါင္းစပ္စားရေသာယိုးဒယားငါးပိထမင္းေၾကာ္ေလးဘဲျဖစ္ပါတယ္ ။
Sofia Food Paradise
No comments:
Post a Comment