မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Thursday, 21 January 2016

ဆန္ဆႏြင္းမကင္း ♡ Rice Pudding

















ဆန္ဆႏြင္းမကင္း ♡ Rice Pudding

အခ်ိဳပြဲအျဖစ္တည္ခင္းႏိုင္ၿပီးျပဳလုပ္ရလြယ္ကူအာဟာရလည္းျဖစ္ေစမဲ့ကေလးလူႀကီးႏွစ္သက္မဲ့ဆန္ဆႏြင္းမကင္းျဖစ္ပါတယ္။ဆႏြင္းမကင္းႏွစ္သက္သူမ်ားအတြက္ဆိုဖီယာရဲ႕လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ဆန္ေခ်ာ - ၂ခြက္ခြဲ ဆန္ခ်ိန္ခြက္
ေရ - တစ္လီတာ
ႏြားႏို႔ - ၂၀၀ml
အုန္းႏို႔ - ၂၀၀ ml ဘူးေသးတဘူး
သၾကား - ၂၅၀ဂရမ္
ဆား - အနည္းငယ္
ေထာပတ္ - ၁၅၀ဂရမ္
သီဟိုဠ္ေစ့/Almond - ၅၀ဂရမ္
သာကူေစ့ - ၁၀၀ဂရမ္
အုန္းသီးမႈန္႔ - ႏွစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)ဆန္ကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီး၂နာရီခန္႔ေရစိမ္ထားပါ။သာကူေစ့ကိုအဆံေပ်ာက္လုေပ်ာက္ခင္ထိျပဳတ္ၿပီးေရေဆးေရစိမ္ထားပါ။
(၂)၂နာရီခန္႔စိမ္ၿပီးသားဆန္ကိုေရျပန္ေဆးေရစစ္ၿပီးေရ၅၀၀mlထည့္ၿပီးႏွစ္သက္ရာအညက္အေနအထားထိႀကိတ္ပါ။ဆိုဖီယာေတာ့ဆန္ေစ့နည္းနည္းခ်န္ႀကိတ္ပါတယ္။
(၃)အိုးတခုတြင္ႀကိတ္ထားေသာဆန္မုန္႔ႏွစ္ႏြားႏို႔သၾကားအုန္းႏို႔ႏို႔ေထာပတ္ဆားထည့္ၿပီးမီးဖိုေပၚတည္ကာအဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။
(၄)လက္က်န္ေရ၅၀၀mlကိုလိုသေလာက္ဆီျဖည္းျဖည္းထည့္ေမြေပးၿပီးမုန္႔ႏွစ္က်က္ၿပီးႏွပ္ကာဆီျပန္လံုးလာသည္ထိေမြေပးပါ။
(၅)ဆီျပန္လံုးလာပါကျပဳတ္ထားေသာသာကူေစ့ကိုေရစစ္ၿပီးထည့္ပါ။သီဟိုဠ္ေစ့သို႔မဟုတ္ႏွစ္သက္ရာသစ္သီးေျခာက္ကိုေသးေသးစိတ္ထည့္ၿပီးအားလံုးသမေအာင္ေရာေမြေပးပါ။
(၆)အားလံုးသမေအာင္ေမြေပးကာဆီသုတ္ထားေသာမုန္႔ဘမ္းတြင္မုန္႔ႏွစ္ကိုေလာင္းထည့္ၿပီးမ်က္ႏွာျပင္ညီေအာင္ျပဳလုပ္ပါ။အေပၚမွအုန္းသီးေျခာက္အမႈန့္ျဖဴးကာovenတြင္အပူခ်ိန္၂၂၀ဒီဂရီျဖင့္မိနစ္၂၀ခန္႔အေရာင္ရသည္ထိကင္ေပးပါ။
မီးေသြးမီးအေပၚမီးမ်ားမ်ားေအာက္မီးနည္းနည္းျဖင့္လည္းဖုတ္ႏိုင္ပါတယ္။အေရာင္ရပါကထုတ္ယူအေအးခံကာလိုသလိုလွီးျဖတ္ၿပီးတည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။


Sofia Food Paradise 

No comments:

Post a Comment