မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Thursday, 21 January 2016

ၾကက္သားခ်ဥ္ေစာ္ခါးသီးခ်က္
























ၾကက္သားခ်ဥ္ေစာ္ခါးသီးခ်က္ heart emoticon
ဒီဟင္းေလးကရိုးရာဟင္းတခုပါ။ငယ္ငယ္ကဧည့္ဖိတ္ေတြမွာခ်က္တဲ့အဖြားလက္ရာေလးကိုသတိရလို႔ခ်က္စားျဖစ္တာပါ။ၾကက္သားကိုဆီျပန္အေရာင္တင္ေတြနဲ႔စားေနရတာရိုးအီေနရင္အေျပာင္းလဲေလးခ်က္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ၾကက္ - တစ္ကီလို
ခ်ဥ္ေစာ္ခါးသီးေျခာက္ - လက္တဆုပ္
ၾကက္သြန္နီ - ၃လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - တစ္ဥ
ဂ်င္း - လက္တစ္ဆစ္
ေရွာက္ေကာ - ၂လံုး သို႔ အမႈန္႔တဇြန္း
ဆား - လိုသေလာက္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ -တစ္ဇြန္း
ဆီ - ၅က်ပ္သား
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
************
(၁)ၾကက္ကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးလိုသလိုလွီးျဖတ္ထားပါ။ဆားနွင့္ဟင္းခပ္မႈန္႔ျဖင့္နွယ္ထားပါ။
(၂)ၾကက္သြန္ကိုအေျမာင္းတံုးၿပီးတလႊာဆီခြာထားပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴခြာထားပါ။ဂ်င္းကိုအမ်ွင္ေလးမ်ားစိတ္ထားပါ။
(၃)အိုးတခုတြင္ဆီထည့္ၿပီးအပူေပးထားပါ။ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴအေျမာင္းလိုက္တို႔ကိုအနည္းငယ္အေရာင္ရသည္ထိေၾကာ္ၿပီးဆယ္ထုတ္ထားပါ
(၄)လက္က်န္ဆီျဖင့္ဂ်င္းကိုဆီသပ္ပါ။ေရွာက္ေကာကိုထုၿပီးထည့္ပါ။
(၅)အရသာနယ္ၿပီးသားၾကက္သားထည့္ၿပီးအေရာင္ေျပာင္းသည္ထိေမြေပးပါ။
(၆)ခ်ဥ္ေစာ္ခါးသီးေျခာက္ကိုေရေဆးၿပီးထည့္ပါ။ေရအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးတည္ေပးပါ။
(၇)တဝက္က်က္အေနထားတြင္ဖယ္ထုတ္ထားေသာၾကက္သြန္နီျဖဴေၾကာ္တို႔ကို႔ထည့္ၿပီးႏူးသည္ထိတည္ပါ။
(၈)ၾကက္သားႏူးပါကအရသာအေပါ့အငံျမည္း၍ၾကက္သြန္မိတ္ျဖဴးကာ သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

Sofia Food Paradise 

No comments:

Post a Comment