မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Thursday, 21 January 2016

ငံျပာရည္ခ်က္>>ငံျပာရည္ေၾကာ္
























ငံျပာရည္ခ်က္>>ငံျပာရည္ေၾကာ္
ငံျပာ၇ည္ေၾကာ္ငံျပာ၇ည္ခ်က္အမ်ိဳးမ်ိဳးေခၚၾကပါတယ္။ခ်က္နည္းလည္း သိပ္မကြာေလာက္ဘူးထင္ပါတယ္။ငံျပာ၇ည္ခ်က္နဲ႔ပဲနီေလးဟင္းခ်ိဳ ၊ဘူးသီးဟင္းခ်ိဳေလးပါ၇င္ေတာ့တျခားဟင္းမလိုဘဲထမင္းၿမိန္မွာအမွန္ပါဘဲ႐ွင္။ဒီခ်က္နည္းေလးကေတာ့ဆိုဖီယာတို႔မိသားစုခ်က္နည္းေလးပါ။စားဖူးသူတိုင္းထပ္ခ်က္ခိုင္းတတ္တာမို႔ဒီခ်က္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္း
*******
ၾကက္သြန္နီ - ၂၀၀ ဂ၇မ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၁၀၀ဂရမ္
ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔ - ၅၀ ဂရမ္
င၇ုပ္သီးအၾကမ္းမႈန္႔ - ၄ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ငံျပာ၇ည္ - ၅၀ ဂရမ္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ဆီ - ၂၅၀ ml
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံု
************
(၁)ၾကက္သြန္နီႏွင့္ၾကက္သြန္ျဖဴကိုသီးသန္႔စီေသးေသးစိတ္ သို႔ႀကိတ္ထားပါ။
(၂)အိုးထဲသို႔ဆီထည့္ၿပီးၾကက္သြန္နီကိုေၾကာ္ပါ။အေတာ္ေျခာက္လာပါကၾကက္သြန္ျဖဴေ၇ာကာေ၇ႊဝါေ၇ာင္၇ခါနီးထိ ေၾကာ္ပါ။
(ၾကက္သြန္ေသးေသးစိတ္ကိုအေ၇ာင္၇လာသည္ထိေၾကာ္ဖို႔ဆီမ်ားမ်ားထည့္ဖို႔လိုပါတယ္။ေၾကာ္ၿပီးင၇ုပ္သီးခ်ခါနီးတြင္ဆီကိုစစ္ယူထားလို႔၇ပါတယ္)
(၃)အေ၇ာင္ရပါကဆီကိုအိုးေစာင္းၿပီးစစ္ထုတ္ကာင႐ုပ္သီးအၾကမ္း မႈန္႔ႏွင့္ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔ထည့္ေၾကာ္ပါ။
(၄)အႏွံ႔ေမြးလာပါကငံျပာ၇ည္ထည့္ပါ။ဟင္းခပ္မွဳန့္ထည့္ပါ။ေ၇ကိုအနည္းငယ္ဆီထည့့္ၿပီးၾကက္သြန္မ်ားအိကာဆီျပန္လာသည္ထိခ်က္ေပးၿပီးအ၇သာအေပါ့အငံျမည္းကာႏွစ္သက္၇ာအသီးႏွံတို႔စ၇ာတို႔ျဖင့္တြဲဖက္ ကာထမင္းၿမိန္ၿမိန္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

Sofia Food Paradise  

No comments:

Post a Comment