မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Thursday, 21 January 2016

pizza လုပ္နည္း
























Pizza ♡ 
ပီဇာ Pizza   dough      

ဂ်ံဳ - 1kg
Yeast - 4 gm
သၾကား - 20gm
ဆား - 20gm
ၲႏြားနို႔ - 25ml
သံလြင္ဆီ - 40 ml
ေရခဲ - 80 gm
ေရ - 420ml
(ဂ်ံဳ တစ္ကီလို လုပ္လ်ွင္ 12 လက္မ ပံုပါဆိုဒ္ ၇ခုရပါတယ္။ အိမ္စားမ်ားမိမိျပဳလုပ္မည့္အေပၚခ်ိန္ဆနိုင္ရန္ )
(၁)ဂ်ံဳနွင့္yeastကိုအရင္သမေအာင္ေမြ။ (၂)က်န္ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကိုေရာၿပီး ေရခဲဆားသၾကားေပ်ာ္ေအာင္ေမြၿပီးပါကဂ်ံဳနွင့္Yeastအေရာထည္းထည့္နွယ္ပါ။
(၃)ဂ်ံဳသားေျပာင္ေခ်ာလာသည္ထိနွယ္ေပးပါ။ျပီးလွ်င္နွစ္သက္ရာဆိုဒ္ အလံုးေလးမ်ားလံုးကာဆီသုပ္ဂ်ံဳျဖဴးထားေသာဘမ္းတြင္နွစ္လက္မ ေလာက္ျခားကာစီထည့္ၿပီးပလပ္စတစ္လံုေအာင္ပိတ္ကာေရခဲေသတၲာတြင္နွပ္ထားပါ။ပီဇာမလုပ္ခင္တရက္သို႔ေန႔ဝက္ေလာက္ႀကိဳလုပ္ထားတာကလက္နဲ႔ျဖန္႔ရတာပိုအဆင္ေျပပါတယ္ ။တရက္တည္းမကုန္ရင္ဂ်ံဳကိုေရခဲေသတၲာတြင္၃ရက္ေလာက္အထားခံပါတယ္ ။
ပီဇာျပဳလုပ္နည္း
*********
ပီဇာလုပ္ဖို႔လိုအပ္ေသာအဓိကပစၥည္းကေတာ့ Pizza sauce နဲ႔ cheese ဘဲ ျဖစ္ပါတယ္
က်န္တဲ့Ingredientsေတြကေတာ့မိမိျပဳလုပ္မည့္ပီဇာအမ်ိဳးစားေပၚမူတည္ၿပီး ကြဲျပားသြားမွာပါ။
Pizza Sauceျပဳလုပ္ရန္္***
ခရမ္းခ်ဥ္သီး အခြံ ခြာၿပီးသား ready madeဘူးကိုအရည္နည္းနည္းညစ္ထုတ္ၿပီးမညက္တညက္ႀကိတ္ထားပါ။
ဆား
သၾကား
သံလြင္ဆီ
Oregano
တ္ို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြပါ ။
Mozzarella Cheese ကိုသံုးပါတယ္။
(၁)နွပ္ထားၿပီးသားဂ်ံဳကိုဂ်ံဳမႈန္႔ျဖဴးၿပီးျဖန္႔ကာဆီသုပ္ထားေသာဘမ္းသို႔ဇကာေပၚတင္ပါ။
(၂)pizzasauceကိုေဘးအနားနွစ္စိပ္ေလာက္ခ်န္ကာလူးေပးပါ ။ (၃)sauce အေပၚမွcheese ျဖဴးပါ။
(၄)မိမိျပဳလုပ္မည့္အစာတို႔ကိုထည့္ပါ။
(၅)ၿပီးလ်ွင္အေပၚမွcheeseအနည္းငယ္အေရာင္လွေအာင္ထပ္ျဖဴးၿပီး ovenတြင္အေပၚ၂၈၀ ဒီကရီ ၊ ေအာက္ ၂၀၀ ဒီကရီ မီးျဖင့္ ၅မိနစ္ ၆မိနစ္ခန္႔ ခန္႔ဖုတ္ၿပီးမုန္႔အေရာင္ရကာမုန္႔သားက်က္ပါကလွီးျဖတ္ သံုးေဆာင္နို
င္ပါၿပီ ။

Sofia Food Paradise  

No comments:

Post a Comment