Thursday, 21 January 2016
ပဲယို ♡ Bean Paste
ပဲယို ♡ Bean Paste
အခ်ိဳမုန္႔အမ်ိဳးမ်ိဳးျပဳလုပ္ရာမွာအသံုးဝင္လွတဲ့ပဲယိုလုပ္နည္းေလးျဖစ္ပါတယ္။စိတ္ဝင္စားသူမ်ားအတြက္လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးထားပါတယ္။ပဲယိုျဖင့္ျပဳလုပ္ေသာမုန္႔႔မ်ားတြင္လည္းေဖာ္ျပထားၿပီးသားလည္းျဖစ္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ပဲလြန္း - ၂၅က်ပ္သား
ထန္းလ်က္ ၂၅က်ပ္သား
ဆီ - ၁၅ က်ပ္သား
ဆား - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)ပဲလြန္းကိုေရတညစိမ္ၿပီးေဆာ္ဒါလ႓က္ဇြန္းတစ္ဇြန္းထည့္ၿပီးျပဳတ္ပါ။
(၂)ပဲႏူးပါကေရစစ္ထားၿပီးႀကိတ္စက္ျဖင့္ေၾကေအာင္ႀကိတ္ပါ။
(၃)ထန္းလ်က္ကိုေရအနည္းငယ္ျဖင့္က်ိဳၿပီးအမွိုက္မ်ားစစ္ထုတ္ပါ။ၿပီးလ်ွင္ေညာင္ေစးက်ေအာင္ျပန္က်ိဳထားပါ။
(၄)ပဲယိုထိုးမည့္ဒယ္အိုးတြင္ဆီထည့္ၿပီးထန္းလ်က္ထည့္ေၾကာ္ပါ။
(၅)ေမႊးၿပီးထန္းလ်က္ပြလာပါကပဲႀကိတ္ထားသည္ကိုထည့္ပါ။ဆားအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးေရခမ္းဆီျပန္လာသည္ထိေမြေပးပါ။
ပဲနွင့္ထန္းလ်က္တြင္ေရက်န္ပါကက်ိဳေနစဥ္တြင္အပူမ်ားစင္တတ္၍ဂရုျပဳပါ။
(၆)အထားခံရန္ဆီျပန္ၿပီးလံုးလာသည္ထိက်ိဳေပးပါ။ၿပီးလ်ွင္အေအးခံထားကာလိုသလိုအသံုးျပဳနိုင္ပါၿပီ။
Sofia Food Paradise
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment