ျပည္ပလာတာ ♡
ျပည္ပလာတာခ်က္နည္းတေယာက္နဲ႔တေယာက္အနည္းငယ္ကြာပါတယ္။အခ်ိဳ႕ကကုလားပဲသံုးၿပီးခ်က္တယ္။တခ်ိဳ႕ကပဲမႈန္႔သံုးၿပီးခ်က္ပါတယ္။ဆိုဖီယာေတာ့လြယ္လြယ္နည္းပဲမႈန့္႔ကိုသံုးထားပါတယ္။ခ်က္နည္းမတူတာေတြမ်ား႐ွိခဲ့ရင္မိမိႏွစ္သက္ရာခ်က္နည္းျဖင့္ခ်က္ႏိုင္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း (၁၂ပြဲစာ)
*******
ၾကက္သားဟင္းအတြက္လိုအပ္ပစၥည္း**
ၾကက္ - တစ္ကီလို
ၾကက္သြန္နီ - ၃လံုး
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴ - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဆား - တစ္ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ -တစ္ဇြန္း
က၇ေဝး၇ြက္ - ၅ရြက္
သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ - ႏွစ္ေခ်ာင္း
ဇီယာ သို႔ မဆလာ - ၂ဇြန္း
င၇ုပ္သီးအေရာင္တင္ - ၂ဇြန္း
ဆီ - ၃၀၀ ml
ဟင္း၇ည္ခ်က္၇န္လိုအပ္ေသာပစၥည္း**
ပဲမႈန္႔စိမ္း - ၁၀၀ ဂ၇မ္ (သို႔) ကုလားပဲ တဆယ္သား
နႏြင္း အနည္းငယ္
ေရ - ၃လီတာ
ဆား - ၂ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - ၂ဇြန္း
အာလူးျပဳတ္ - တစ္ပန္းကန္ (အႀကီးသံုးလံုး)
တြဲဖက္စားရန္လိုအပ္ေသာပစၥည္း**
ပလာတာ (ထပ္တရာ) - ၁၅ ခ်ပ္
ၾကက္သြန္ပါးပါးစိတ္
ေဂၚဖီ ပါးပါးစိတ္
ပူစီနံ
င၇ုပ္သီးစိမ္း
သံပုရာသီး
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳနည္း
***********
(၁)ဦးစြာၾကက္သားကိုလိုသလိုလွီးျဖတ္ၿပီးဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴဆားဟင္းခပ္မႈန္႔ျဖင့္နယ္ထားပါ။ၾကက္သြန္ပါးပါးစိတ္ထားပါ။
(၂)ဒယ္အိုးထဲတြင္ဆီထည့္ၿပီးၾကက္သြန္နီသစ္ဂ်ပိုးေခါက္ကရေဝးရြက္ကိုဆီသပ္ပါ။
(၃)ၾကက္သြန္ႏြမ္းၿပီးအေ၇ာင္၇လာပါကင၇ုပ္သီးအေ၇ာင္မႈန္႔ထည့့္ပါ။ၾကက္သားႏွပ္ထားသည္ကိုထည့္ခ်က္ပါ။လံုးရည္ကုန္လ်ွင္ၾကက္သားႏူး၇န္လိုအပ္ပါကေရအနည္းငယ္ထည့္ေပးၿပီးခ်ခါနီးတြင္မဆလာထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးၿပီးမီးဖိုမွခ်ထားပါ။
(၄)ဟင္းရည္ခ်က္မည့္အိုးတြင္ပဲမႈန္႔ႏွင့္နႏြင္းအနည္းငယ္ကိုေ၇သံုးလီတာထည့္ၿပီးေဖ်ာ္ပါ။ဇကာေသးေသးျဖင့္စစ္ခ်ၿပီးမီးဖိုေပၚတြင္ဆူပြက္ေအာင္တည္ထားပါ။ဆားႏွင့္ဟင္းခပ္မႈန္႔ထည့္ပါ။အိုးမကပ္ေစရန္အဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။
(၅)အာလူးကိုျပဳတ္ၿပီးအခြံသင္ကာအတံုးေသးေသးတံုးထားပါ။
(၆)ဟင္းရည္အိုးဆူပြက္ၿပီးပဲစိမ္းနံ႔ေပ်ာက္ပါကအရသာအေပါ့အငံျမည္းကာအာလူးျပဳတ္ထည့္ပါ။ခ်က္ၿပီးသားၾကက္သားကိုေရာထည့္ပါ။ျပန္လည္ဆူပြက္ပါကမီးပိတ္ၿပီးစား၇န္အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
(၇)ပန္းကန္တြင္ပလာတာကိုခပ္ႀကီးႀကီးညႇပ္ထည့္ကာအေပၚမွဟင္းခ်ိဳပူပူၾကက္သားအာလူးတို႔ထည့္ၿပီးၾကက္သြန္ေဂၚဖီပူစီနံင႐ုပ္သီးစိမ္းသံပုရာသီးတို႔ျဖင့္တြဲဖက္ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
**ကုလားပဲျဖင့္ခ်က္လိုပါကကုလားပဲကိုျပဳတ္ျပီးအႏွစ္တိုက္ေခ်ကာဟင္းခ်ိဳအိုးထဲေရာထည့္ပါ။
ပါဝင္ပစၥည္း (၁၂ပြဲစာ)
*******
ၾကက္သားဟင္းအတြက္လိုအပ္ပစၥည္း**
ၾကက္ - တစ္ကီလို
ၾကက္သြန္နီ - ၃လံုး
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴ - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဆား - တစ္ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ -တစ္ဇြန္း
က၇ေဝး၇ြက္ - ၅ရြက္
သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ - ႏွစ္ေခ်ာင္း
ဇီယာ သို႔ မဆလာ - ၂ဇြန္း
င၇ုပ္သီးအေရာင္တင္ - ၂ဇြန္း
ဆီ - ၃၀၀ ml
ဟင္း၇ည္ခ်က္၇န္လိုအပ္ေသာပစၥည္း**
ပဲမႈန္႔စိမ္း - ၁၀၀ ဂ၇မ္ (သို႔) ကုလားပဲ တဆယ္သား
နႏြင္း အနည္းငယ္
ေရ - ၃လီတာ
ဆား - ၂ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - ၂ဇြန္း
အာလူးျပဳတ္ - တစ္ပန္းကန္ (အႀကီးသံုးလံုး)
တြဲဖက္စားရန္လိုအပ္ေသာပစၥည္း**
ပလာတာ (ထပ္တရာ) - ၁၅ ခ်ပ္
ၾကက္သြန္ပါးပါးစိတ္
ေဂၚဖီ ပါးပါးစိတ္
ပူစီနံ
င၇ုပ္သီးစိမ္း
သံပုရာသီး
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳနည္း
***********
(၁)ဦးစြာၾကက္သားကိုလိုသလိုလွီးျဖတ္ၿပီးဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴဆားဟင္းခပ္မႈန္႔ျဖင့္နယ္ထားပါ။ၾကက္သြန္ပါးပါးစိတ္ထားပါ။
(၂)ဒယ္အိုးထဲတြင္ဆီထည့္ၿပီးၾကက္သြန္နီသစ္ဂ်ပိုးေခါက္ကရေဝးရြက္ကိုဆီသပ္ပါ။
(၃)ၾကက္သြန္ႏြမ္းၿပီးအေ၇ာင္၇လာပါကင၇ုပ္သီးအေ၇ာင္မႈန္႔ထည့့္ပါ။ၾကက္သားႏွပ္ထားသည္ကိုထည့္ခ်က္ပါ။လံုးရည္ကုန္လ်ွင္ၾကက္သားႏူး၇န္လိုအပ္ပါကေရအနည္းငယ္ထည့္ေပးၿပီးခ်ခါနီးတြင္မဆလာထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးၿပီးမီးဖိုမွခ်ထားပါ။
(၄)ဟင္းရည္ခ်က္မည့္အိုးတြင္ပဲမႈန္႔ႏွင့္နႏြင္းအနည္းငယ္ကိုေ၇သံုးလီတာထည့္ၿပီးေဖ်ာ္ပါ။ဇကာေသးေသးျဖင့္စစ္ခ်ၿပီးမီးဖိုေပၚတြင္ဆူပြက္ေအာင္တည္ထားပါ။ဆားႏွင့္ဟင္းခပ္မႈန္႔ထည့္ပါ။အိုးမကပ္ေစရန္အဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။
(၅)အာလူးကိုျပဳတ္ၿပီးအခြံသင္ကာအတံုးေသးေသးတံုးထားပါ။
(၆)ဟင္းရည္အိုးဆူပြက္ၿပီးပဲစိမ္းနံ႔ေပ်ာက္ပါကအရသာအေပါ့အငံျမည္းကာအာလူးျပဳတ္ထည့္ပါ။ခ်က္ၿပီးသားၾကက္သားကိုေရာထည့္ပါ။ျပန္လည္ဆူပြက္ပါကမီးပိတ္ၿပီးစား၇န္အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
(၇)ပန္းကန္တြင္ပလာတာကိုခပ္ႀကီးႀကီးညႇပ္ထည့္ကာအေပၚမွဟင္းခ်ိဳပူပူၾကက္သားအာလူးတို႔ထည့္ၿပီးၾကက္သြန္ေဂၚဖီပူစီနံင႐ုပ္သီးစိမ္းသံပုရာသီးတို႔ျဖင့္တြဲဖက္ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
**ကုလားပဲျဖင့္ခ်က္လိုပါကကုလားပဲကိုျပဳတ္ျပီးအႏွစ္တိုက္ေခ်ကာဟင္းခ်ိဳအိုးထဲေရာထည့္ပါ။
Sofia Food Paradise
No comments:
Post a Comment