မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Saturday 23 January 2016

ဂ်ယ္လီပဲၾကာဇံႏွင့္ပင္လယ္စာခ်ဥ္စပ္သုပ္ ( Jelly Bean Vermecilli Salad with Sea foods)


















ဂ်ယ္လီပဲၾကာဇံႏွင့္ပင္လယ္စာခ်ဥ္စပ္သုပ္ ( Jelly Bean Vermecilli Salad with Sea foods)
*********************************************
ဒီဟင္းပြဲကေတာ့ကမၻာေက်ာ္ထိုင္းဟင္းပြဲတစ္ခုၿဖစ္ၿပီးထိုင္းစားေသာက္ဆိုင္ေတြရဲ ့မပါမၿဖစ္မီႏူးတစ္မ်ိဳးလည္းၿဖစ္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား..
*****************
ဂ်ယ္လီပဲၾကာဇံ...................( ၂၀၀) ဂရမ္
ၾကြက္နားရြက္မွိဳ.........အနည္းငယ္
(နာရီ၀က္ေရေအးစိမ္ထားရန္)
ပုစြန္.......................(၂၀၀) ဂရမ္
ၿပည္ၾကီးငါး...............(၂၀၀) ဂရမ္
ငါးအသားလႊာ...............(၂၀၀) ဂရမ္
( ေရေႏြးဆူဆူတြင္ သံပုရာသီးတစ္စိတ္၊ ခ်င္းအနညး္ငယ္ရိုက္ၿပား
ထည့္ၿပီး..ေရေႏြးေဖ်ာ..အေအးခံထားရန္)
ခ်ိဳခ်ဥ္စပ္ရည္အတြက္
***************
ၾကက္သြန္ၿဖဴ...............(၅) တက္
ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင္.နီ...(၅) ေတာင့္
နံနံပင္အၿမွစ္.................အနည္းငယ္
(အထက္ပါ (၃) မ်ိဳးကိုေရာၿပီးခပ္ၾကမ္းၾကမ္းစဥ္းထားရန္)
သၾကား.......................၁/၄ လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လုံး..
သံပုရာရည္...................၁ /၂ ။ ။ ။ ။
ငါးငံၿပာရည္...................၁/ ၃ ။ ။ ။ ။
အိုးတစ္လုံးတြင္...သံပုရာရည္၊ သၾကား၊ ငါးငံၿပာရည္ကိုဆူပြက္ေအာင္တည္ၿပီး
ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းစဥ္းထားေသာ
ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ငရုတ္သီး၊ နံနံပင္အၿမွစ္တို.ကိုထည့္ၿပီး ေရတစ္၀က္ခမ္းေအာင္
က်ိဳၿပီးအေအးခံထားပါ။
ၾကက္သြန္နီ..............(၂) လုံး.(ပါးပါးလီွး..ေရေဆးရန္)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး.............(၂) လုံး..( အေစ့ထုတ္..ပါးပါးလွီးရန္)
တရုတ္နံနံ................ အနည္းငယ္
သီဟိုဠ္ေစ့ေၾကာ္..........အနည္းငယ္ (အလွဆင္ရန္)
ၿပင္ဆင္ခ်က္ၿပဳတ္ပုံ...
**************
ေရေအးစိမ္ထားေသာ...ပဲၾကာဇံႏွင့္..ၾကြက္နားရြက္မွိဳတို.ကို.ေရေႏြးဆူဆူမွာထည့္ၿပဳတ္ၿပီး..ေရေအးေလာင္း..စစ္ထားပါ..။
ေရစစ္ေနေသာပဲၾကာဇံအေရာတို.ကို...ေရေႏြးေဖ်ာထားေသာပင္လယ္စာအ
ေရာ.တို.ကိုၾကက္သြန္နီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ တရုတ္နံနံတို.ေရာထည့္ၿပီး..အသင့္က်ိဳထားေသာခ်ိဳခ်ဥ္စပ္ရည္ၿဖင့္ၿဖည္း
ညင္းစြာသမေအာင္ေမႊေပးပါ..။မိမိလိုအပ္ေသာအရာသာကို..
အတိုးအေလ်ွာ့ၿပဳၿပင္ပါ...။
ဆလတ္ရြက္ခင္းထားေသာပန္းကန္ၿပားတြင္...ထည့္ၿပီး...သီပာုိဠ္ေစ့ေၾကာ္လုံးၿခမ္းကြဲေလးရိုက္ၿပားၿပီးအလွဆင္ေပးလိုက္ရင္...ပဲၾကာဇံႏွင့္ပင္လယ္စာ
ခ်ိဳခ်ဥ္စပ္သုပ္က..အရံသင့္ၿဖစ္ပါၿပီ......။

ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား  

No comments:

Post a Comment