သရက္သီးစိမ္းငါးပိသုပ္
*********************
*********************
သရက္သီးစိမ္းႏုႏု.....၅လုံး
မွ်င္ငါးပိ....................၁ဇြန္း
ဆား........................အနည္းငယ္
ငါးငံျပာရည္..............အနည္းငယ္
င႐ုတ္ေလွာိမႈန္႔.........၁ဇြန္း(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ပါဝါသၾကား...............၁/၄ ဇြန္း
င႐ုတ္သီးစိမ္း............၅ေတာင့္
မွ်င္ငါးပိ....................၁ဇြန္း
ဆား........................အနည္းငယ္
ငါးငံျပာရည္..............အနည္းငယ္
င႐ုတ္ေလွာိမႈန္႔.........၁ဇြန္း(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ပါဝါသၾကား...............၁/၄ ဇြန္း
င႐ုတ္သီးစိမ္း............၅ေတာင့္
ပထမဆုံးအေစ့မ႐ွပ္ေသးေသာသရက္သီးစိမ္းကိုေရြးခ်ယ္ၿပီးထက္ျခမ္းခြဲအေစ့ထုတ္ပါ။
မိမိႏွစ္သက္တဲ့အရြယ္ေလးလွီးၿပီးေရေအးစိမ္ထားပါ။
ငါးပိကိုဇြန္းျပားမွာကပ္ၿပီးမီးကင္သလို..င႐ုတ္သီးစိမ္း ကိုလည္းကင္ၿပီးညႇက္ေအာင္ေထာင္းပါ။
သရက္သီးစိမ္းေတြကိုေရစစ္ၿပီး..မီးဖုတ္ထားတဲ့ငါးပိကိုေခ်ထည့္၊ေထာင္းထားတဲ့င႐ုတ္သီးႏွင့္..က်န္ပါဝင္ပစၥည္းေတြ
ေရာထည့္နယ္ၿပီး..ခ်က္ခ်င္းသုံးေဆာင္ပါ။
ေရာထည့္နယ္ၿပီး..ခ်က္ခ်င္းသုံးေဆာင္ပါ။
အရသာအျပင္း၊အေပ်ာ့ကိုမိမိႏွစ္သက္သလိုခ်ိန္ညႇိပါ။
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား
No comments:
Post a Comment