ယိုးဒယားပဲၾကာဇံေၾကာ္ heart emoticonFried Vermicelli Thai Style
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ပဲၾကာဇံ - တစ္ပြဲစာ (လက္တဆုပ္)
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
ဘဲဥ - တစ္လံုး
ၾကက္သား သို႔ ပုဇြန္ - ၅၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္မိတ္ - နွစ္ပင္
ယိုးဒယားငံျပာရည္ - တစ္ဇြန္း (Tbsp)
ခရုဆီ - တစ္ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း လ႓က္ဇြန္း
ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔ - အနည္းငယ္
ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ - အနည္းငယ္
******
ပဲၾကာဇံ - တစ္ပြဲစာ (လက္တဆုပ္)
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
ဘဲဥ - တစ္လံုး
ၾကက္သား သို႔ ပုဇြန္ - ၅၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္မိတ္ - နွစ္ပင္
ယိုးဒယားငံျပာရည္ - တစ္ဇြန္း (Tbsp)
ခရုဆီ - တစ္ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း လ႓က္ဇြန္း
ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔ - အနည္းငယ္
ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံု
**********
ဦးစြာပဲၾကာဇံက္ိုေရစိမ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္နီကိုခပ္ႀကီးႀကီးအေျမာင္းတုံးထားပါ။ၾကက္သြန္မိတ္ကိုလက္တစ္ဆစ္ခန္႔ျဖတ္ထားပါ။ၾကက္သားသို႔ပုဇြန္ကိုလိုသလိုလီွးျဖတ္ထားပါ။ဘဲဥကိုေခါက္ထားပါ။မရွိကၾကက္ဥကိုအစားထိုးသံုးလို႔ရပါတယ္။ဘဲဥနဲ႔ဆိုအေရာင္အရသာပိုေကာင္းပါတယ္။ပဲၾကာဇံေပ်ာ့လာပါကဆယ္ယူေရစစ္ထားပါ။ဒယ္အိုးကိုအပူေပးၿပီးဆီထည့္အပူေပးပါ။ပူလာပါကျကက္သားသို႔ပုဇြန္ကိုခ်ေၾကာ္ပါ။ၾကက္သြန္ထည့္ပါ။မီးျပင္းျဖင့္ေၾကာ္ပါ။ၿပီးလ်ွင္ဘဲဥေခါက္ထားသည္ကိုထည့္ပါ။က်က္ပါကပဲၾကာဇံခ်ၿပီးလိုအပ္ေသာအရသာမ်ားျဖည့္စြက္ပါ။ေရအနည္းငယ္ထၫ့္ၿပီးၾကာဇံေပ်ာ့ေအာင္ခဏထားပါ။ၾကာဇံေပ်ာ့ပါကအရသာအေပါ့အငံျမည္းကာငရုပ္္ေကာင္း၊ၾကက္သြန္မိတ္ထည့္ၿပီးမီးဖိုမွခ်ကာငရုပ္သီးငံျပာရည္စိမ္ထားေသာေဆာ့ျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
**********
ဦးစြာပဲၾကာဇံက္ိုေရစိမ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္နီကိုခပ္ႀကီးႀကီးအေျမာင္းတုံးထားပါ။ၾကက္သြန္မိတ္ကိုလက္တစ္ဆစ္ခန္႔ျဖတ္ထားပါ။ၾကက္သားသို႔ပုဇြန္ကိုလိုသလိုလီွးျဖတ္ထားပါ။ဘဲဥကိုေခါက္ထားပါ။မရွိကၾကက္ဥကိုအစားထိုးသံုးလို႔ရပါတယ္။ဘဲဥနဲ႔ဆိုအေရာင္အရသာပိုေကာင္းပါတယ္။ပဲၾကာဇံေပ်ာ့လာပါကဆယ္ယူေရစစ္ထားပါ။ဒယ္အိုးကိုအပူေပးၿပီးဆီထည့္အပူေပးပါ။ပူလာပါကျကက္သားသို႔ပုဇြန္ကိုခ်ေၾကာ္ပါ။ၾကက္သြန္ထည့္ပါ။မီးျပင္းျဖင့္ေၾကာ္ပါ။ၿပီးလ်ွင္ဘဲဥေခါက္ထားသည္ကိုထည့္ပါ။က်က္ပါကပဲၾကာဇံခ်ၿပီးလိုအပ္ေသာအရသာမ်ားျဖည့္စြက္ပါ။ေရအနည္းငယ္ထၫ့္ၿပီးၾကာဇံေပ်ာ့ေအာင္ခဏထားပါ။ၾကာဇံေပ်ာ့ပါကအရသာအေပါ့အငံျမည္းကာငရုပ္္ေကာင္း၊ၾကက္သြန္မိတ္ထည့္ၿပီးမီးဖိုမွခ်ကာငရုပ္သီးငံျပာရည္စိမ္ထားေသာေဆာ့ျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
Sofia Food Paradise
No comments:
Post a Comment