မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Friday, 22 January 2016

အမဲလံုးေရစိမ္ေခါက္ဆြဲ

















အမဲလံုးေရစိမ္ေခါက္ဆြဲ 
heart emoticon
အမဲလံုးကိုဟင္းရည္အိုးထည္းထည့္ျပဳတ္တာနဲ႔ Oven မွာ Bake လုပ္တာနွစ္မ်ိဳးရွိပါတယ္ခုလုပ္ခုစားဆိုရင္ ေတာ့ျပဳတ္တာအဆင္ေျပပါတယ္Bakeလုပ္တာကေတာ့ ေရရွည္သိမ္းထားလို႔ရပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
အမဲသားႀကိတ္သား/နွစ္သက္ရာ အသား - ၅၀၀ ဂရမ္
ၾကက္ဥအကာ - တစ္လံုး
ဆား - လၻက္ဇြန္း တဝက္
ပဲငံျပာရည္ - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဟင္းခတ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္
ေျပာင္းဖူးမႈန္႔ - နွစ္ဇြန္း
ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔ - အနည္းငယ္
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဳ - တစ္ဇြန္း
ၾကက္သြန္မိတ္အရင္းအျဖဴပိုင္း- ၃ပင္ပါးပါးစိတ္
ဆီအနည္းငယ္ - တစ္ဇြန္း
ေရ - နွစ္ဇြန္း
ျပဳလုပ္နည္း
********
(၁)ဦးစြာပထမ အိုးတခုတြင္ၾကက္သြန္မိတ္အရင္းပိုင္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ဂ်င္းတို႔ကိုဆီသပ္ပါအေရာင္မလိုပါ က်က္႐ံု ႏြမ္းရံု ေၾကာ္ၿပီးပါက ဆယ္ယူဆီစစ္ထားပါ။
(၂)ဇလံုတခုတြင္ႀကိတ္ထားေသာအသားနွင့္ၾကက္ဥ အကာ၊ ဆား ၊ပဲငံျပာရည္ ၊ဟင္းခတ္မႈန္႔၊ေျပာင္းဖူးမႈန္ ႔ေရအနည္းငယ္ဆီသပ္ထားသည္တို႔ကိုထည္ၿ့ပီးေမြေပးပါ။
(၃)ျပီးလွ်င္ ေရခဲေသတၲာထဲတြင္နာရီဝက္ခန္႔ နွပ္ထား ပါ။လံုးရလြြယ္ကူရန္ျဖစ္ပါတယ္။
(၄)ျပဳတ္မည့္ အိုး ျဖင့္ေရတည္ပါ။ဟင္းရည္အျဖစ္ ေသာ္လည္းေကာင္းေခါက္ဆြဲအတြက္ေသာ္လည္းေကာင္းျပဳတ္ထားေသာအရည္ဘဲသံုးမည္ျဖစ္၍ဟင္းရည္ တြင္အရသာျဖည့္စြက္ပါ။ဆားနွင့္ဟင္းခပ္မႈန္႔ သို႔မဟုတ္chicken stock ထည့္ပါ။ဟင္းရည္တြင္ဂ်င္း ပါးပါးလွီး၊ငရုပ္ေကာင္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓားျပားရိုက္ထ ည့္ပါ ။
(၅)ဟင္းရည္ ဆူပြက္ပါက နွပ္ထားေသာအသားကို ယူ၍လက္ေရစြတ္ကာအလံုးေလးမ်ားလံုးၿပီးဟင္းရည္အိုးတြင္ထည့္ျပဳတ္ပါ ။ (၆)အသားလံုးေလးမ်ားေပါေလာေပၚလာပါကတရုပ္နံနံအုပ္၍မီးပိတ္ဖံုးအုပ္ကာသံုးေဆာင္ရန္အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ ။
Bakeလုပ္ခ်င္ရင္ေတာ့အသားလံုးကိုအိုးပူမွာဆီနဲ႔အေရာင္ယူၿပီးovenမွာ၂၀၀ဒီဂရီနဲ႔၂၅မိနစ္ေလာက္ဖုတ္ရပါတယ္။က်က္မက်က္အသားလံုးကိုခြဲၾကည့္ၿပီးအေ အးခံကာ သိမ္းဆည္းထားလို႔ရပါတယ္ ။
ေခါက္ဆြဲျပင္ရန္
***********
ေရစိမ္ေခါက္ဆြဲ /ဂ်ံဳေခါက္ဆြဲ
ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီ ခ်က္
နွမ္းဆီခ်က္ နဲ႔ဆီေမြး
ငရုပ္သီးဆီခ်က္
ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္
ေျမပဲေထာင္း
ပဲငံျပာရည္ အၾကည္
ၾကက္သြန္မိတ္နံနံမိတ္
ပဲလိပ္ျပာ႐ြက္
ေခါက္ဆြဲကိုေရေႏြးေဖ်ာၿပီးပါဝင္ပစၥည္းမ်ားထည့့္ကာအသားလံုးျပဳတ္ထားေသာဟင္းရည္ပူပူခပ္ထည့္ၿပီးသံုးေဆာင္ ႏိုင္ပါၿပီ ။

Sofia Food Paradise 

No comments:

Post a Comment