မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Thursday 21 January 2016

အုန္းထမင္းနဲ႔ၾကက္သားဟင္း ♡ Coconut Rice with Chicken Curry

















အုန္းထမင္းနဲ႔ၾကက္သားဟင္း ♡ Coconut Rice with Chicken Curry

အုန္းထမင္းခ်က္နည္းကမခက္သလိုတေယာက္နဲ႔တေယာက္ခ်က္နည္းလည္းတူမယ္ထင္ပါတယ္။ေမးလာတဲ့ညီမ၊အစ္မေတြဖို႔ ဆိုဖီ ယာခ်က္တဲ့နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။ျမန္မာအုန္းထမင္းနဲ႔အတြဲလိုက္ဖက္ေသာဟင္းမ်ားကေတာ့ၾကက္သားဟင္း၊ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ႏွင့္သ၇က္သီးသုပ္ဘဲျဖစ္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
ဆန္ - ႏို႔ဆီဘူးေလးလံုး
အုန္းႏို႔ ခ၇င္မ္ - ၄၀၀ ml
ဆား - တစ္ဇြန္းခြဲ စားပြဲတင္ဇြန္း
သၾကား - တစ္ဇြန္းခြဲ
ဆီ - ၅က်ပ္သား
ေ၇ -လိုသေလာက္
ဆြမ္းေမြး႐ြက္ -၂ပင္ (မထည့္လည္း၇)
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
*************
(၁)ဦးစြာဆန္ေဆးၿပီးအိုးထဲသို႔ ဆား၊သၾကား၊ဆီ၊အုန္႔ႏို႔ထည့္ၿပီး က်န္လိုအပ္ေသာေ၇ပမာဏထည့္ပါ။ဆြမ္းေမြး၇ြက္ထည့္လိုကထည့့္ပါ။ အထက္ေအာက္သမေအာင္ေမြၿပီးဆယ္မိနစ္ခန္႔စိမ္ထားၿပီးမွ ခလုတ္ႏွိပ္ၿပီးခ်က္ပါ။
(၂)တည္ထားၿပီးဆယ္မိနစ္ခန္႔တြင္တစ္ႀကိမ္ေမြေပးပါ။
(၃)ထမင္းအိုးပြက္ၿပီးလ်ွင္တစ္ႀကိမ္ထပ္ေမြေပးကာထမင္းအိုးႏွပ္သည္ထိတည္ထားပါ။ႏွပ္ပါကၾကက္သားဟင္း၊ဘာလေခ်ာင္၊သရက္သီးသုပ္တို႔ျဖင့္တြဲဖက္ၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
ၾကက္သားဟင္းခ်က္ရန္ ပါဝင္ပစၥည္း
*******************
ၾကက္- တစ္ကီလို
ၾကက္သြန္နီ - ၂၀၀ ဂရမ္
င၇ုပ္သီးေျခာက္အပြ - ၁၅ေတာင့္
နႏြင္း- အနည္းငယ္
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္
ဆား -လိုသေလာက္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ဆီ - ၁၅၀ ဂ၇မ္
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
*************
(၁)ၾကက္သားကို ေဆးေၾကာသန္႔စင္ၿပီးလိုသလိုလွီးျဖတ္ထားပါ။
(၂)ဇလံုတခုတြင္ထည့္ၿပီးဆားႏွင့္ဟင္းခပ္မႈန္ထည့္ၿပီးသမေအာင္နယ္ထားပါ။
(၃)ၾကက္သြန္နီကိုေထာင္းထားသို႔မဟုတ္ႀကိတ္ထားပါ။င၇ုပ္သီးေျခာက္ကိုေ၇စိမ္အေစ့ထုတ္ၿပီးဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ေ၇ာေထာင္းထားပါ။
(၄)အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကခ်က္မည့္ဒယ္အိုးတြင္ဆီထည့္ၿပီးနႏြင္းအနည္းငယ္ျဖင့္ၾကက္သြန္ႀကိတ္ထားသည္ ကိုဆီသပ္ပါ။
(၅)ၾကက္သြန္အေ၇ာင္၇ပါကင၇ုပ္သီးဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းထားသည္ကိုထည့္ေၾကာ္ပါ။
(၆)ဆီသပ္နံံ့ေမြးၿပီးအေ၇ာင္တက္လာပါကႏွပ္ထားသည့္ၾကက္သားကိုထည့္ၿပီးေၾကာ္ပါ။
(၇)ၾကက္သားမွထြက္လာေသာလံုးရည္မ်ားကုန္သည္ထိအိုးမကပ္ေအာင္အဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။
(၈)ၾကက္သားလံုးရည္ကုန္ပါကၾကက္သားအေနအထားကိုၾကည့္ၿပီးေရအနည္းငယ္ဆီထည့္ေပးကာဆီျပန္အသားႏူးသည္ထိအဖံုး အုပ္ကာ တည္ေပးပါ။
(၉)ၾကက္သားႏူးၿပီးဆီျပန္လာကပါကအရသာအေပါ့အငံျမည္းကာနံနံပင္အုပ္ၿပီးတည္ခင္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

Sofia Food Paradise  



No comments:

Post a Comment