Thursday, 21 January 2016
ေျမအိုးၿမီးရွည္
ေျမအိုးၿမီးရွည္
ရန္ကုန္မွာ၂၀၀၀ခုနွစ္ဝန္းက်င္ေလာက္ဆိုဖီယာဆိုင္ဖြင့့္ခါစကေျမအိုးၿမီးရွည္ဆိုၿပီးေရာင္းတာမရွိသေလာက္ရွားမယ္ထင္ပါတယ္။ဆိုင္မွာလည္းရိုးရိုးၿမီးရွည္ဘဲေရာင္းပါတယ္။၂၀၀၅ေနာက္ပိုင္းမွတေျဖးေျဖးနာမည္ရလာတဲ့ေျမအိုး ၿမီးရွည္ကိုခုဆိုေနရာတိုင္းဆိုင္တိုင္းလိုလိုမွာရနိုင္ေလာက္ေအာင္လူႀကိဳက္မ်ားတဲ့အစားအစာတခုျဖစ္ေနပါၿပီ။အရသာနဲ႔ခ်က္နည္းေတြေတာ့အနည္းငယ္ကြဲၾကမွာပါ။ဆိုင္မွာခ်က္ေရာင္းခဲ့တဲ့ နည္းေလးအတိုင္းမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတ ယ္။ခ်က္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္ ။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ၿမီးရွည္ - တစ္ပြဲစာ
နွစ္သက္ရာအသီးအနွံ - တစ္ပန္းကန္
မုန္ညင္း၊ဥနီ၊ေျပာင္းဖူး၊ေ႐ႊပဲ၊ကန္စြန္း႐ြက္၊ပဲပင္ေပါက္
ၾကက္သား - လက္တဆုပ္
ငါးဖယ္ - ၅လံုး
ငံုးဥ - ၅လံုး
ပဲျပား - ေသးေသးေလးတံုး
ဟင္းစပ္ပစၥည္း
********
ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
နွမ္းဆီခ်က္ - တစ္ဇြန္း
ေျမပဲေထာင္း - တစ္ဇြန္း
ဟြားေက်ာင္းဆီခ်က္ -လ႓က္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
ငရုပ္သီးဆီခ်က္ - လ႓က္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ - တစ္ဇြန္း
ငရုပ္သီးရွာလကာစိမ္ - တစ္ဇြန္း
ၾကက္သားမႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ခ်ဥ္စပ္ပဲငပိအနွစ္ -နွစ္ဇြန္း
ၾကက္ျပဳတ္ရည္- တစ္ပန္းကန္စာ
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
ဟင္းစပ္ပစၥည္းမ်ားနွင့္ၾကက္သား၊ငံုးဥ၊ငါးဖယ္၊ပဲျပား၊သီးနွံ၊ၿမီးရွည္ဖတ္အားလံုးကို ေျမအိုးတခုတြင္ထည့့္ၿပီးတည္ထားေပးပါ ။ဟင္းရည္ဆူပြက္လာၿပီးအရသာဝင္ေအာင္တည္ေပးပါ။ၿပီးလ်ွင္ အရသာအေပါ့ငံျမည္း၍ သံုးေဆာင္ နိုင္ပါၿပီ ။
Sofia Food Paradise
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment