ငါးဆားနယ္ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္
•••••••••••••••••••••••••••••••••
•••••••••••••••••••••••••••••••••
ငါး....................၃၀က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီ.....၁လုံး
ၾကက္သြန္ျဖဴ...၅တက္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး...၅လုံး
ပင္စိမ္း.. ........၃ပင္ခန္႔
ၾကက္သြန္နီ.....၁လုံး
ၾကက္သြန္ျဖဴ...၅တက္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး...၅လုံး
ပင္စိမ္း.. ........၃ပင္ခန္႔
ငါးကို..၁လက္မအရြယ္ေလးမ်ားတုံးၿပီးဆားလက္တစ္
ဆုပ္ခန္႔ႏွင့္နယ္ကာ..အိပ္၃ထပ္ေလာက္ထုပ္ၿပီးေလးေသာအရာတစ္ခုဖိထားကာတစ္ညအိပ္ေလာက္ထားပါ။
ဆုပ္ခန္႔ႏွင့္နယ္ကာ..အိပ္၃ထပ္ေလာက္ထုပ္ၿပီးေလးေသာအရာတစ္ခုဖိထားကာတစ္ညအိပ္ေလာက္ထားပါ။
ခ်က္ခါနီးမွာေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီးေရစစ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္နီ ၊ျဖဴ၊င႐ုတ္ေျခာက္ေတာင့္တို႔ကိုညႇက္ေန
ေအာင္ေရာေထာင္းပါ။
ေအာင္ေရာေထာင္းပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုပါးပါးလွီးပါ။ပင္စိမ္းရြက္ကိုအရြက္ေႁခြ
ထားပါ။
ထားပါ။
ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာေထာင္းထားေသာအေရာကိုဦးစြာ
ထည့္ၿပီးနႏြင္းမႈန္႔၊အေရာင္တင္၊ဟင္းခတ္မႈန္႔တို႔ကို
ထည့္ၿပီးမွလွီးထားတဲ့ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကိုအုပ္
္ထည့္ပါ။
ထည့္ၿပီးနႏြင္းမႈန္႔၊အေရာင္တင္၊ဟင္းခတ္မႈန္႔တို႔ကို
ထည့္ၿပီးမွလွီးထားတဲ့ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကိုအုပ္
္ထည့္ပါ။
ဆီကိုေဘးပတ္လည္ကေလာင္းထည့္ၿပီးမီးေအးေအးမွာအဖုံးပိတ္ကာေရခမ္းဆီျပန္သည္အထိခ်က္ပါ။
အႏွစ္က်ၿပီဆိုမွေရေဆးထားတဲ့ငါးအတုံးေလးေတြ
ထည့္ကာ..အသားက်က္သည္အထိဆက္ခ်က္ပါ။
ထည့္ကာ..အသားက်က္သည္အထိဆက္ခ်က္ပါ။
ပင္စိမ္း ရြက္ေလးအုပ္ၿပီးမိမိႏွစ္သက္ရာတို႔စရာမ်ားႏွင့္တြဲဖက္သုံးေဆာင္ပါ။
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား
No comments:
Post a Comment