မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Saturday, 23 January 2016

မွ်စ္ခ်ိဳႏုရခိုင္ခ်က္




















မွ်စ္ခ်ိဳႏုရခိုင္ခ်က္
••••••••••••••••••••
မွ်စ္ခ်ိဳႏုဝါ(ျပဳတ္ၿပီး).........၂၀က်ပ္သား
ေရႊပုစြန္ေျခာက္..............၁ဇြန္း
စိမ္းစားငါးပိ.. .................၂/၃ဇြန္း
င႐ုတ္သီးစိမ္း.. ..............၁၅ေတာင့္
မန္က်ည္းမွည့္...............အနည္းငယ္
နံနံပင္...........................အနည္းငယ္
မွ်စ္ခ်ိဳႏုေလးေတြကိုေရဆူဆူမွာ၁၀မိနစ္ခန္႔ျပန္ျပဳတ္
ၿပီးထက္ျခမ္းခြဲပါ။
အိုးေသးတစ္လုံးမွာစိမ္းစားငါးပိ၊ပုစြန္ေျခာက္၊င႐ုတ္သီးစိမ္းေတြကိုနႏြင္းမႈန္႔အနည္းငယ္ႏွင့္အတူေရခမ္း
ေအာင္ျပဳတ္ၿပီးညႇက္ေနေအာင္ေထာင္းပါ။
ျမစ္ခ်ိဳႏုကို..ေရအနည္းငယ္ႏွင့္အတူအပူျပန္ေပးပါ။
ေထာင္းထားေသာအေရာကိုထည့္ပါ။
ဆား၊ဟင္းခတ္မႈန္႔တို႔ျဖင့္အရသာသြင္းပါ။မန္က်ည္းမွည့္အႏွစ္ရည္ေလးေလာင္းထည့္ပါ။
နံနံပင္ေလးခပ္ၿပီးရင္စားသုံးႏိူင္တဲ့..မွ်စ္ခ်ိဳႏုရခိုင္ခ်က္
ေလးရပါၿပီ။

ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား  

No comments:

Post a Comment