ခရမ္းသီးႏွင့္ပုစြန္ေျခာက္အိုးကပ္ႏွပ္
•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
ခရမ္းသီး...............၅လုံး
ပုစြန္ေျခာက္.........၂ဇြန္း
ၾကက္သြန္နီ.. .......၁လုံး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး.........၂လုံး
ၾကက္သြန္ျဖဴ........၇တက္ခန္႔
႐ွမ္းနံနံ.. ..............၃ပင္
နံနံပင္..................အနည္းငယ္
ငါးပိ.....................အနည္းငယ္
ပုစြန္ေျခာက္.........၂ဇြန္း
ၾကက္သြန္နီ.. .......၁လုံး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး.........၂လုံး
ၾကက္သြန္ျဖဴ........၇တက္ခန္႔
႐ွမ္းနံနံ.. ..............၃ပင္
နံနံပင္..................အနည္းငယ္
ငါးပိ.....................အနည္းငယ္
အိုးကပ္ႏွပ္အတြက္ခရမ္းသီးဝယ္မယ္ဆိုရင္သိပ္မ
႐ွည္လြန္းေစပဲႏုတာေလးကိုေရြးဝယ္ရပါမယ္။
႐ွည္လြန္းေစပဲႏုတာေလးကိုေရြးဝယ္ရပါမယ္။
အညႇာရင္းနားကျဖတ္ပါ။အသီးကို..၃ပံု၂ပုံုံခန္႔ေလးစိတ္ခဲြၿပီးဆားပါေသာေရမွာေခတၱစိမ္ထားပါ
ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားေသာၾကက္သြန္နီ၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ေထာင္းထားေသာပုစြန္ေျခာက္၊ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ကို
နႏြင္း၊အေရာင္တင္၊ဆား၊ဟင္းခတ္မႈန္႔၊ငါးပိ၊ခပ္ပါးပါး
လွီးထားေသား႐ွမ္းနံနံတို႔ကိုေရာနယ္ပါ။
နႏြင္း၊အေရာင္တင္၊ဆား၊ဟင္းခတ္မႈန္႔၊ငါးပိ၊ခပ္ပါးပါး
လွီးထားေသား႐ွမ္းနံနံတို႔ကိုေရာနယ္ပါ။
ေလးစိတ္ရာထားေသာခရမ္းသီးအလယ္ကိုျပည့္သိပ္
ေအာင္ထည့္ၿပီးဒယ္အိုးမွာစီထည့္ပါ။
ေအာင္ထည့္ၿပီးဒယ္အိုးမွာစီထည့္ပါ။
ဆီကို..ပတ္ပတ္လည္ေလာင္းထည့္ၿပီးေရခမ္းဆီျပန္
သည္အထိမီးေအးေအးမွာအဖုံးပိတ္ၿပီးခ်က္ပါ။
သည္အထိမီးေအးေအးမွာအဖုံးပိတ္ၿပီးခ်က္ပါ။
ေရခမ္းဆီျပန္လွ်င္နံံနံပင္ေလးအုပ္ၿပီး...ဒယ္အိုးကိုေစာင္းကာအိုးကပ္သည္အထိခ်က္ပါ။
သတိျပဳရန္။ ဆီမျပန္၊ေရမခမ္းခင္အဖုံးမဖြင့္မိဖို႔အေရး
ႀကီးသလို..လုံးဝမေမႊရတာေၾကာင့္စတင္ခ်က္ခ်ိန္မွ
အိုးကပ္သည္အထိသင့္တင့္တဲ့မီးအပူရိွန္ကိုေရြးခ်ယ္
တတ္ဖို႔က..ဒီဟင္းပြဲရဲ႕လိွ်ဳ႕ဝွက္ခ်က္ပါ။
ႀကီးသလို..လုံးဝမေမႊရတာေၾကာင့္စတင္ခ်က္ခ်ိန္မွ
အိုးကပ္သည္အထိသင့္တင့္တဲ့မီးအပူရိွန္ကိုေရြးခ်ယ္
တတ္ဖို႔က..ဒီဟင္းပြဲရဲ႕လိွ်ဳ႕ဝွက္ခ်က္ပါ။
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား
No comments:
Post a Comment