ပဲသီးေထာင္း
************
************
ပဲေတာင့္႐ွည္..........................၂စည္း
မိုးေမွ်ာ္င႐ုတ္ေျခာက္ေတာင့္နီ....၅ေတာင့္
ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာေသး..........၁၀တက္ခန္႔
သံပုရာသီး............................၁လုံး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး..........................၁လုံး
ပုစြန္ေျခာက္..........................၁ဇြန္း
ငါးပိရည္ၾကည္.......................၁ဇြန္း
ၾကံသကာအႏွစ္ေပ်ာ့...............အနည္းငယ္
ခရမ္းႂကြပ္သီးစိမ္း..................၂လုံး
မိုးေမွ်ာ္င႐ုတ္ေျခာက္ေတာင့္နီ....၅ေတာင့္
ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာေသး..........၁၀တက္ခန္႔
သံပုရာသီး............................၁လုံး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး..........................၁လုံး
ပုစြန္ေျခာက္..........................၁ဇြန္း
ငါးပိရည္ၾကည္.......................၁ဇြန္း
ၾကံသကာအႏွစ္ေပ်ာ့...............အနည္းငယ္
ခရမ္းႂကြပ္သီးစိမ္း..................၂လုံး
ပထမဆုံးသစ္သားဆုံထဲမွာ..ပုစြန္ေျခာက္ ၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၊င႐ုတ္ေျခာက္ေတာင့္တို႔ကိုမညႇက္တညႇက္ေရာေထာင္းပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၊င႐ုတ္ေျခာက္ေတာင့္တို႔ကိုမညႇက္တညႇက္ေရာေထာင္းပါ။
သံပုရာသီးကို၃စိတ္ေလာက္စိတ္ၿပီးအရည္ေရာအခြံပါညႇစ္ထည့္ပါ။
ၾကံသကာအႏွစ္၊ငါးပိရည္အၾကည္ကိုအရသာအျဖစ္ထည့္ပါ၊လိုအပ္ပါကငါးငံျပာရည္၊သၾကားအနည္းငယ္ျဖည့္စြက္ႏိူင္ပါသည္။
ပဲေတာင့္႐ွည္ကိုလက္တစ္ဆန္႔ခန္႔လွီးထည့္ၿပီး
ခရမ္းႂကြပ္သီးကိုခပ္ပါးပါးလွီးထည့္ကာ..င႐ုတ္က်ည္ေပြ႔ျဖင့္ႀကိတ္ေခ်ေပးပါ။(အားျဖင့္ဖိေထာင္းပါကအရည္ေတြထြက္လာၿပီးစားမေကာင္းပါဘူး)
ခရမ္းႂကြပ္သီးကိုခပ္ပါးပါးလွီးထည့္ကာ..င႐ုတ္က်ည္ေပြ႔ျဖင့္ႀကိတ္ေခ်ေပးပါ။(အားျဖင့္ဖိေထာင္းပါကအရည္ေတြထြက္လာၿပီးစားမေကာင္းပါဘူး)
ပုစြန္ေျခာက္ေလးျဖဴ းသုံးေဆာင္ႏိူင္ပါသည္။
မွတ္ခ်က္။ ပုစြန္လုံးဆားရည္စိမ္၊ပုစြန္ဆားရည္စိမ္မ်ားလည္းထည့္ေပါင္းႏိူင္ပါသည္။
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား
No comments:
Post a Comment