ဖက္ထုပ္ေခါက္ဆြဲဆီခ်က္(၄ေယာက္စာ)
************************************
ၾကက္ဥဂ်ဳံေခါက္ဆြဲအစိမ္း.....၂၅က်ပ္သား
ဖက္ထုပ္ရြက္......................၁၅ရြက္
ဝက္သား............................၂၀က်ပ္သား
ၾကက္သြန္ျဖဴအေသး............၁၅တက္ခန္႔
ေကာ္မႈန္႔.............၂ဇြန္း( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ၾကက္သြန္ၿမိတ္..............၅ပင္ခန္႔
ဖက္ထုပ္ရြက္......................၁၅ရြက္
ဝက္သား............................၂၀က်ပ္သား
ၾကက္သြန္ျဖဴအေသး............၁၅တက္ခန္႔
ေကာ္မႈန္႔.............၂ဇြန္း( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ၾကက္သြန္ၿမိတ္..............၅ပင္ခန္႔
ဝက္သား၂၀က်ပ္သားမွ..၁၅က်ပ္သားကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီး..၃_၄ပိုင္းပိုင္းကာဆား၊သၾကား၊ၾကက္သားမႈန္႔နယ္ကာခ်င္းေသးေသးတစ္တက္ကိုဓားျပား႐ိုက္ထည့္ကာ
ေရျမဳပ္သည္ဆို႐ုံေလးထည့္ကာေရခမ္းသည္
အထိျပဳတ္ပါ။
ေရျမဳပ္သည္ဆို႐ုံေလးထည့္ကာေရခမ္းသည္
အထိျပဳတ္ပါ။
က်န္တဲ့၅က်ပ္သားကိုႏုပ္ႏုပ္စဥ္းၿပီးအရသာ
အနည္းငယ္၊ေကာ္မႈန္႔ေရာထည့္နယ္ပါ။
အနည္းငယ္၊ေကာ္မႈန္႔ေရာထည့္နယ္ပါ။
ဖက္ထုပ္ရြက္အလည္မွာအနည္းငယ္ပုံၿပီး
ႀတိဂံပုံေခါက္ခ်ပါ။အနားရြက္ႏွစ္ခုကိုေခါက္ခ်ိဳးလိမ္ၿပီးထိစပ္ေအာင္ေခါက္ေပးပါ။
ႀတိဂံပုံေခါက္ခ်ပါ။အနားရြက္ႏွစ္ခုကိုေခါက္ခ်ိဳးလိမ္ၿပီးထိစပ္ေအာင္ေခါက္ေပးပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာေသးေတြကိုအခြံပါဓားျပား႐ိုက္ၿပီး..တဖန္ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းကာအႂကြပ္ေၾကာ္ကာဆယ္ယူစစ္ထားပါ။
ျပဳတ္ထားတဲ့ဝက္သားကေရခမ္းသြားၿပီဆိုရင္
ဆီပူပူမွာေ႐ႊညိဳေရာင္ရေအာင္ေၾကာ္ယူပါ။
ဆီပူပူမွာေ႐ႊညိဳေရာင္ရေအာင္ေၾကာ္ယူပါ။
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ကိုပါးပါးလွီးထားပါ။
ျပင္ဆင္ၾကရေအာင္....
ဆူေနတဲ့ေရေႏြးအိုးမွာ..ၾကက္ဥေခါက္ဆြဲတစ္ပြဲစာႏွင့္ဖက္ထုပ္ ၅ခုကိုျပဳတ္ပါ။
ျပင္ဆင္မယ့္ပန္းကန္ထဲမွာ..ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊အသားေၾကာ္ကပိုထားတဲ့ဆီ
ထမင္းစားဇြန္း၁ဇြန္းခန္႔၊သၾကား၊ၾကက္သားမႈန္႔၊င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔အနည္းငယ္ႏွင့့္အသားျပဳတ္ရည္၁ဇြန္းခန္႔
ထည့့္ၿပီးျပင္ဆင္ထားပါ။
ထမင္းစားဇြန္း၁ဇြန္းခန္႔၊သၾကား၊ၾကက္သားမႈန္႔၊င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔အနည္းငယ္ႏွင့့္အသားျပဳတ္ရည္၁ဇြန္းခန္႔
ထည့့္ၿပီးျပင္ဆင္ထားပါ။
ျပဳတ္ထားတဲ့ေခါက္ဆြဲႏွင့္ဖက္ထုပ္ႏႈးအိၿပီဆိုရင္ဆယ္ယူၿပီးျပင္ဆင္ထားတဲ့ပန္းကန္ထဲထည့္ကာ..အလ်င္အျမန္ေမႊေပးပါ။
ေၾကာ္ၿပီးပါးပါးလွီးထားတဲ့အသား၊ၾကက္သြန္ျဖဴ အႂကြပ္ေၾကာ္၊ၾကက္သြန္ၿမိတ္ေလးျဖဴ းၿပီးသုံးေဆာင္ပါ။
မွတ္ခ်က္...၁ပြဲစာခ်င္းျပင္ဆင္တာကပိုမိုေကာင္းမြန္ပါသည္။
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား
No comments:
Post a Comment