ဝက္သားေမာင္မယ္အႂကြပ္ေၾကာ္
*****************************
ဝက္သားကိုပုံစံႏွစ္မ်ိဳးေၾကာ္ၿပီးတည္ခင္းဧည့္ခံ
ၾကရေအာင္
ၾကရေအာင္
ဝက္ေပါင္သား.......၃၀က်ပ္သား
ဝက္ဂုတ္သား........၂၀က်ပ္သား
နာနတ္ပြင့္အမႈန္႔....၁ဇြန္း(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ခ်င္း.....................၁တက္
သၾကား...............၂ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အပ်စ္...၁ဇြန္း
ဟင္းခ်က္ဝိုင္.........အနည္းငယ္
ႏွမ္းေလွာ္.............အနည္းငယ္
ဝက္ဂုတ္သား........၂၀က်ပ္သား
နာနတ္ပြင့္အမႈန္႔....၁ဇြန္း(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ခ်င္း.....................၁တက္
သၾကား...............၂ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အပ်စ္...၁ဇြန္း
ဟင္းခ်က္ဝိုင္.........အနည္းငယ္
ႏွမ္းေလွာ္.............အနည္းငယ္
ဝက္ေပါင္သားကို၂ပိုင္းခန္႔ပိုင္းပါ။ဝက္ဂုတ္သားကို၁လက္မခြဲအရြယ္အေနေတာ္လွီးပါ။
အသား၂မ်ိဳးလုံးကိုေပါင္းၿပီး..ေထာင္းထားေသာခ်င္းရည္၊ဟင္းခ်က္ဝိုင္၊ဆား၊သၾကား၊နာနတ္ပြင့္အမႈန္႔၊ပဲငံျပာရည္အပ်စ္တို႔ျဖင့္စိမ့္ဝင္ေနေအာင္နယ္ကာအနည္းဆုံးနာရီဝက္ခန္႔ႏွပ္ထားပါ။
ဝက္ေပါင္သားကိုဦးစြာျပဳတ္ပါ။အသားႏႈးၿပီးေရခမ္းသည္အထိျပဳတ္ပါ။
ဝက္ဂုတ္သားကိုလည္းထိုနည္းအတိုင္းျပဳတ္ပါ။(ေရခမ္းေအာင္ျပဳတ္ဖို႔ေတာ့အေရးႀကီးပါတယ္)
ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာဆီမ်ားမ်ားကိုအပူေပးၿပီး
ဝက္ေပါင္သားကိုေ႐ႊညိဳေရာင္ရေအာင္ေၾကာ္ယူၿပီးစစ္ယူအေအးခံထားပါ။
ဝက္ေပါင္သားကိုေ႐ႊညိဳေရာင္ရေအာင္ေၾကာ္ယူၿပီးစစ္ယူအေအးခံထားပါ။
ဝက္ဂုတ္သားကိုလည္းထိုနည္းအတိုင္းေၾကာ္ပါ။
ျပင္ဆင္မယ့္ပန္းကန္တစ္ျခမ္းမွာဝက္ေပါင္သားေၾကာ္ကို..မိမိႏွစ္သက္သလိုမထူမပါးလွီးၿပီးျပင္ဆင္ပါ။အျခားတစ္ဖက္မွာဝက္ဂုတ္သားေၾကာ္ေလးေတြျပင္ဆင္ၿပီးအႂကြပ္ေၾကာ္ထားတဲ့ခ်င္းႏွင့္ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ေလးအလွဆင္ပါ။
မိမိႏွစ္သက္ရာခ်ိဳ ခ်ဥ္စပ္ေဆာ့စ္ရည္ေလးႏွင့္တြဲဖက္သုံးေဆာင္ပါ။
မွတ္ခ်က္..နာနတ္ပြင့္အမႈန္႔ကိုတ႐ုတ္ဆိုင္ေတြမွာပါေကာ့အမႈန္႔လို႔ေမးဝယ္ပါ။ အဂၤလိပ္လိုကေတာ့..Star Anise Powder ပါ။
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား
No comments:
Post a Comment