ဘဲဥသီးစုံပဲကုလားဟင္း
**********************
**********************
ဘဲဥ.................၁၀လုံး
ကုလားပဲ.........၁ဗူး(ႏိူ႔ဆီဗူး)
ဗူးသီး.............၁စိတ္
ေရႊဖ႐ုံသီး.. ...၁စိတ္
အာလူး..........၃လုံး
ခရမ္းသီး.........၂လုံး
မုန္လာဥနီ.. ....၂လုံး
မုန္လာဥျဖဴ......၂လုံး
႐ုံးပတီသီး........၅ေတာင့္
ပဲေတာင့္႐ွည္....၁၀ေတာင့္ခန္႔
မန္က်ည္းသီးမွည့္
မုန္ညႇင္းေစ့
ဟင္းခတ္မဆလာ
ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္
ကုလားပဲ.........၁ဗူး(ႏိူ႔ဆီဗူး)
ဗူးသီး.............၁စိတ္
ေရႊဖ႐ုံသီး.. ...၁စိတ္
အာလူး..........၃လုံး
ခရမ္းသီး.........၂လုံး
မုန္လာဥနီ.. ....၂လုံး
မုန္လာဥျဖဴ......၂လုံး
႐ုံးပတီသီး........၅ေတာင့္
ပဲေတာင့္႐ွည္....၁၀ေတာင့္ခန္႔
မန္က်ည္းသီးမွည့္
မုန္ညႇင္းေစ့
ဟင္းခတ္မဆလာ
ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္
ကုလားပဲကိုေရေဆးၿပီးေရစိမ္ထားပါ။
ဘဲဥကိုေရဆူမွထည့္ၿပီး၈မိနစ္ခန္႔က်က္ေအာင္ျပဳတ္ၿပီးအခြံခြာထားပါ။
ေရစိမ္ထားေသာပဲကိုျပဳတ္ပါ။
ထိုစဥ္အတြင္ပါဝင္ေသာဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားကို
၁လက္မခြဲပတ္လည္အတုံးႀကီးႀကီးမ်ားအျဖစ္တုံးပါ။
၁လက္မခြဲပတ္လည္အတုံးႀကီးႀကီးမ်ားအျဖစ္တုံးပါ။
ၾကက္သြန္နီ ၂လုံး၊ျဖဴ ၅တက္ႏွင့္ခ်င္းေသးေသးတ္တက္ခန္႔ကိုညႇက္ေအာင္ေထာင္းၿပီးအိုးတစ္လုံးမွာ
နႏြင္းမႈန္႔၊င႐ုတ္စိမ္းမႈန္႔အနည္းငယ္တို႔ႏွင့္အတူဆီသတ္ပါ။
နႏြင္းမႈန္႔၊င႐ုတ္စိမ္းမႈန္႔အနည္းငယ္တို႔ႏွင့္အတူဆီသတ္ပါ။
အနည္းငယ္ႏြမ္းလာလွ်င္မဆလာ၊မုန္ညႇင္းေစ့ႏွင့္ပ်ဥ္း
ေတာ္သိမ္ရြက္တို႔ထည့္ေပါင္းဆီသတ္ပါ။
ေတာ္သိမ္ရြက္တို႔ထည့္ေပါင္းဆီသတ္ပါ။
ထိုမွတဆင့္အာလူး၊ေရႊဖ႐ုံသီး၊ဥနီကဲ့သို႔မာေသာအသီးမ်ားကိုတစ္ခုခ်င္းစီထည့္ၿပီးဆီသတ္ပါ။
ဗူးသီး၊႐ုံးပတီသီးကဲ့သို႔ႏႈးအိလြယ္ေသာအသီးမ်ားကို
ေနာက္ဆုံးမွထည့္ပါ။
ေနာက္ဆုံးမွထည့္ပါ။
ပဲအိုးႏႈးၿပီဆိုပါကဘဲဥ၊ဆီသတ္ထားေသာအသီးအရြက္အားလုံးထည့္ၿပီးအဖုံးပိတ္ခ်က္ပါ။
တစ္ပြက္ဆူလာပါကအဖုံးဖြင့္ၿပီးဆား၊ဟင္းခတ္မႈန္႔၊
မန္က်ည္းမွည့္ရည္တို႔ျဖင့္အရသာသြင္းပါ။
မန္က်ည္းမွည့္ရည္တို႔ျဖင့္အရသာသြင္းပါ။
တစ္ပြက္ဆူအေနအထားမွာအဖုံးဖြင့္ထားပါ။
ေနာက္ဆုံးင႐ုတ္ေျခာက္ေတာင့္ေၾကာ္ေလးမ်ားထည့္
ေပါင္းၿပီးသုံးေဆာင္ႏိူင္ပါသည္။
ေပါင္းၿပီးသုံးေဆာင္ႏိူင္ပါသည္။
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား
No comments:
Post a Comment