မတ္ပဲႏိူ႔စိမ္းမဆလာ
*******************
*******************
မတ္ပဲလုံးျခမ္းခြဲ.......၁ခြက္(လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္္္)
ႏိူ႔စိမ္း..........................၁ခြက္
ျကက္သြန္နီ................၁လုံး
ျကက္သြန္ျဖဴ..............၃တက္
ကရေဝးရြက္..............၂ရြက္
ပဲဟင္းမဆလာ...........၁ဇြန္း(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ငရုတ္ဆီခ်က္..............၁ဇြန္း(အလွဆင္ရန္)
နံနံပင္.........................အလွဆင္ရန္
ႏိူ႔စိမ္း..........................၁ခြက္
ျကက္သြန္နီ................၁လုံး
ျကက္သြန္ျဖဴ..............၃တက္
ကရေဝးရြက္..............၂ရြက္
ပဲဟင္းမဆလာ...........၁ဇြန္း(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ငရုတ္ဆီခ်က္..............၁ဇြန္း(အလွဆင္ရန္)
နံနံပင္.........................အလွဆင္ရန္
မတ္ပဲလုံးျခမ္းခြဲကိုေရေဆးၿပီးအနည္းဆုံး(၁)နာရီခန္႔
ႀကိဳတင္ေရစိမ္ထားပါ။
ႀကိဳတင္ေရစိမ္ထားပါ။
ပဲပြလာၿပီဆိုရင္..ႀကိတ္စက္ထဲမွာမညႇက္တညႇက္ႀကိတ္ပါ။
ေရအနည္းငယ္ထပ္ျဖည့္ၿပီးခ်င္းေသးေသးတစ္တက္ကိုဓားၿပိဳက္႐ိုက္ထည့္ကာအဖုံးပိတ္ၿပီးစတင္ျပဳတ္ပါ။
အျမဳပ္ႏွင့္အညစ္အေၾကးမ်ားခပ္ထုတ္ပစ္ပါ။
ပဲႏႈးအိၿပီဆိုမီးဖိုေပၚမွေခတၱခ်ထားပါ။
ဒယ္အိုးေသးတစ္လုံးမွာၾကက္သြန္နီ၊ျဖဴ၊ကရေဝးရြက္တို႔ကိုနႏြင္းမႈန္႔၊ပဲဟင္းမဆလာတို႔ႏွင့္ဆီသတ္ၿပီး
ပဲျပဳတ္ထားေသာအိုးထဲေလာင္းထည့္ပါ။
ပဲျပဳတ္ထားေသာအိုးထဲေလာင္းထည့္ပါ။
ဆား၊ႏိူု႔စိမ္း၊သၾကားအနည္းငယ္တို႔ႏွင့္အရသာသြင္းပါ
ဟင္းရည္ဟာမပ်စ္လြန္းမက်ဲလြန္းအေနအထားမွာ
င႐ုတ္ဆီခ်က္ေလးဆမ္း၊နံနံပင္ေလးျဖဴးကာသုံးေဆာင္ႏိူင္ပါသည္။
င႐ုတ္ဆီခ်က္ေလးဆမ္း၊နံနံပင္ေလးျဖဴးကာသုံးေဆာင္ႏိူင္ပါသည္။
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား
No comments:
Post a Comment