မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Saturday, 23 January 2016

အာလူးပူရီျပဳလုပ္နည္း



















အာလူးပူရီဆိုတာ..လုပ္ရလြယ္ကူေပမယ့္..စားခ်င္တဲ့
အခ်ိန္မ်ိဳးမွာဆိုင္ေတြမွာအလြယ္တကူမရလို႔စိတ္မေက်မနပ္ျဖစ္ခဲ့ရတာလဲအခါခါမဟုတ္လား...
ဒါေၾကာင့္..ဂ်ဳံၾကမ္းနဲ႔အာလူးရိွရင္..ဒီအစားအေသာက္အတြက္အလြယ္တကူစားလို႔ရပါၿပီ။
ပူရီအတြက္
***********
ဂ်ဳံၾကမ္း...............၃ခြက္(လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လုံး)
ဆား....................၃/၄ဇြန္း(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ေရ......................၁ ၁/၂ခြက္
ဆီ...................... ၁လီတာ
ပထမဆုံးဂ်ဳံမႈန္႔ကိုဆန္ကာခ်ပါ။ဆားႏွင့္ေရာေမႊပါ။
အလယ္မွာအေပါက္ေလးေဖာက္ၿပီးေရထည့္ကာ
စတင္နယ္ေပးပါ။မုန္႔သာလုံးသြားတဲ့အခါလက္ဖေႏွာင့္ထိုးဖိၿပီးနယ္ေပးရပါမယ္။
မိမိသုံးတဲ့ဂ်ဳံအေနအထားကိုလိုက္ၿပီးေရကိုအတိုးအေလွ်ာ့လုပ္ေပးရပါမယ္။နယ္ထားတဲ့မုန္႔သားကေပ်ာ့ေန၊မာေနတာမ်ိဳးမဟုတ္ပဲေစးေထြးေထြးအေနအထားမွာရိွေနဖို႔လိုအပ္ပါတယ္။
နယ္ထားတဲ့မုန္႔သားကို(၁၅)မိႏွစ္ခန္႔အဝတ္ပါးေလးအုပ္ၿပီးေခတၱႏွပ္ထားပါ။
ထိုအခ်ိန္အတြင္းအာလူးခ်က္ႏိူင္ပါတယ္(သီးသန္႔ေဖာ္ျပပါ့မယ္)
အာလူးဟင္းအတြက္
*******************
အာလူးႀကီးႀကီး..........၂လုံး
ၾကက္သြန္နီ.. ............၁ျခမ္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ.............၃တက္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး..............၃လုံး
မုန္ညႇင္းေစ့
ဟင္းခ်က္မဆလာ.......အနည္းငယ္စီ
အာလူးကိုအခြံခြာၿပီးအတံုးငယ္ေလးမ်ားတုံးကာဆီပူပူ
မွာေခတၱေၾကာ္ယူၿပီးစစ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္နီ ၊ျဖဴ ကို မဆလာ၊မုန္ညႇင္းေစ့တို႔ႏွင့့္အတူဆီသတ္ၿပီးေမႊးလာလွ်င္ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ပါ။
အႏွစ္က်လာၿပီဆိုမွအာလူးတုံးေလးေတြ
ထည့္ကာႏႈးအိသည္အထိခ်က္ေပးပါ။
မုန္႔သားႏွပ္ၿပီဆိုရင္..၂၀ ဂရမ္ေလာက္အပိုင္းငယ္အျဖစ္အညီအမွ်ပိုင္းပါ။
ဆီအနည္းငယ္အသုံးျပဳၿပီးအလုံးငယ္ေလးမ်ားရေအာင္လွိမ့္ေပးပါ။
ပူရီေၾကာ္ဖို႔ဆီကိုအပူေပးပါ။အေငြ႔ထြက္လာေအာင္ဆီပူၿပီဆိုရင္မီးျပန္ေလွ်ာ့ခ်ပါ။
ဂ်ဳံသားအလုံးေလးေတြကို..မုန္႔လွိမ့္တုံး (သို႔.)
ပုလင္းကိုအသုံးျပဳကာလက္ဖက္ရည္ေအာက္ခံ
ပန္းကန္ျပားဝိုင္းငယ္အရြယ္ရေအာင္ညီညာစြာ
လွိမ့္ျပားၿပီးဆီပူထဲထည့္ေၾကာ္ပါ။
(ေၾကာ္ေနစဥ္အတြင္းဆီပူေနဖို႔လိုအပ္ၿပီးမီးရိွန္မျပင္းဖို႔အထူးဂ႐ုျပဳပါ)
ဆီပူထဲထည့္ေၾကာ္ခ်ိန္မွာ..စစ္ပါေသာေၾကာ္ဇကာျပားေလးနဲ႔ဖိလိုက္..အျခားဖက္သို႔လွန္ၿပီးတစ္ခါဖိလိုက္ပုံ
စံမ်ိဳးေၾကာ္ေပးရပါတယ္။သို႔မွသာေလပူေဖာင္းကဲ့သို႔
ေဖာင္းကားေနတဲ့မုန္႔ကိုရရိွတာပါ။
ေၾကာ္ထားတဲ့မုန္႔ကို..အဖုံးလုံတဲ့အိုးထဲကိုစကၠဴခငး္ၿပီး
ထည့္ထားပါ။
အာလူးဟင္း၊ၾကက္သြန္ခ်ဥ္တို႔ႏွင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ပါ။

ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား  

No comments:

Post a Comment