မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Saturday, 23 January 2016

ၾကက္ဟင္းခါးသီးအစာသြပ္ဟင္းရည္


















ၾကက္ဟင္းခါးသီးအစာသြပ္ဟင္းရည္
•••••••••••••••••••••••••••••••••••••
ဒီဟင္းရည္ခ်က္ဖို႔ဆိုရင္ေတာ့..ထိုင္းၾကက္ဟင္းခါးသီး
ေခၚတဲ့ကီလိုသီးကိုေရြးခ်ယ္ဝယ္ယူရပါမယ္။
ထိုင္းၾကက္ဟင္းခါးသီး........၁လုံး
ဝက္သား........................၁၀က်ပ္သား
ငါးဖယ္ျခစ္......................၅က်ပ္သား
မိႈမည္း..........................၂ပြင့္
ၾကက္သြန္ျဖဴ...................၃တက္
ခ်င္းပါးပါး.......................၂ခ်ပ္
ေကာ္မႈန္႔(သို႔)ေျပာင္းမႈန္႔.....အနည္းငယ္
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔.............အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ၿမိတ္...............၅ပင္
အ႐ိုးျပဳတ္ရည္................၁လီတာခန္႔
ပထမဆုံးအ႐ိုးျပဳတ္ရည္ရရန္အတြက္အ႐ိုးအနည္းငယ္ကိုခ်င္း၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၂တက္ဓားျပား႐ိုက္ၿပီး
ဟင္းရည္ၾကည္ရေအာင္ျပဳတ္ထားေပးပါ။
မိႈမည္းကိုေရဝေအာင္စိမ္ၿပီးႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါ။
ခ်င္း၊ၾကက္သြန္ျဖဴကိုလည္းႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါ။
ႀကိတ္ထားေသာအသား(သို႔မဟုတ္)ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားေသာအသားႏွင့္ငါးဖယ္ထဲသို႔ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားေသာခ်င္း
အေရာ၊မိႈမည္းတို႔ကိုထည့္ၿပီးဆား၊ဟင္းခတ္မႈန္႔၊င႐ုတ္
ေကာင္းမႈန္႔ႏွင့္ေျပာင္းမႈန္႔တိုကိုထည့္ၿပီးေစးညႇက္ေနေအာင္နယ္ပါ။
ၾကက္ဟင္းခါးသီး ထိပ္ႏွစ္ဖက္ကိုျဖတ္ၿပီးေရာနယ္ထား
ေသာအသားကိုထည့္ၿပီးအစာသြပ္ပါ။
လက္မဝက္ေလာက္အကြင္းမ်ားအျဖစ္ပိုင္းျဖတ္ပါ။
ဟင္းရည္ၾကည္ကိုတဖန္ျပန္အပူေပးၿပီးပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ဆား၊ဟင္းခတ္မႈန္႔ႏွင့္င႐ုတ္ေကာင္းတို႔ျဖင့္အရသာျဖည့္စြက္ပါ။
တစ္ပြက္ဆူလာလွ်င္မီးျပင္းကိုေလွ်ာ့ခ်ၿပီးအစာသြပ္ထားတဲ့ၾကက္ဟင္းခါးသီးကိုထည့္ၿပီး(၃)မိနစ္ခန္႔အဖုံးပိတ္ထားပါ။
တစ္လက္မႏွင့္ပါးပါးလွီးျဖတ္ထားေသာၾကက္သြန္ၿမိတ္မ်ားျဖဴးၿပီးပူပူေႏြးေႏြးသုံးေဆာင္ပါ။

ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား

No comments:

Post a Comment