အင္ဒိုနီး႐ွားစတိုင္လ္ၾကက္သားေျမပဲအႏွစ္ခ်က္
•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
ၾကက္ရင္ပုံသား.............၁ခု
ၾကက္သြန္နီ.................၁လုံး
ၾကက္သြန္ျဖဴ...............၃တက္
ခ်င္းေသးေသး.............၁တက္
ခရမ္ခ်ီေျမပဲႏွစ္.............၂ဇြန္း
အုန္းႏိူ႔.......................၁ခြက္(လက္ဖက္ရည္ပန္းပန္လုံး)
ဟင္းခ်က္မဆလာ.........အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္နီ.................၁လုံး
ၾကက္သြန္ျဖဴ...............၃တက္
ခ်င္းေသးေသး.............၁တက္
ခရမ္ခ်ီေျမပဲႏွစ္.............၂ဇြန္း
အုန္းႏိူ႔.......................၁ခြက္(လက္ဖက္ရည္ပန္းပန္လုံး)
ဟင္းခ်က္မဆလာ.........အနည္းငယ္
ၾကက္ရင္ပုံသားကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးေရစစ္ကာ
ပါးပါးလွီးထားပါ။
ပါးပါးလွီးထားပါ။
ခ်င္း+ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းအရည္ကိုၾကက္သားထဲသို႔
ညႇစ္ခ်ၿပီးဆား၊သၾကား၊င႐ုတ္စိမ္းမႈန္႔၊ဟင္းခတ္မဆလာတို႔ျဖင့္ေရာနယ္ထားပါ။
ညႇစ္ခ်ၿပီးဆား၊သၾကား၊င႐ုတ္စိမ္းမႈန္႔၊ဟင္းခတ္မဆလာတို႔ျဖင့္ေရာနယ္ထားပါ။
အုန္းႏို႔ကိုအနည္းငယ္အပူေပးၿပီးေျမပဲအႏွစ္ကိုေပ်ာ္ဝင္
ေအာင္ေဖ်ာ္ထားပါ။
ေအာင္ေဖ်ာ္ထားပါ။
ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားတဲ့ၾကက္သြန္နီကိုေရႊအိုေရာင္ရသည္အထိဆီသတ္ၿပီးအရသာနယ္ထားတဲ့ၾကက္သားေတြ
ထည့္ၿပီးလုံးခ်က္ပါ။
ထည့္ၿပီးလုံးခ်က္ပါ။
ၾကက္သားတစ္ဝက္က်က္အေနအထားေလာက္မွာ
အရည္ေဖ်ာ္ထားတဲ့အုန္းႏို႔ေျမပဲႏွစ္အရည္ကိုေလာင္းထည့္ပါ။
အရည္ေဖ်ာ္ထားတဲ့အုန္းႏို႔ေျမပဲႏွစ္အရည္ကိုေလာင္းထည့္ပါ။
မီးျပင္းေလွ်ာ့ခ်ၿပီးၾကက္သားထဲကိုေျမပဲအႏွစ္ရည္ေတြ
စိမ့္ဝင္သြားသည္အထိခ်က္ေပးပါ။
စိမ့္ဝင္သြားသည္အထိခ်က္ေပးပါ။
နံနံရြက္ေလးအလွဆင္ၿပီးသုံးေဆာင္ပါ။
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား
No comments:
Post a Comment