မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Saturday 23 January 2016

ကြ်ဲေကာသီးသုပ္


















ဒီပာင္းပြဲကိုကြ်န္ေတာ္ထိေတြ.ဖူးတာ..(၁၄ )ႏွစ္ေက်ာ္ခဲ့ပါၿပီ..ဒါေပမယ့္...
ထိုင္းႏိုင္ငံေၿမာင္ပိုင္း စတိုင္လ္ေလးကရင္ကိုပိုမို စြဲၿငိေစတဲ့အတြက္..ေသခ်ာေလ့လာၿပင္ဆင္ၿပီးမွေ၀မွ်ေပးၿဖစ္တာပါ။
ထိုင္းေၿမာက္ပိုင္းစတိုင္လ္ကြ်ဲေကာသီးသုပ္ ( Tam Som -O )
***************************************
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ကြ်ဲေကာသီး....................၄ မႊာ
ငရုတ္သီးေၿခာက္ေတာင့္.....၃ ေတာင့္
ေၿမပဲေလွာ္......................၁ ဇြန္း
ခရမ္းၾကြပ္သီး(အစိမ္းေရာင္)....၂ လုံး
ပဲေတာင့္ရွည္......................၂ ေတာင့္
ပုစြန္ေၿခာက္........................၁ ဇြန္း
ၾကက္သြန္ၿဖဴ........................၂ တက္
ပုစြန္ဆားစိမ္.......................၇ ေကာင္
ငါးပိရည္ၾကည္.....................၁ ဇြန္း
သံပုရာသီး..........................၁ လုံး
ငါးငံၿပာရည္.........................၁ ဇြန္း
သၾကား..............................၁ ဇြန္း ( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ကြ်ဲေကာသီးေတြကို အမႊာထဲမွထုတ္ၿပီး..ခပ္မႊမႊေလးဖြကာ..အေအးခံထားပါ
သစ္သားငရုတ္ဆုံ ( သို.) စဥ္.ဆုံမွာ..ပုဇြန္ေၿခာက္ကို အနည္းငယ္ပြရုံေလး
ေထာင္းၿပီး..ငရုတ္ေၿခာက္ေတာင့္ ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ေတြကို လည္းမညွက္
တညွက္ေလးေထာင္းပါ..။
ေၿမပဲေလွာ္လည္းထည့္ေပါင္းၿပီး..ငါးပိရည္ၾကည္၊ ပုစြန္ဆားစိမ္၊ သၾကား
တို.ၿဖင့္အရသာသြင္းပါ...။
ပဲေတာင့္ရွည္ကို လက္မ၀က္ေလာက္ေလးေတြလွီးၿပီးထည့္သလို ခရမ္းၾကြပ္
သီးေတြကိုလည္းပါးပါးလွီးၿပီးထည့္ပါ...။
သံပုရာသီးကို အရည္ေရာ...အခြံေတြပါထည့္ေပါင္းေပးပါ...။
ေနာက္ဆုံးမႊထားတဲ့ ကြ်ဲေကာသီးေလးေတြထည့္ၿပီး..သမေအာင္ေမႊေပးရုံ
ပါပဲ....။
မိမိႏွစ္သက္ရာ..အရြက္ေလးေတြၿဖင့္တြဲဖက္စားသုံးႏိုင္ပါသည္...။

ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား  

No comments:

Post a Comment