ငါးေကာင္လုံးေၾကာ္ႏွင့္သီးစုံခ်ိဳ ခ် ဥ္
******************************
******************************
တီလားဘီးယားအနီေရာင္.....၁ေကာင္
ၾကက္သြန္နီ.. ........၁လုံး
င႐ုတ္ပြ..................၁လုံး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး...........၁လုံး
နာနတ္သီး..............၁စိတ္
ေျမစာဥ.................၅လုံးခန္႔
ေရႊပဲေတာင့္...........၅ေတာင့္ခန္႔
Baby corn...........၅ခုခန္႔
သီဟို႒္ေစ့ျခမ္း......၂ဇြန္းခန္႔
ၾကက္သြန္နီ.. ........၁လုံး
င႐ုတ္ပြ..................၁လုံး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး...........၁လုံး
နာနတ္သီး..............၁စိတ္
ေျမစာဥ.................၅လုံးခန္႔
ေရႊပဲေတာင့္...........၅ေတာင့္ခန္႔
Baby corn...........၅ခုခန္႔
သီဟို႒္ေစ့ျခမ္း......၂ဇြန္းခန္႔
ခ်ိဳခ်ဥ္ ေဆာ့စ္ရည္အတြက္
***********************
***********************
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္.....၃ဇြန္း
နာနတ္ရည္.................၃ဇြန္း
သၾကား......................၂ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္..................အနည္းငယ္
ဆား...........................အနည္းငယ္
ပါဝင္ပစၥည္းအားလုံးကိုေပ်ာ္ဝင္႐ုံအပူေပးပါ။
နာနတ္ရည္.................၃ဇြန္း
သၾကား......................၂ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္..................အနည္းငယ္
ဆား...........................အနည္းငယ္
ပါဝင္ပစၥည္းအားလုံးကိုေပ်ာ္ဝင္႐ုံအပူေပးပါ။
ပထမဆုံးငါးကိုသန္႔စင္ၿပီးေရစင္ေအာင္ေဆးကာစစ္ထားပါ။
ထိုစဥ္အတြင္းေဆာ့စ္ရည္ကိုက်ိဳၿပီးအေအးခံထားပါ။
လိုအပ္ေသာသီးရြက္ေတြကို..လက္မဝက္ခန္႔
အတုံးငယ္မ်ားပိုင္းျဖတ္ၿပီးႀကိဳတင္ျပင္ဆင္ထားပါ။
အတုံးငယ္မ်ားပိုင္းျဖတ္ၿပီးႀကိဳတင္ျပင္ဆင္ထားပါ။
ေရစစ္ထားေသာငါးရဲ႕ေက်ာကိုဓားႏွင့္မႊန္းၿပီး
အရသာအနည္းငယ္နယ္ကာ...ဂ်ဳံမႈန္႔လူးကပ္ၿပီးဆီပူပူမွာႂကြပ္ေအာင္ေၾကာ္ၿပီးစစ္ယူထားပါ။
အရသာအနည္းငယ္နယ္ကာ...ဂ်ဳံမႈန္႔လူးကပ္ၿပီးဆီပူပူမွာႂကြပ္ေအာင္ေၾကာ္ၿပီးစစ္ယူထားပါ။
အျခားဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာ..ခ်င္းအမွ်င္အနည္းငယ္ကိုေမႊးေအာင္ဆီသတ္ၿပီး..မာေသာအသီးရြက္မွစၿပီးတစ္ခုခ်င္းစီထည့္ပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊နာနတ္သီးေတြကေနာက္ဆုံးေပါ့။
အားလုံးသမသြားၿပီဆိုရင္ေတာ့..က်ိဳထားတဲ့ခ်ိဳ ခ်ဥ္စပ္ရည္ေလာင္းထည့္ကာ..ေခတၱမွ်ထားၿပီးေၾကာ္ထားတဲ့ငါးအႂကြပ္ေၾကာ္ေပၚသို႔ေလာင္း
ခ်ၿပီးတည္ခင္းသုံးေဆာင္ပါ။
ခ်ၿပီးတည္ခင္းသုံးေဆာင္ပါ။
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား
No comments:
Post a Comment