မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Saturday, 23 January 2016

အညာၾကက္ဟင္ခါးသီးေၾကာ္




















အညာၾကက္ဟင္ခါးသီးေၾကာ္
***************************
ဒီၾကက္ဟင္းခါးသီးမ်ိဳးကရံဖန္ရံခါမွေတြ႕တတ္တဲ့ၾကက္ဟင္းခါးသီးမ်ိဳး..သဘာဝေပါက္ေလ့ရိွၿပီးအသီးေသးေသးေလးေတြျဖစ္ပါတယ္။
ကြၽန္ေတာ့္ေမေမအႀကိဳက္ဆုံးဟင္းတစ္မယ္
လည္းျဖစ္ပါတယ္။
ၾကက္ဟင္းခါးသီး...............၁၅လုံးခန္႔
ၾကက္သြန္နီ ေသးေသး......၁လုံး
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေသးေသး......၁လုံး
ၾကက္သြန္ျဖဴ.....................၃တက္
ပုစြန္ေျခာက္......................၁၀ေကာင္ခန္႔
ၾကက္ဟင္းခါးသီးကိုအေျမာင္းငယ္ေလးမ်ားအျဖစ္
လွီးၿပီးဆားနယ္ထားပါ။
ထိုစဥ္အတြင္းၾကက္သြန္ျဖဴ၊င႐ုတ္ေျခာက္ႏွင့္ပုစြန္ေျခာက္တို႔ကိုညႇက္ေနေအာင္ေထာင္းပါ။
ၾကက္သြန္နီ ႏွင့္ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုပါးပါးလွီးပါ။
ဆားနယ္ထားတဲ့ၾကက္ဟင္းခါးသီးကိုနယ္ၿပီးေရေဆး၊စစ္ပါ။
ျကက္သြန္နီကိုနႏြင္းမွဳန့္အနည္းငယ္ဆီသတ္ၿပီး
အနည္းငယ္ႏြမ္းလာလွ်င္ေထာင္းထားေသာအေရာကိုဆီသတ္ပါ။
ေမႊးလာလွ်င္ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ၿပီး၁မိနစ္ခန္႔ဆက္ေၾကာ္ပါ။
ေနာက္ဆုံးၾကက္ဟင္းခါးသီးေတြထည့္ကာႏြမ္းၿပီးလွိမ့္ေနေအာင္ေၾကာ္ေပးရပါမယ္။

ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား  

No comments:

Post a Comment