စမိုင္လို႔ပဲသိထားပါတယ္။မွားေနရင္ျပင္ဆင္ေပးၾကပါအုံးလို႔ႀကိဳတင္ေမတၱာရပ္ခံအပ္ပါတယ္။
အိႏၵိယအခ်ိဳပြဲ..စမိုင္
******************
******************
စမိုင္ေခ်ာင္း.......၁ထုပ္(၃၀က်ပ္သား)
ႏြားႏိူ႔..................၁လီတာ
ႏိူ႔စိမ္း............. ....၁ခြက္(လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လုံး)
ေထာပတ္..........၂ဇြန္း
စပ်စ္ေျခာက္......၁၅က်ပ္သား
သီဟိုဠ္ေစ့..........၁၀က်ပ္သား
ဖာလာေစ့..........၅ေစ့ခန္႔
ႏြားႏိူ႔..................၁လီတာ
ႏိူ႔စိမ္း............. ....၁ခြက္(လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လုံး)
ေထာပတ္..........၂ဇြန္း
စပ်စ္ေျခာက္......၁၅က်ပ္သား
သီဟိုဠ္ေစ့..........၁၀က်ပ္သား
ဖာလာေစ့..........၅ေစ့ခန္႔
စမိုင္ေခ်ာင္းကိုအိႏိၵယဆိုင္မ်ားမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိူင္ပါတယ္။စမိုင္ေခ်ာင္းေလးေတြကိုဘယ္လိုျပဳလုပ္ထားတယ္ဆိုတာေတာ့ကြၽန္ေတာ္မသိပါဘူး။
ဒယ္အိုးသန္႔သန္႔မွာစမိုင္ေခ်ာင္းေလးေတြကိုေမႊးၿပီး
ဝါေရာင္သန္းလာသည္အထိေလွာ္ၿပီးအေအးခံထားပါ
(အခ်ိဳ႕ေတြကေတာ့အညိဳေရာင္သန္းသည္အထိေလွာ္တတ္ၾကပါတယ္၊ပိုၿပီးအေရာင္လွသလိုပိုၿပီးေမႊးတယ္လို႔လည္းဆိုၾကပါတယ္)
ဝါေရာင္သန္းလာသည္အထိေလွာ္ၿပီးအေအးခံထားပါ
(အခ်ိဳ႕ေတြကေတာ့အညိဳေရာင္သန္းသည္အထိေလွာ္တတ္ၾကပါတယ္၊ပိုၿပီးအေရာင္လွသလိုပိုၿပီးေမႊးတယ္လို႔လည္းဆိုၾကပါတယ္)
ဖာလာေစ့ႏွင့္သီဟိုဠ္ျခမ္းေလးေတြကိုလည္းေလွာ္ၿပီး
အေအးခံပါ။
အေအးခံပါ။
အိုးသန္႔၁လုံးမွာေထာပတ္ကိုအပူေပးၿပီးဖာလာေစ့ကို
ဆီသတ္ပါ။
ဆီသတ္ပါ။
ေမႊးလာၿပီဆိုႏြားႏိူု႔ေတြထည့္ေပါင္းပါ။သန္႔စင္ေသာသၾကားေပ်ာ္ၿပီးဆူပြက္သည္အထိအပူေပးပါ။
ဆားပါသည္ဆို႐ုံေလးထည့္ေပးပါ။အရသာေလးနက္ေစရန္အတြက္ျဖစ္ပါတယ္။
ႏြားႏိူ႔ဆူလာၿပီဆိုမွအေအးခံထားတဲ့စမိုင္ဖတ္ေလးေတြထည့္ကာသီဟိုဠ္ေစ့၊သန္႔စင္ထားေသာစပ်စ္သီးေျခာက္ေတြထည့္ၿပီးမီးေအးေအးေလးႏွင့္ႏွပ္ထားပါ။
အရသာစိမ့္ဝင္ေလာက္တဲ့အခ်ိန္မွႏိူ႔စိမ္းေလးထည့္ေမႊေပးပါ။
အပူ ၊အေအးႏွစ္သက္သလိုသုံးေဆာင္ႏိူင္ပါတယ္။
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား
No comments:
Post a Comment